mirek93 komentáře u knih
Blake Crouch opět nezklamal! Upgrade je skvělý sci-fi román, který nejenže mě bavil od začátku do konce, ale také mě donutil zamyslet se nad tím, kam až může lidstvo s genetikou zajít. Crouchova vize budoucnosti působí velmi realisticky, ale zároveň je i trochu děsivá, což knize přidává na intenzitě.
Při čtení jsem se dokonce ponořil hlouběji do tématu genetiky a získal jsem nové znalosti, což z knihy udělalo nejen zábavu, ale i přínosnou zkušenost. Pokud máte rádi napínavé příběhy s vědeckým podkladem, rozhodně Upgrade doporučuji. Blake Crouch právem zůstává jedním z mých nejoblíbenějších autorů!
Příběh sám o sobě byl celkem zajímavý. Vyprávění příběhu od malého dítěte až po dospělost pro mě bylo něco nového. Jedna se o trpký a smutný příběh. Což je asi nejsilnější stránka knihy.
Nicméně, literární forma a zpracování by mohli být trochu lepší. Spousta událostí byla jen popsaná, ale chybí z nich ten konkrétní děj. Vyprávění příběhu je hodně jednoduše napsané. Chybí nějaká ta literární duše.
Kniha se dá doporučit. Příběh je zajímavý a mě místy upoutal. Dolů ho táhne akorát literární zpracování, které by mohlo být lepší.
Neměl jsem od knihy velké očekávání a tím více mě překvapila, jak moc hezkým způsobem je napsaná, i když někdy mi to přišlo až moc rozepsané.
Děj je popsán z pohledu hraběte pocházejícího z carského Ruska, který se ocitá v porevolučním bolševickém Rusku. Celá kniha pojednává o jeho následném životě, jeho minulosti a úvahách.
Rozhodně se dá kniha dále jedině doporučit. Mimo děj samotný, jsem se dozvěděl i spoustu zajímavých informací.
Za mě celkem povedené pokračování o pro mě méně známé historické postavě. Dá se dále jedině doporučit.
Celkem čtivě napsaná kniha. Neustále jsem očekával co se stane nebo co se tam vlastně děje.
Četl jsem předtím už i Osvícení od Kinga a opravdu tam nějaké podobnosti vidím, ale dle mě to King zpracoval lépe. Konec tady není jasně daný a to je za mě celkem škoda.
Určitě se dá doporučit ke čtení, ale o žádný zázrak se za mě nejedná.
Vynikající pokračování prvního dílu, za mě dokonce lepšího než je první díl.
Celá kniha je velmi složitá a to jí v mých očích také posouvá výše. Děj je skvělý, hloubka tohoto univerza je obrovská.
Nedá se nic než doporučit a už se těším na další díl.
Kniha se mi poměrně líbila, ale je poměrně obtížná - rozhodně se nejedná o odpočinkové čtení.
Skládá se v podstatě ze 6 povídek a několika předmluv, které je nějak zasazují do hlavního děje. Povídky byly poměrně zajímavé a každá z nich poskytuje další informace o světě Hyperionu a my se tak dozvídáme více o Štírovi, ale také o životě lidí ve vesmíru. Povídky mají i různé žánry, což beru jako plus.
Kdybych měl povídky seřadit podle toho, jak se mi líbily, tak asi: kněz, básník, detektiv, konzul, voják, učenec.
Kniha se dá rozhodně doporučit dále a brzy si budu muset rozhodně přečíst další díl, ať to mám vše v paměti.
Neměl jsem od této knihy vůbec žádné velké očekávání. Nedá se brát jinak než oddechovka, nad kterou není nutné příliš mnoho přemýšlet.
Ve své podstatě se jedná o přisprostlý příběh o lovci démonů, který dále nebudu spoilovat.
Ve finále bych řekl, že to bylo celkem v pohodě. Ale nemůže to člověk nějak srovnávat s nějakými velkými literárními díly.
Kniha má zajímavý nápad, romantickou zápletku o pravé lásce a dokonce i akci, i když ne přehnanou.
Musím říct, že mě kniha svými zvraty parkrát celkem překvapila.
Sci-fi část knihy mi přišla spíše jako sci-fi pohádka, ale v dobrém smyslu slova. Ale jde o tu myšlenku a nápad, ty jsou tu důležité.
Ano, souhlasím s ostatními, že konec mohl být více wow, ale i tak byla kniha dobra, děj skvěle plynul a já si ji užil.
Rozhodně mohu doporučit.
Celkem zajímavé historií inspirované vyprávění o karavaně směřující za lepším životem vedená přes nehostinnou krajinu Spojených Států.
Navíc ke skutečně historické události byly přidány i hororové prvky, které tady nebudu prozrazovat.
Bylo to celkem v pohodě, ale místy se mi všechny ty jména už pletla. Škoda jen, že jsme se vlastně nedozvěděli, jak jedna z hlavních hrdinek vlastně skončila.
