Morgaine07 komentáře u knih
Nejlepší kniha o Anně Boleynové nabitá historickýma faktama.
Moje nejoblíbenější kniha, kterou jsem kdy četla. Vždycky jsem milovala příběhy o Artušovi, Merlinovi a Morganě. Tady bylo všechno. Nadchlo mě, že to je z pohledu žen. Morgana zde byla vyobrazena jako kladná žena a to se mi líbilo.
Někdy me mrzí, že takový krásný příběh dostane tak příšernou obálku. Přesto jsem nakonec po ní hrábla v knihovně a za pár dní jí přečetla. Kniha byla velice čtivá a dobře napsaná.
Nejlepší díl od spisovatelky, kniha opět velice čtivá, ale jediné co se mi trošku nelíbilo bylo, že byla v knize Mary mladší než Anne, ale historicky to bylo naopak. Mary měla byt taky i milenkou krále Francie a měla se chovat nevhodně i na dvůr Francie..
Tuto knížku jsem si vybrala k povinné četbě k maturitě a velice mě oslovila. Měla jsem velké štěstí, protože jsem si jí vytáhla u maturity :)
Krásný vánoční dárek, kniha splnila všechna očekávání.
Nádhera, skvělá antologie
Povídky byly dobře vybrané. Nejvíc se mi líbila Sářina hrobka, komnata ve věží a nech mrtvé odpočívat v pokoji. Pěkně se četly všechny a je to nejlepší sbírka povídek jakou jsem kdy četla
(SPOILER) Tak tohle se opravdu povedlo. Knihu jsem cetla už před rokem v lednu a velice mě její námět zaujal. Bylo to ideální do lednového počasí a já si to moc užila. Bylo mi líto všech těch dětí, protože ti rodiče, dospělí i jiné děti se k nim chovali opravdu bezcitne a hnusně. Někdy jsem pohybovala, že vůbec nějaké city mají. Bylo to drsné a tvrdé jak krutě se můžou hloupí lidé chovat vůči dětem.
Kniha se četla dobře a rychle. Je to ideální čtení na zimní večery. Kniha pro mě skončila zvláštně a je škoda, že nebyla trochu delší.
(SPOILER) Tak tohle se nepovedlo....
Kniha má sice nádhernou obálku a příběh. Pojetí příběhu o Popelce z pohledu nevlastní sestry je originální a mělo velký potenciál. Bohužel mi tento čtivý a nádherný příběh kazila každá část s osudem. To mě opravdu nebavilo a příběhu to ubralo spoustu bodů. Naopak druhá kniha autorky Otrávená mě uspokojila o 100% více. Bohužel nevlastní sestru nedoporučuji
Motiv byl zajímavý bohužel mě nezaujalo prostředí a i když jsem knihu dočetla celkem rychle moc velký dojem na mě neudělala. Podle mě se z toho dalo vytiskat více, knihu jsem prodala a druhý ani třetí díl si přečíst nehodlám.
Tato kniha splňuje všechno co mám ráda, pohádky, magii a intriky v království. Aurelie mi byla sympaticka a knihu jsem si opravdu užila
Audiokniha *
Audiokniha byla opravdu solidně namluvená a příjemná pro poslech. O Anežce České jsem nikdy žádnou knihu nečetla, přesto mě tato mladá princezna nepřestává udivovat. O životě Anežky se toho moc neví, byla to nejmladší dcera krále a ani ona neunikla častému zasnoubeni, díky nástupu svého bratra na trůn si mohla Anežka svobodně vybrat jakou cestou se vydá a Anežka celý svůj život zasvětila duchovnu, péči o nemocné a chudé.
Nejlepší kniha roku 2020, opravdu jsem si tento díl zamilovala více než krvavý lístek, ale i ten miluju. Kniha mi je příjemná, hezky se čte a má famózní obálka. Hlavní hrdinka mi přijde zajímavá a i samotný děj kolem, nemůžu se dočkat na další díl