mirek93 komentáře u knih
Kniha je vystavěná na postupném budování napětí a strachu. Nápad to má asi celkem dobrý, ale prostě bych asi čekal něco více, nějaké větší vystupňování události a na konci asi i o něco lepší konec s větším zakončením.
Celkem pěkná knížka. Příjemný tým kladných postav a celkem dobrý padouch, který mohl být trochu více využitý.
Určitě mohu doporučit dále.
Kniha plna zvratů, překvapení a logických zdůvodňování.
Podle mě dobrá kniha, která klade důraz především na dialogy, stejně jako i u předešlých dílu. Povedený díl. Doporučuji.
Celkem povedený díl. Přijde mi odlišný od ostatních v počtu postav a jejich vzájemných interakcích.
Na konci je překvapeni s velkým spádem asi posledních 100 stran. Zbytek knihy je budování postupného napětí.
Doporučil bych i dalším k přečtení.
Od knihy jsem mnoho nečekal, ale byl jsem velmi překvapený. Jedna se o výborný horor, který startuje poměrně nenápadně. Postupně začnou přibývat nějaké podivnosti a po nějaké době se vše zintenzivňuje až do úplného šílenství na konci knihy.
Je to asi zatím asi o nejbrutálnější a nejexplicitnější horor co jsem četl.
Skvělý nápad hororu, který je zasazen do korporátního prostředí. Jakožto člověk, který pracuje převážně v korporátech a dokonce i v podobných firmách, dovedu ocenit tento nápad. A vidím v něm, některé podobnosti se skutečnými firemními nařízeními a politikami, ovšem pouze vzdáleně a v náznacích - naštěstí .
Osoba konzultanta je popsána a zpracována skvěle.
Knihu bych určitě doporučil i dalším.
Kniha je dobře a čtivě napsána. Jsem příjemně překvapený, jakou zápletku autorka vymyslela pro druhy díl, protože jsem nečekal nic jiného než bylo v prvním díle. Během děje se stane několik zajímavých a překvapivých zvratů, ale strašidelně kniha moc nepůsobí.
Knihu bych doporučil a určitě si přečtu další díl.
Řekl bych, ze poměrně dobrá knížka, která rádi s tím, jak se nejefektivněji naučit váš jazyk. Je zde spousta praktických rad.
Využiji je v mém učení a uvidím, jestli vše půjde, jak se zde píše. Ale nutno říct, že to dává smysl.
Kniha je napsána dost stroze, v podstatě jen ličí co se kde a kdy stalo. Je to jakoby člověk četl nějakou kroniku. Pouze místy autor přidává nějaké názory či postřehy. Velkým plusem je, že to psal sám Caesar ze svého pohledu, což mi dalo neskutečně moc. Dozvědel jsem se detailně o tom, jak vlastně Caesar ovládl Gálii i o tom, jak vlastně fungovala římská armáda.
Kniha se četla dost těžce, kvůli místy nezáživným pasážím, ale i tak mě spoustu věci naučila. Takže doporučuji.
Kniha byla pěkně napsaná. Prvních pár povídek o kaprech a o Irmě byli nejlepší. Pozdější fáze knihy už nebyla tak zábavná. Ale tak to ma být kvůli zlé době pro židy. Chudák Popper :(
Za mě celkem povedené pokračování o pro mě méně známé historické postavě. Dá se dále jedině doporučit.
Vynikající pokračování prvního dílu, za mě dokonce lepšího než je první díl.
Celá kniha je velmi složitá a to jí v mých očích také posouvá výše. Děj je skvělý, hloubka tohoto univerza je obrovská.
Nedá se nic než doporučit a už se těším na další díl.
Celkem zajímavé historií inspirované vyprávění o karavaně směřující za lepším životem vedená přes nehostinnou krajinu Spojených Států.
Navíc ke skutečně historické události byly přidány i hororové prvky, které tady nebudu prozrazovat.
Bylo to celkem v pohodě, ale místy se mi všechny ty jména už pletla. Škoda jen, že jsme se vlastně nedozvěděli, jak jedna z hlavních hrdinek vlastně skončila.
Kniha se mi líbila. Mužů dále jedině doporučit. Hned jsem si koupil dvě další pokračování.
No nevím, co si o této knize myslet. Četl jsem už Dům na tekutých píscích a ten byl úžasné, ale zároveň zvláštní sci-fi. Tohle bylo jen zvláštní.
Děj a vše co se v knize děje je hodně přehnané a nereálné. Je to taková pohádka dá se říct, ale rozhodně ne pro děti.
Je to psané celkem čtivě, ale prostě mě to nějak nenadchlo. Konec knihy mi přijde divný a jakoby autor nevěděl, jak to ukončit.
Kniha byla napsána celkem čtivě. Nejzajímavější byla pro mě asi první polovina knihy.
Dozvěděl jsem se jinak spoustu věci , které jsem předtím nevěděl, a které mi změnili trochu pohled na věci spojené s vesmírem a astrofyzikou. Nicméně, některé věci mi nebyly úplně jasně ani tak. Takže jsem používal při čtení jako pomůcku internet.
Autor má neuvěřitelný přehled z fyziky a chemie a možná i dalších oborů, což mu mužů dozajista závidět.
Knihu určitě mohu doporučit k přečtení.
Velmi čtivá a napínavá kniha, která mě vtáhla do děje. Zajímavé byly skoky v čase mezi jednotlivými kapitolami, ale na druhou stranu mě to někdy i mátlo, protože jsem pár krát nevěděl, kdy přesně se nějaká událost stala. Nakonec, ale do sebe všechny časové linky zapadnou a utvoří celistvý obraz.
Určitě doporučuji. Určitě si nenechám ujít další knihu od pána spisovatele.
Rozhodně velmi zajímavá kniha pro fanouška hry o trůny. Člověk se dozví spoustu zajímavých informaci o postavách, kterých ani neslyšel a nebo pouze jen zmínky.
Příběh je vyprávěn jako kronika, což nebylo špatné, protože jinak by kniha byla rozepsána na celou sérii knih, což by Martin asi ani nezvládl do konce života. Bohužel je to pouhá půlka Targarenského příběhu.
Určitě mohu doporučit hlavně fanouškům hry o trůny. Pro zbytek nových čtenářů by zde mohlo byt spoustu informací, které je budou mást.
Těším se už teď na další díl, i když je v nedohlednu.
Kniha je o válce mezi Makedonii a Římem. O tomhle konfliktu jsem předtím nevěděl vůbec nic, ale nutno říct, že mi přišel zajímavý a dozvěděl jsem se spoustu nových věci.
Příběh je vyprávěn z pohledu více postav z obou stran konfliktu, Jak urozených, tak obyčejných vojáků, což se mi velice líbilo a bylo to velmi zajímavé a osvěžující číst i o životě obyčejných lidi a ne jen nějakých generálech apod.
Nakonec bych knihu doporučil lidem, které zajímá římská nebo helénská tematika a nebo historické romány obecně.
Super díl, líbil se mi více než první díl. Velni čtivý.
Celkem čtivě napsaná kniha. Neustále jsem očekával co se stane nebo co se tam vlastně děje.
Četl jsem předtím už i Osvícení od Kinga a opravdu tam nějaké podobnosti vidím, ale dle mě to King zpracoval lépe. Konec tady není jasně daný a to je za mě celkem škoda.
Určitě se dá doporučit ke čtení, ale o žádný zázrak se za mě nejedná.