Messilina Messilina komentáře u knih

Ilustrovaný muž Ilustrovaný muž Ray Bradbury (p)

Myslím, že spolu s Marťanskou kronikou a Kaleidoskopem je to jedna z nejlepších Bradburyho knih.

03.05.2019 5 z 5

O půlnoci tancoval drak O půlnoci tancoval drak Ray Bradbury (p)

Kniha se mi líbila. Bradbury jí napsal v, pro sebe, typickém stylu. Z toho co jsem od něj v poslední době četla, tato knížka nejvíce připomíná Bradburyho vrcholná díla, jakými jsou Marťanská kronika a Temný karneval.

02.05.2019 5 z 5

Měla jsem zemřít jako černá vdova Měla jsem zemřít jako černá vdova Sabine Adler

Nebudu popisovat děj, ale ,,vypíchnu" to, co mě zaujalo asi nejvíce a to byl popis událostí v moskevském divadle na Dubrovce (23.-26.10.2002), kdy zemřelo 170 lidí, z toho nejméně 130 rukojmích. Zaujalo mě to proto, že si na danou událost vzpomínám, ale vzhledem k mému tehdejšímu věku mě to moc nezajímalo.

01.05.2019 4 z 5

Jízda naslepo Jízda naslepo Ray Bradbury (p)

Četla jsem několik Bradburyho knih poměrně rychle po sobě. Asi to byla chyba. Knihu bych hodnotila tak, neurazí ani nenadchne. Faktem, ale je, že R.B. zná svou Ameriku, z té knihy je to hodně cítit.

29.04.2019 3 z 5

Historie mého života Historie mého života Giacomo Girolamo Casanova

Knihu jsem přečetla pod dojmem návštěvy Duchcova. Z tohoto úhlu pro mě byla zajímavá. Ale faktem je, že se nejedná o knihu, kterou bych si vzala na pustý ostrov. Poměrně vysoké hodnocení jsem jí dala hlavně kvůli tomu Duchcovu.

29.04.2019 4 z 5

Amerika se směje Amerika se směje * antologie

Bohužel tato knížka byl trochu omyl. Většinou jsem se nudila. Podle názvu jsem čekala něco vtipnějšího. Některé z těch povídek považuji za doslova blbé.

27.04.2019 1 z 5

Římanka Římanka Alberto Moravia (p)

Knihu od Alberto Moravia Horalka jsem doslova zhltla, myslela jsem, že u Římanky to bude to samé, ale bohužel jsem se spletla. Nevím snad kdyby Moravia Horalkou nenasadil tak vysoko laťku, ale nasadil. Proto jsem byla trochu zklamaná. Neříkám, že je to špatná kniha, ale čekala jsem víc.

27.04.2019 3 z 5

Měj rád a poznávej zvířata Měj rád a poznávej zvířata Saro de la Iglesia

Myslím, že je to krásná knížka, hlavně pro ,,městské" děti. Možná z některého z nich udělá v dospělosti vášnivého chovatele králíků. ☺

25.04.2019

Mazlení s vepři aneb Tu a tam po Evropě Mazlení s vepři aneb Tu a tam po Evropě Milan Fridrich

Hezká, odpočinková knížka. Ukazuje evropu i jinak, než jako z turistického průvodce. Je to hlavně o lidech.

Fotbal jménem Masopust Fotbal jménem Masopust Petr Feldstein

Hezká kniha, je dobře, že vycházejí i knížky o fotbalistech, kteří hráli dříve. Myslím, že se na ně někdy neprávem zapomíná.

Adresát neznámý Adresát neznámý Kathrine Kressmann Taylor

Přiznávám, že jsem to nečetla, ale poslouchala. Audiokniha v podání Marka Ebena a Ivana Trojana prostě neměla chybu. Většinou dávám přednost papírovým knihám, ale Trojan+Eben je chuťovka, kterou jsem si nemohla nechat ujít.

25.04.2019 5 z 5

Hledání dolů krále Šalamouna Hledání dolů krále Šalamouna Tahir Shah

Docela pěkný cestopis. Zase malinko něco jiného, než třeba H+Z. O člověku, který hledá zlaté doly krále, který snad ani neexistoval si myslím, že je snílek. Ale na druhé straně, snílci přece mění svět. Každopádně je to dobrá kniha.

23.04.2019 4 z 5

Slavné brněnské vily Slavné brněnské vily Jan Sedlák

Perfektní ukázka toho, že Brno není jen Tugendhat. I když tato vila v této knize samozřejmě nesmí chybět.

Slavné vily Libereckého kraje Slavné vily Libereckého kraje Pavel Halík

Moc hezká publikace, kdo se zajímá o architekturu, pro toho je jak dělaná.

Dopisy z Brazílie Dopisy z Brazílie František Hobizal

Kniha je zcela sestavená z dopisů, což nebývá u knih výhoda, ale tady jí to na čtivosti neubírá. Myslím, že ta jeptiška měla celkem talent na psaní.

Pravdivé výmysly Pravdivé výmysly Lúkianos

Myslím, že se jedná o krásnou ukázku toho, že antická literatura není nudná a že i pravda může být řečena tak nějak vtipně a potom i jinak působí-nenudí, nemoralizuje, ale poučí.

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Klasika, čech by jí znát měl.

Krtek a kalhotky Krtek a kalhotky Eduard Petiška

Super. Krtek byl vždycky moje nejoblíbenější pohádková postavička.

Malvína z Bretaně Malvína z Bretaně Jerome Klapka Jerome

Malvína z Bretaně je něco jako variace na pohádkové téma.
Jelenicové rukavičky jsou asi milostný příběh.
Dům s vyhlídkou na holou zeď je příběh kriminální.
Trochu každý pes jiná ves. Nevím jestli to knize prospělo.

Gilgameš Gilgameš Vojtech Zamarovský

Souhlasím s tím co níže napsal Chmur, kniha není určena primárně dětem, jedná se o pověst. Pověst je spíše kulturním obrazem národa, který jí vytvořil.