Mr.Pajek Mr.Pajek komentáře u knih

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Naprosto skvělé napsaná. Čte se to jako když nůž prochází máslem.

07.12.2018 5 z 5

Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Miloslav Šimek

Pro mě je to tzv. Nemocniční kniha..výborný žánr, když člověk leží v posteli s chřipkou a nemá hlavu na nějaké náročné čtivo a chce se pobavit a zkrátit si dlouhou chvíli. VÝBORNÉ!

20.05.2014 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

První část knihy byla taková hodně pozvolná, trošku jsem se musela přemlouvat ke čtení,ale od druhé půlky super, čtivý. Už otevírám druhý díl

10.01.2024 4 z 5

Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Opět povedený kousek od Heather. Moc se mi líbil i závěr knihy, kde autorka přiblížila skutečné "konce" postav

01.09.2023 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

To bylo tak povedené. Na začátku mě těch 500 str. děsilo, ale pak mi bylo líto, že už to končí. Postavy mi hrozně sedli a forma, jakou Ruta píše je čtivá (žádné květnaté a barvité popisy nepodstatných věcí).
Ruto, chceme víc knih od vás..hned..!! :)

21.03.2022 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Nebyla jsem z toho nijak zvlášť vydřená, to se přiznám. Chtěla jsem nejdřív přečíst knížku než zkouknu seriál, tak snad jsem zvolila správné pořadí ;)

05.08.2019 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Zacinam tuhle spisovatelku dost zboznovat. Opet nadherne napsane.

04.01.2019 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Úplně super. Jojo je skvělá vypravěčka, za mě bezchybné!!

04.04.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Jako fajn, ale je to všechno takový neoriginální, jako by to bylo v každé druhé detektivce z poslední doby.

05.10.2017 3 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Poslouchala jsem jako svojí první audioknihu..trochu jsem se bála, jestli formát audioknih zvládnu a postup času jsem si navykla. Kniha je příjemně namluvená a děj je skvělý. Moc se mi líbila.

10.01.2025 5 z 5

Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Já bych to tedy trošku rozkouskovala (třeba na 3. díly) a to z čistě praktických důvodů...táhnout tuhle cihlu na pláž není žádný med :)
A taky mě dost upomínali z knihovny, ať už to tam vrátím :)
Ale jinak čtenářský zážitek pozitivní.

29.10.2024 3 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Opět kniha, která ve vás něco zanechá (smutek/pocit štěstí, že žijeme tak jak žijeme/znechucení/úlevu).

27.08.2021 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Téma se mi moc líbilo, knížka se dobře četla. Líbilo by se mi, kdyby byl námět knížky trochu detailněji rozpracován, škoda že to bylo jen tak letem světem :D

22.01.2021 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Hezký napsané.. zajímavé jak válka "ohýbá" charaktery.

29.06.2020 4 z 5

Ztracená manželka Ztracená manželka Alyson Richman

Krásný příběh, jen bych možná trochu víc rozvinula linku ze současnosti..

03.04.2019 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Uff, teď jsem dočetla...budu o tom asi dlouho přemýšlet. Styl psaní paní Jodi je přesně moje krevní skupina, má to spád, překvapení, zápletku, sílu, rozuzlení, které není klíšé. Prostě skvělé!! Budu doporučovat, kudy budu chodit :)

02.07.2018 5 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Musím říct, že mě to dostalo. Postavy dost brutální, žádnej extra klaďas..
UVĚDOMILA JSEM SI, JAKÉ JE STĚSTÍ, ŽE JSEM NORMÁÁÁLNÍÍ! :)

09.03.2016 4 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Vzhledem k tomu, že se ke čtení dostanu pouze ve vlaku cestou z/do práce, tak jsem se trochu ztrácela v postavách. Jména jako Jonnas, Johannes apod.mě trochu mátla..ale to je asi jen čistě můj problém:) Jinak knížku hodnotím kladně a chystám se na Kameníka ;)

12.10.2015 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Za mě dobré, někdy maličko přehnané, ale oddělení Q nezklame :)

06.11.2014 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Také jsem se neubránila slzám, ale i smíchu. Hezky vyvážená kniha s příběhem, který je k zamyšlení. Za mě super. Po všech těch drsných severských knihách, co jsem teď louskala mi přišla tahle pořádná dávka emocí celkem vhod.

07.07.2014 5 z 5