Michaela91 Michaela91 komentáře u knih

Anglické listí aneb Coolturní šok Anglické listí aneb Coolturní šok Alena Damijo

Vtipné, čtivé, oddechové... žádná složitá literatura a děj

24.08.2017 4 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Rozhodně nejsem cílová skupina. na to už jsem trošku stará. Ale vzala jsem si knihu jako oddechovku na léto a musím přiznat že mě nezklamala. Četla se rychle díky krátkým kapitolám a děj krásně plynul. Rozhodně mě nezklamala.

21.08.2017 4 z 5

Pohádky Hanse Christiana Andersena Pohádky Hanse Christiana Andersena Hans Christian Andersen

Milé čtení, některé pohádky jsou krásné. Jiné mě třeba nebavili a nezaujali. Ale každý si v knize vyberu nějakou oblíbenou.

23.07.2017 4 z 5

Kráska a zvíře – Román podle filmu Kráska a zvíře – Román podle filmu Elizabeth Rudnick

Krásně napsané, byla jsem moc zvědavá na nové vydání a rozhodně nejsem zklamaná. Knížka se četla skoro sama. Těším se na film :-)

24.04.2017 4 z 5

Ustláno na růžích a pod nebesy Ustláno na růžích a pod nebesy Jindřiška Smetanová

Milé čtení, ale moc jsem si z toho nevzala.

21.04.2017 3 z 5

Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Na knihu jsem se těšila. Určitě mě nezklamala námět a příběh se mi moc líbil. Pohodové a čtivé.

17.03.2017 4 z 5

Hlava plná přízraků Hlava plná přízraků Paul Tremblay

Na knihu jsem se těšila, ale zklamala mě. Byla pro mě nudná. Táhlý děj, kde se chvilku něco děje a pak dlouho, dlouho nic. Konec jsem trošku nechápala. Blog mi tam taky neseděl, i když vysvětloval, že celé posednutí bylo vymyšlení. Za mě teda určitě ne.

06.03.2017 2 z 5

Čas zapomnění Čas zapomnění Sharon Guskin

Kniha se mi líbila. Byla jsem na ni zvědavá a určitě mě nezklamala. Chvilku jsem měla strach, že bude chtít chlapec zůstat u té druhé mámy a Janie zůstane sama. Určitě stojí za přečtení.

01.02.2017 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Mě se kniha líbila, četla se dobře a ani jsem se neztrácela v postavách. Vše tak krásně navazovalo na sebe. Akorát ten konec mohl být lepší ne tak otevřený.

23.01.2017 5 z 5

Dům smrti Dům smrti Bernhard Aichner

Pecka. Morbidní, hnusné a neuvěřitelné ale skvělé čtení. Styl psaní jednoduchý a o to si myslím, že lepší.

16.01.2017 4 z 5

Přes řeku do stínu stromů / Pohyblivý svátek Přes řeku do stínu stromů / Pohyblivý svátek Ernest Hemingway

Těžko se mi to četlo, musela jsem se nutit dočíst Přes řeku do stínů stromů. Do téhle části jsem se nedokázala začíst. Druhá polovina už bylo o něco lepší.

04.01.2017 3 z 5

Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Obladi oblada... to mi teď zní v uších :-) povedená kniha se lehce četla občas vtipná, občas smutná. Donutí Vás i přemýšlet nad otázkou smrti. Moc pěkná obálka.

25.10.2016 5 z 5

Sběratel duší Sběratel duší Elizabeth Peters (p)

Knížku jsem si chtěla koupit hlavně proto že jí psala paní Peters. její série o rodině Emersonových byla prostě úžasná. Tahle kniha byla o něco slabší ale v hodně bodech se styl podobal. Stejné prostředí, hrobky, archeologové... tohle všechno v knize bylo. Vražda také ale konec a nalezení hrobky byli trošku přitažené za vlasy... Ale nakonec super kniha určitě doporučuji

07.10.2016 4 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Rosamund Lupton

Knížka se mi velmi líbila, děj pěkně plynul a nutil Vás číst dál až do konce. Autorka dobře vystihla mrazivou atmosféru.

03.10.2016 4 z 5

Antistresové spojovačky Antistresové spojovačky Emily Wallis

Super na odreagování.

23.09.2016 5 z 5

Strážce obzoru Strážce obzoru Elizabeth Peters (p)

Opět skvělé čtení. Tentokrát mě strašně bavilo jelikož navštívili ztracenou civilizaci. Líbí se mi postava Ramsese je strašně galantní a statečný. Co se týče stylu psaní vyhovuje mi vyprávění paní Emersonové. Krásně vše popisuje a nic nevynechá. Tato série je opravdu moc povedená, hlavně to obdobé se mi zamlouvá.

06.09.2016 5 z 5

Tajemství Boha slunce Tajemství Boha slunce Elizabeth Peters (p)

Mě se kniha opět moc líbila. Vyprávění paní Amelie je skvělé a navíc se dobře čte. Taky se mi líbí ta doba, ve které se děj odehrává.

25.08.2016 5 z 5

Znamení kobry Znamení kobry Elizabeth Peters (p)

Mě se kniha líbila jako všechny díly této série. Bylo to čtivé, zápletky se mi taky líbili i konec nebyl nijak přehnaný.

09.08.2016 5 z 5

Jen jednou mladá Jen jednou mladá Ivanka Devátá

Tohle nebyla kniha pro mě. děj mi přišel nudný a vůbec mě nebavil.

05.08.2016 1 z 5

Z nebe do ráje: Román z Provence Z nebe do ráje: Román z Provence Sophie Bérard (p)

Kniha se četla dobře, jen to nebyl můj šálek čaje. Na mě moc romantické.

18.07.2016 3 z 5