MM1979 komentáře u knih
Tak já musím říct, že jsem byl zklamán… Příliš technických detailů a zdlouhavých pasáží popisujících boj. Celá kniha by šla shrnout do krátké povídky, co by byla super. Dobrý nápad, zajímavá zápletka a pěkně otevřený konec pro možné pokračování v úplně jiném levelu.
Tak toto se povedlo! Jak nečekaný zvrat ve „vyšetřování“, tak perfektní pohled na náboženské bludy v našich přežívajících vírách. Napětí, akce, poučení – to vše kniha nabízí.
Sbírka povídek, co na to říct, nějaké povedené a zajímavé jiné o ničem a nudné. Kniha více méně průměr a jako mínus vidím její tloušťku, ne že bych se bál mnoha stran textu :-), ale cestování a manipulace s ní byla nepříjemná.
Špatný autor a dle mého názoru velmi špatný novinář… Neověřuje si fakta, používá nedůvěryhodné zdroje, píše na objednávku .-(
Krásné ilustrace, pevná vazba, kvalitní tisk a papír, české texty slabší - žádná klasická literatura, ale holčičkám se to líbí a rádi si tím listují a vyprávějí si příběhy dle obrázků… Jako kniha pro nečtenáře super, tak jsem to kupoval a hodnotil. Celá „série“ je ve stejném duhu provedení.
Zábavné - humorné pojetí života dle pravidel náboženské sekty, která spáchala hromadnou sebevraždu a na světě je už jen pár posledních žijících členů. Příběh jednoho znich máte šancí poznat, tak hurá na to! Pěkné zpracování a zajímavé téma! Mohu doporučit!
Kniha mě vyloženě nadchla, je to opravdu povedený kousek. Jedna z mála knih, kde se dá uvěřit každé slovo toho surově realného života hlavní postavy, ktery je podán humornou formou i když je velmi smutný. Mohu jen doporučit, a to sklidným svědomím!
Velké, opravdu velké zklamání - vůbec mě to nechytlo.. Nevím, co mě více vadilo, zda ten styl psaní, ty ruská jména nebo ta nuda... Tunel, stanice, tunel, krysa, tunel, mutant, tunel jo a ještě jeden boční, slepý, zavalený tunel... Vymazáno, nedočteno a na další díly se ani dívat nebudu (a to je prý dvojka o poznání horší, to je těžké si jen představit, natož to číst :-)) Škoda času, za mě velký podprůměr. Nevím, co na tom vidíte. Kdybych to měl koupené, tak ty prachy obrečím, ale že to je zadara na netu, tak jsem to jen smazal a teď lituji tří hodin, co jsem tomu obětoval.
Ač jsem fanouškem sci-fi, tak toto je jedna z mála knih, co jsem nedočetl a rozhodl ji dát rozečtenou do bazaru .-(
Tak na tuhle knihu jsem se hodně těšil, když jsem si ji vyzvedl v Luxoru, tak jsem se jí celo cestu domu kochal, ale tím moje radost z nákupu skončila. Možná to bylo tím, že jsem se na to až moc těšil - vyděl jsem to v poličce několika přátel, tak jsem si myslel, že to bude dobré, ale mě to fakt nebavilo a dočetl jsem to s velkým utrpením… Ani se mi to nepodařilo prodat v bazaru za 149 ,-
Tak i když je to úplná svatokrádež, tak musím konstatovat, že jsem se nebavil (určitě ne tak, jak sem čekal), buď už byla znát nemoc autora, nebo to někdo musel psát za něj... I když ne každému se musí líbit vše, tak tohle měla být plnohodnotná Úžasná Zeměplocha s Drahošem a Elániem, ale bylo to stejně slabé - jiné jako příběhy ze Zeměplochy nebo pro mě jako díly s čarodějkami.. Jak napsal jeden recenzent: „Pod parou se chová jako skutečná parní lokomotiva. Rozjíždí se pomalu, při brzdění hlasitě skřípe.“ Já bych dodal Ta jízda… Ta nestojí za to! Nechám si to v knihovně jen z úcty k autorovi a jako poslední 35 díl úžasné zeměplochy, abych nerušil celistvost série.
Velice povedená taškařice, úsek kdy se strážník snaží dosáhnout šance jedna ku miliónu je legendární. Tohle by mělo byt povinné čtení pro každého policistu, strážníka a Pratchett by měl za tohle dílo veleben ve Valhale spisovatelů! Tohle a Pyramidy to je to nej z pera autora!
