MirrorIsis komentáře u knih
Hospůdka v Praze mne potěšila stejně jako ostatní knihy Julie Caplin. Po dlouhé době kniha, kterou jsem přečetla za dva dny.
Druhá kniha od autora, ale tohle asi není můj šálek čaje, příběh mi přišel strašlivě překombinovaný a nejvíc mě naštval závěr, kde "jedna osoba shodí druhou" a závěr si můžeme udělat podle sebe, to si ale můžeme sami také napsat další knihu...
Knížka nezklamala, některé hlášky byly velice povedené. Chápu, že ti, kdo tuto éru nezažili, z toho nemusí mít až tak zážitek...
První díl jsem přečetla jedním dechem, druhý je trochu slabší, líbila se mi soudržnost přátel Violet. Xaden aby měl fakt svatou trpělivost, protože chování Violet je někdy hodně přes čáru. Draci se tolik neprojevují a nemluví, škoda. Probuzení mrtvého Jacka Barlowa a zrada Nolona je tam hodně navíc a úplně nelogické, jako kdyby autorku někdo přemluvil, aby tam něco dopsala, vsunula... Konec jsem musela číst několikrát, abych vůbec pochopila, že si autorka připravuje půdu na další díl. Budu ale hodně na vážkách si ho koupit...
První knížka, kterou jsem od autorky četla a moc fajn, přečetla jsem za jednu noc...a protože v komentářích tady je, že jsou od ní ještě lepší knihy, tak se moc těším
Moc příjemné čtení, přečetla jsem jedním dechem za odpoledne.
Krásné, zajímavé, příjemná četba, čte se jedním dechem.
V době života, respektive mládí spisovatelky, muselo být téma hodně kontroverzní, je třeba knihu tak brát.
Jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední roky četla, bez přehánění.
Už jsem v loňském roce četla Nedokončený příběh, ale ten mě tak neuchvátil a asi tam byl i překlad od někoho jiného.
Drsná severská detektivka okořeněná pohanskými rituály, runami, bratrstvy...Moje první kniha od autorky. Dobrý překlad, dobře se čte.
Nádherný příběh, který jsem přečetla přes noc. Doufám, že autorka bude psát další knihy.
Znám historii založení kláštera premonstrátů v Teplé, ale o založení kláštera v Milevsku jsem nevěděla nic, znalosti doplněny, příběh také zajímavý...
Od autorky jsem loni četla Nedokončený příběh, který byl také pěkný. Kniha psaná tak, že se dobře a rychle čte , budí emoce. Školní hokejová hvězda je trochu obehraná písnička, ale když December není roztleskávačka, tak se to nechá snést. Co mi v obou knihách ale vadilo je dotýkání se témat války.
Nejlepší a nejdelší byla poslední povídka Otec hor, která měla hlavu a patu, jinak se sice kniha dala číst, ale vlažně.
Velmi srozumitelné a prakticky a věcně popsané cviky, vysvětlena spousta věcí ohledně energií, apod. Za mne Top.
Už jsem četla Ozvěny run a tak jsem přibližně věděla, co se od knihy dá a nedá čekat. Báječná a nekomplikovaná oddechovka.
Kniha báječná, když víme, kam se v přírodě i ve městech dívat, dojde nám spousta souvislostí. Pyramidy v Čechách, jak vidno, jsou a nejen ty. Dobře a precizně odvedená práce.
Báječné letní čtení, oddechovka, velmi čtivá, přečtena jedním dechem...
Ano, opět báječná kniha plná napětí, zápletek, tentokrát Adršpach s přesahem do Polska. Závěr s diplomatickými řešeními mezi církví a královským prokurátorem. Co víc si přát.
Severská detektivka se vším všudy. Od této autorky první kniha, co jsem četla. Svým způsobem bylo v příběhu všechno, co jsem od něj čekala, ale ke konci už jsem přeskakovala. Možná by z příběhu byl lepší film, kde by příroda sehrála svou roli - moře, lodi, obrovské kameny s lišejníkem, staré domy, pak by byl příběh barvitější.