Hodně zajímavý nápad. Celkem pěkné napsané, ale řekl bych, že poměrně zdlouhavé. Škoda je, že se více nevyužil potenciál samotného Sila a všeho kolem něho. Nějaký finální spád u knihy nebyl vše až do konce jelo stejným tempem.
Nevím, jestli je konec uvěřitelný vzhledem k mocenským strukturám v Sílu, ale fajn.
Kniha je vystavěná na postupném budování napětí a strachu. Nápad to má asi celkem dobrý, ale prostě bych asi čekal něco více, nějaké větší vystupňování události a na konci asi i o něco lepší konec s větším zakončením.
Jedná se o první knihu od čínského autora a také jsem neměl ani vysoká očekávání, ale jsem příjemně překvapen. Je to opravdu originální, nikdy jsem nic takového ani nečetl ani neviděl jako film.
Kniha je i zajímavá, protože psána z čínského prostředí, což nebývá až tak často. Jedinou nevýhodou jsou dost těžko zapamatovatelná čínská jména, ale dalo se to zvládnout.
Měl jsem pocit, že v dějí bylo několik zkratek bez vysvětlení, jak na to dotyčný vlastně přišel, ale jinak super.
Na úplném konci, mi popis jedné technologie přišel sci-fi až příliš s hraničící s magií, ale kdo ví co je vědecky možné v daleké budoucnosti.
Rozhodně bych knihu dále doporučil.
Celkem pěkná knížka. Příjemný tým kladných postav a celkem dobrý padouch, který mohl být trochu více využitý.
Určitě mohu doporučit dále.
Kniha se mi líbila. Mužů dále jedině doporučit. Hned jsem si koupil dvě další pokračování.
Podle mě je tato kniha opravdové mistrovské dílo. Jedná se o první knihu, kterou jsem měl tu čest si od Dostojevského přečíst a rozhodně nebude tou poslední.
Určitě bych chtěl pochválit překlad, který je v knize od vydavatelství Rybka i vazbu a celkové provedení knihy spolu s ilustracemi. Jediná nevýhoda této edice knihy je její velká hmotnost. Dost těžce se drží a při položení sama sebe rozmačkává a ohýbá. Po prvním přečtení už vypadá mírně poškozeně.
Zpátky k překladu. Překlad a forma češtiny, kterou je kniha napsána jsou naprosto úžasné. Užíval jsem si čtení samotné už jenom tím, jak krásně je to napsané.
Kniha je poměrně složitá a dozvíte se spoustu informaci, což rozhodně neberu jako mínus. Děj je celkem komplikovaný, ale zajímavý a bavil mě. Zajímavé jsou i dobové zvyky, myšlení tehdejších lidí a jejich chování. Je zde i spousta různých myšlenek z teologie a filozofie, takže vám to dá i něco více než jen děj.
Určitě se nenechte odradit délkou a hmotnosti této knihy. Já jsem z ni měl velký respekt a četl jsem ji jeden a půl měsíce, ale stálo to za to. Rozhodně mohu dále jedině doporučit.
No nevím, co si o této knize myslet. Četl jsem už Dům na tekutých píscích a ten byl úžasné, ale zároveň zvláštní sci-fi. Tohle bylo jen zvláštní.
Děj a vše co se v knize děje je hodně přehnané a nereálné. Je to taková pohádka dá se říct, ale rozhodně ne pro děti.
Je to psané celkem čtivě, ale prostě mě to nějak nenadchlo. Konec knihy mi přijde divný a jakoby autor nevěděl, jak to ukončit.
Po dlouhé době jsem četl knihu od českého autora a dovedu díky tomu i asi více ocenit dobrý příběh z českého prostředí.
Příběh byl vyprávěn z pohledů tři postav během 3-4 časových linií, které se občas překrývaly.
Příběh byl poměrně zajímavý a bavil mě. Každý byl svým způsobem o něčem jiném a každá z postav měla jinou povahu a jiné životní cíle. Určitě zajímavá část byla i ta v koncentráku, protože tentokrat tu postavu znáte celou knihu a díváte se potom jinak na jejich utrpení, než když příběh začíná rovnou tam.
Určitě knihu mohu dále doporučit.
Nápad knihy se mi moc líbil. V knize byl obrovský masakr, při kterém vypadá zápletka z Draculy jako pohádka.
Asi první třetina knihy je pozvolné seznámeni s postavami v knize. Bylo jich poměrně hodně, takže už se mi pak i trochu pletly. Konec byl na druhou stranu celkem rychlý. Ono se dost těžko představuje, jak to rozumně zakončit, když si uděláte tak silného padoucha.
Určitě poměrně dobrá kniha, kterou mohu doporučit.
Pěkná kniha. Půlka knihy je psána Kingovým pomalejším stylem, který ale na druhou stranu navozuje skvělou atmosféru a umožňuje čtenáři poznat postavy v knize.
Dovedu ocenit kvality jeho psaní. Úroveň je mnohem vyšší než z novějších knih, bych řekl.
Zajímavý nápad knihy. Postupně stupňování napětí a nakonec velké finále.
Rozhodně doporučuji a už se těším na filmové zpracování, které jsem ještě neviděl.