Mikik komentáře u knih
Tak to byla jízda. Čím dál víc mě tyto obohacující příběhy baví. Skvěle se to čte, z každé stránky na mě dýchá historie. Dlouho jsem se knize vyhýbala ze strachu, že to bude asi nuda, že mě hornické téma úplně míjelo a zda tomu budu všemu rozumět. Bylo to všechno jen ne nuda. Bylo to emotivní, skvěle popisné a tak zasazené do životních strastí i radostí několika rodin , že už se nemůžu dočkat dalších osudů.
Tuhle autorku hodně lidí považuje za jednu z nejlepších český spisovatelek. A právem. Slepé mapě jsem se dlouho vyhýbala, měla jsem strach, že mě tolik nezaujme. A nakonec se mi snad líbí ze všech jejích knih nejvíc. Alena Mornštajnová jako jedna z mála českých autorů umí poutavě popsat i ty nejvíc obyčejné věci a zážitky, co Vás můžou v životě potkat. A když popisuje ty věci neobyčejné a zážitky nevšední, u kterých mnohdy i doufáte, že Vás za život nepotkají, to je teprve něco.
Postavy maximálně různorodé, nějakou si oblíbíte a nějakou zase ne a přesně tak to má být. Popisování dobových reálií mi přišlo velmi přesné.
Tak tohle byla top kniha. Pro mě asi jedna z nejlepších, co jsem za poslední dobu četla. Skvěle vystupňované napětí, několik dramatických dějových linek, sympatická hlavní hrdinka a do toho všeho zuří druhá světová válka. Vůbec se mi s Marií -Laure nechtělo loučit , možná i proto mi konec přišel opravdu rychlý. Ale je to kniha , kterou opravdu stojí za to si přečíst.
Myslím si, že tohle není kniha pro každého. Ale pokud Vás zajímá vědění a chcete si rozšířit obzory i za hranice , které jste ještě nepokořily, sáhněte směle po Bílé vodě. Neskutečně vystavěný příběh o církvi, komunismu , lidských hodnotách a snad trochu i zázracích mě opravdu na nějakou dobu pohltil. Evarista si získala mou pozornost a podporu od první chvíle. Leně jsem přišla na chuť později. Není to lehké čtení, ale neuvěřitelně přínosné.
Ta absurdita celé úvodní situace mě opravdu nadchla. Příběh lehce plyne, někdy smutně, někdy zase veseleji , ale rozhodně pro fanoušky tohoto autora je nutnost si jej přečíst. Asi se mi z autorových knih zatím líbila nejvíce. Vše krásně provázané, napojené na sebe a ten konec? Pohlazení pro duši.
Harry Hole je moje srdcovka, ale to,co mu tady Nesbo provedl byl šok. Jednou to přijít muselo, ale...
Konec je podle mě jedním z nejpropracovanějších a nejnapínavějších z celé série. Harry občas působí jako super antihrdina, který se ze všeho vždy vylíže, ale mě to pořád, i po těch dvanácti dílech, prostě baví.
Tak za mě jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. To jak to bylo napsáno a popsáno... Před autorem klobouk dolů. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a ty hrůzy, co lidé prožívaly... Běhal mi mráz po zádech vždy, když jsem si uvědomila, že to takhle ve skutečnosti bylo.
Tak jednoduše popsaná, nadčasová a naprosto všeříkající kniha.
Neuvěřitelné , co se na tom světě občas děje . Tahle tragédie zůstává často skryta a myslím, že by se o ní mělo mluvit mnohem víc. Příběh protkaný velkým množstvím fakt mi naprosto sedl. Není to román ale skutečnost. Je vidět jakou si autorka dává s historickými prameny práci, aby je vydala naprosto uceleně. Od teď budu všem lidem, co čekají na třetí díl Šikmého kostela, doporučovat tuto knihu a říkat jim, počkejte si, bude to stát za to. Musím ještě ocenit pokoru se kterou autorka přistupuje k událostem a všem, kterých se dotkly.
Za každého zlého člověk je na světě jeden laskavý . Eddie , příteli, jak často oslovuješ čtenáře ve své knize, tvůj život měl obrovský smysl. Předat nám, dalším generacím tvé utrpení, ale především tvou laskavost a dobrotu . Tvé srdce bylo plné lásky a milosrdenství. Pokud je nebe , ty tam máš jistě své čestné místo .
Úžasná kniha , silně emotivní příběh.
Po jedničce i tenhle díl neskutečná jízda. Autorka je skvělá vypravěčka a přesto je vše tak skutečné.
Pro mě hodně příjemné české překvapení. Moc se mi líbila osobní linka a vyšetřování mě taky hodně bavilo. Četlo se svižně, nic se dlouho netáhlo a moc sympatické postavy.
Mě to prostě bavilo:-). Autor si nehraje na všeznalého cestovatele, ale na obyčejného kluka, který se sbalí a jde projít svět. Přiznává , že i cestování je občas nudné a popisuje krize po cestě. Po dočtení ve mně převažuje ale naprosto pozitivní pohled na svět a lidi v něm a dobro v nich. Jsem ráda, že jsem si přečetla :-).
Zatím se mi z celé série líbila asi nejvíce, Alexe a Lucy jsem si hned oblíbila a moc se mi líbila dějová linka, hned bych se do hotýlku rozjela.
Tuhle sérii jsem si asi úplně zamilovala. Čistě náhodou jsem narazila na Zabijáky a teď jsem tuhle zhltla skoro na posezení. Líbí se mi Carl. I Asad. I jejich netradiční vztah. Autor skvěle umí vygradovat napětí. Těším se na další díl :-) . Mimo jiné doporučuji i filmové zpracování. :-) .
Skvělá jízda. Místy nechutné, tísnivé a tak strašně skutečné. To je přesně ten King, kterého mám tak ráda. Sice už jsem viděla film, ale ty jeho popisy, slovní obraty a vykreslení každé situace až úplně do detailu, nemůže žádný film nahradit. Annie, ty jsi ale vážně magor...
Jedno z mých nejlepších setkání s autorem. Hlavní postava mi byla od začátku sympatická a čím déle jsem s ním v minulosti trávila čas, tím víc jsem mu fandila. Opravdu hodně se mi tento příběh líbil. I když byl plný co by kdyby, a právě o tom to je. Umět vykreslit příběh tak poutavě, že i když je delší, vůbec vás nenudí. A to se u mě Kingovi opět povedlo, vždycky jsem se ke knize ráda vracela a zažívala další dny na pouti za záchranou Kennedyho.
Mně se příběh líbil už od začátku a do děje jsem se dostala velmi lehce, líbilo se mi více myšlenkových linek. Na konci to opravdu bylo velmi nadupané akcí a je pravda, že to bylo trošku úsměvné, jak všem všechno vycházelo a jak moc se autorka snažila vše spojit a na závěr všem dopřát, co si zaslouží.
Jedna z nejlepší knih, co jsem za poslední dobu četla. Vůbec mi nevadilo, že je dlouhá, ba naopak. Hlavní hrdinka byla skvělá. Oblíbila jsem si její drzost i zvídavost a odhodlání. Krásně popsaná tehdejší doba a poměry, například v přístupu k ženám a můžum.
Miluju Harryho , ale za mě tohle bylo hodně špatné. Jako by chtěl autor skloubit Kinga a E.A.Poea a moc se mu to nepovedlo. Možná je to tím, že jsem čtenář hororů a Kingovek . Ale v tomhle případě se nedostavil ani náznak hororové atmosféry ani wou efekt u konce. Jediné co, že čtení odsýpá, ale radost jsem z toho vůbec neměla..