Klasika klasik! Sehnat všech 394 dílů a nepřijít ve stánku o jediný byl boj a zážitek, na který rád vzpomínám. Od ledna 1995 vycházela u nakladatelství Ivo Železný (již neexistuje) původní klasická série Perry Rhodan od dílu 1 - Operace Stardust. Seriál byl ukončen roku 2002 dílem 394 – Bestie se probouzí. Cyklus: M-87, ale končí až dílem 399 (taky to mohl Ivo Železný ještě alespoň těch 5 dílů vydržet :-(), fanouškové tyto díly, a časem i další, sami přeložili :-)
Až po letech jsem se dozvěděl, že Adam Andres je holka a Češka .-) Každopádně Wetemaa byla, je a bude super a na každý díl se moc těším - v současnosti je to 7 knih a jedna novela Tarantrof, v Legendách české fantasy II.
Jen díky této skvělé hře, jsme s partou seděli u stolu a házeli si kostkou (ostatní posedávali v parku u cigaret a krabicového vína či dělali horší věci a my jsme si hráli (kdo si hraje, nezlobí))... Tolik zábavy a vtipných okamžiků a srdečného smíchu jsem snad už nikdy nezažil. Nejlepší je to hrát ve 4 (1+3) aby to odsýpalo, ale musí to být hráči s velkým H a nejdůležitější je pán jeskyně na něm to stojí a padá. Každopádně původní pravidla - verze 1.6 jsou svižná (při jednoduchém boji – ne rozšířeném systému) a lehce pochopitelná - za dvacet let vývoje vyvážená a vyladěná do posledních detailů! Ostatní pokusy jako je DrD plus (složité vypočty a pravidla) nebo DRD II (naopak absence pravidel a principů) považuji jen za pokus vytáhnout z fanoušků nějaký ten groš, ale pro hru jako takovou je klasika nejlepší... Hráli jsme to ve věku cca 15 - 20 a nic nám neuteklo a nepřestali jsme to hrát protože, by nám s věkem odešla fantazie a umění si hrát, ale práce, manželky, děti a každodenní starosti nám už neumožnovali se sejít a zavřít na celý víkend k hracímu stolu.
Moje úplně první kniha ze světa fantasy, takže to považují za klasiku, která mě přivedla k Dračímu doupěti. Jen díky této databázi jsem zjistil, že TEHANU není poslední knihou (jak říká podtitul)... A mohl jsem si sbírku rozšířit. Kdo má rád příběhy u čarodějích, tak by tuto knihu, dle mého názoru, neměl minout.
Není to moc čtivé... Hodně postav a nesouvislý děj. Chybí zařazení do sekce sci-fi, fantasy, pohádky. Za mě palec dolu - znova bych to nečetl.
Tak za mě velké, ale opravdu velké rozčarování a zklamaní! Knihu jsem koupil na základě recenzí a mé záliby ve fantasy a sci-fi. Mělo to být něco výjimečného (jak dle rozsáhlosti, tak dle ceny - PC 798,-), ale byl jsem znechucen a cítím se podveden. První část (více než 250 stran) fakt děs a úplné utrpení. Mnoho postav, velmi zmatený děj, u nesmyslů si autor pomáhání časovým skokem a zdvojením jak postav, tak i předmětů. Úchylné laciné sexuální scény (například když hlavní hrdinka - valkýra honí penis drakovi, aby mohla v kovárně zakalit meč jeho semenem, ten meč ková jeho matka a její sestra honí druhého bratra, nebo když ta samá ukousne a ukradne pilotovi penis, aby se s nim mohla uspokojovat - fakt jak v béčkovém pornu pro uchyláky z 80 let) a hlavně dlouhé nudné a zbytečné pasáže mě skoro donutili knihu definitivně odložit. Na základě recenze kolegáčka čtenáře (kterou jsem vyhledal při svém znechucení), kdy i on konstatoval, že první část byla úmorná a později se to lepší jsem tedy vydržel a zajímalo mě, proč to vydavatel přivedl na svět. Druhá část už jde skutečně číst a je vidět, že ty léta, co knihy dělí fakt pomohla, ale pořád je tam na mě moc hluchých míst. Kniha po 640 stranách definitivně odložena. Celkově zajímavá myšlenka, ale nudné a podprůměrné provedení (zejména ta první část). Kdyby autor těch 1000 stran vtisknul do max 400, a celou první část nově přepsal do jedné úvodní kapitoly, tak by to mohlo být opravdu fajn, protože od druhé části se to trochu lepší. Ale nyní jsem fakt otráven a knihu pošlu obratem do bazaru, pokud mi teda na to někdo skočí a koupi to než to bude v levných knihách za 49,- :-). Místo v mé knihovně si to nezaslouží a určitě bych to nikdy nečetl znovu! Ty recenze musí být zaplacené vydavatelem, jinak nechápu, že se někdo k tomu "dobrému" vůbec tím začátkem pročetl a já nemám sílu to dočíst... A to nemluvím o provedení papírového potahu pevné vazby bez ochranného potahu - člověk aby četl knihu jen doma a v rukavičkách! Za více jak sedm stovek je to smutné! Prodáno do výkupu za 300,-! Díky bohu, že je ten brak z domu!