miklis

Kniha mě neskutečně zasáhla, vtáhla mne do sebe hned na první straně. Vynikající psychologie postav, brilantní příběh, který mne zasáhl do srdce a bude tam ještě dlouho rezonovat, za mne jednoznačně nejpůsobivěji vylíčený holokaust a doba vůbec. Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.

Do ruky se mi dostal skvost. Při čtení jsem cítila atmosféru irského městečka, včetně vůně pečených pokrmů, bylo to, jako bych osobně rozprávěla s jeho obyvateli… Nádherná hlavní postava, s pevným, krásným charakterem, známe jeho minulost a víme, co ho formovalo. Stane se vaším přítelem i ochráncem.
Miluji ponořit se do takových knih.

Bezpochyby neobyčejný příběh, velmi zdařilý počin, tajemno prostě miluju a Jozef Karika opravdu umí.
Co bych možná vytkla, je zbytečné natahování a opakování již vyřčeného, nesympatické postavy (ať už se konečně ztratí a dají pokoj), a potom, nemám ráda, když autor ze smyšlenky dělá svým přičiněním realitu. Kdyby vynechal své komentáře, bylo by to rozhodně lepší.
Nebudu ale krutá, atmosféra byla vykreslena parádně, “legenda popsána do detailu a díky popsaným reáliím (netušila jsem, co za poklad se tam skrývá!) a mapě jsem cestovala taky. Až se situace na sk uklidní, vyrážím na trek.

Autorovi tleskám :-) a děkuji, něco tak senzačního a strhujícího jsem dloooouho nečetla. Příběh má všechno, co má mít, nemám jedinou připomínku.

Dle mého - vedle “Řbitova bezkonkurenčně nejlepší Kingův počin. Kniha mě tak vtáhla do děje, že jsem ji musela během čtení odkládat a vydýchávat tu hrůzu a napětí.

Bála jsem se, jestli je to pro mého pětileťáka před spaním srozumitelné, tolik postav a všichni ptáci… ale kupodivu to byla zatím jedna z mála knížek, u které opravdu ležel a poslouchal. Navíc jsme si u toho hledali na netu fotky a zpěv jednotlivých postav, u kapitoly s hnízdy jejich hnízda ve skutečnosti, naučili jsme se toho oba plno a poznali jsme pro nás do té doby vlastně neznámý svět.

Čekala jsem víc, bohužel do žádné z postav jsem “nepronikla” a jejich příběhy mě nechávaly víceméně klidnou. Příběh plochý a předvídatelný, postavy bez psychologie, navíc dost zmatené. Miluju rozjímání nad dočtenou knihou, tady nebylo nad čím. Na druhou stranu, četla jsem horší :). Kdo má chuť na jednodušší oddechovku, tak si přijde jistě na své.
KOREKTORA OKAMŽITĚ VYHODIT!

Když jsem začala číst, říkala jsem si, že od “Mrazu” je cítit velký posun směrem kupředu. Pak následovalo velké nic, zbytečně protahované, místy až vysloveně nudné a otravující, protkané dialogy a situacemi, které mě nutily sem tam protočit panenky. Nicméně konec naprosto brilantní, takže nakonec dávám (slabé) 4*.
Možná je chyba, že jsem nejprve četla Tmu a Zkurvenej příběh, teď jsem na Miniera asi moc přísná ;-).
PS: Zajímalo by mne, jestli některé přihlouplé dialogy jsou vinou autora nebo je to dílo překladatele. Překladatelských chyb se tam několik najde. A korektor by si měl zopáknout češtinu.

Ze začátku jsem litovala, že jsem této autorce dala druhou šanci, ale nakonec musím říct, že špatně to nebylo, malý rozsah tomu sedí. Ale potenciál je takový přizabitý :-).

Opět úžasné. Velmi komplikovaný příběh s mnoha zvraty a přesto žádná linie nezůstala nedokončená, žádná postava nedotažená. Nemůžu se dočkat další knihy.

Není to pro každého čtenáře, za mě - byla to jízda!
Smekám před prací překladatele a souhlasím se Stavaričem - nikdo jiný by to tak jako Radka Denemarková nepřeložil.

…ty nejkrásnější. V audio verzi namluvené pány Nárožným a Brodským navodí vánoční atmosféru i škarohlídům, vrátí vás do dětství…

Zhruba první polovina knihy byla bravurní, příběh, vykreslení postav, byla jsem tam! Pak se to všechno tak nějak trochu vytratilo. Přesto moc povedené!

Jestliže se o příběhu dá říct, že je plochý, tak tenhle je úplně placatý. To nebylo vyprávění, to byl popis. A ještě ke všemu dost chaotický.
Jsem zklamaná…

Syn je nadšený, že tam je Krtek. Vcelku jednoduchý text se mu zřejmě líbí. Takže kvůli němu dávám alespoň ty tři hvězdy.
Já jako dospělá jsem z toho příběhu frustrovaná :-D, ostatně jako u každé “novodobé” knížky s Krtkem. Ty texty jsou fakt otřesný, ilustrace to nezachrání.
Ještě poznámka k textu výše, píše se zbrusu a ne z brusu. Aspoň tady by ta čeština nemusela být przněná :-(.

Syn je nadšený, že tam je krtek. Celkem jednoduchý příběh se mu líbí. Takže kvůli tomu dávám aspoň ty tři hvězdy. Já jako dospělá jsem z toho ale frustrovaná :-D, ostatně jako u každé novodobé knížky s krtkem. Ty příběhy jsou fakt strašný.

Začátek v minulosti dobrý. Zbytek neměl ani hlavu ani patu. Jinak stále to samý, Servaz věčně na nervy, stupidní dialogy, umělé natahování a pardon, ale ta část, kde jsme s Amaliinými myšlenkami vůbec nekoresponduje s tím rádoby zvratem na konci. Dvě hvězdy za ten začátek, který mi dal naději, že se Minier “sebral”. Víc od něj už číst nemusím :)