nada3314
![Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545260/vanoce-ve-skotske-vesnicce.jpg?v=1726497280)
Tahle kráska mě zaujala nádhernou obálkou, dokonale se hodí k ostatním knihám, které autorka napsala. Kdy jindy, než teď jsem měla sáhnout po této oddechové četbě od Dony Ashcroft. Autorku už moc dobře znám, postupně jsem od ní přečetla vše, co u nás vyšlo. Minulý rok, taky na Vánoce jsem četla Vánoce na Skotském hradě a ten se mi líbil hodně – dala jsem mu 5 hvězdiček.
Tentokrát jsem byla méně spokojená, ale nemůžu říct, že by se mi příběh nelíbil. Hlavní hrdinové Holliday a Damon byli sympatičtí, vánoční atmosféra z knihy dýchala, ale na mě asi až moc. Jako správná kočičí máma jsem si užívala scénky s kocourem. Pokud máte rádi příběhy odehrávající se v kouzelném prostředí skotské vysočiny a oceníte jednoduchou zápletku s předvídatelným konce, tato kniha by mohla být pro vás tou pravou volbou. Já jsem ráda, že jsem ji četla v tomto vánočním období, dokázala jsem ji odpustit i pár bambulek.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Catherine: Princezna z Walesu: Životopis budoucí královny Catherine: Princezna z Walesu: Životopis budoucí královny](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544994/catherine-princezna-z-walesu-zivotopis-budouci-kralovny.jpg?v=1726152482)
Pro mě jako fanouška královské rodiny tohle byla velká radost, když jsem se dozvěděla, že budu mít ve své knihovně další přírůstek, tentokrát o Kate. A na Slovensku už vyšel od autora i životopis Williama na který se taky moc těším.
Životopis budoucí královny od Roberta Jobsona je biografií, která nabízí podrobný pohled na život Kate Middleton, současné princezny z Walesu, a její cestu od obyčejného života v anglické střední třídě až k členství v britské královské rodině. Autor, uznávaný královský zpravodaj, se zaměřuje nejen na Katein osobní příběh, ale také na její vztah s princem Williamem, mediální tlak, který na ni byl vyvíjen, a její roli v moderní monarchii.
Kniha je založena na ověřených faktech a je psána živým stylem, který ji činí přístupnou i pro čtenáře, kteří se o britskou monarchii běžně nezajímají. Jobson se v textu věnuje i komplikovaným vztahům v rámci královské rodiny a významným událostem, jako je Katein vliv na veřejné mínění a její angažmá v charitativní činnosti.
Vzhledem k Jobsonově pověsti autora schopného zprostředkovat čtivé a zároveň informativní příběhy o britské královské rodině jsem věděla, že kniha bude výborná. Většinu informací jsem již věděla, ale i tak jsem si knihu moc užila a určitě můžu jen a jen doporučit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Havran Havran](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540429/havran.jpg?v=1719563049)
Daniel Cole byl pro mě v roce 2018 objev roku jeho ikonický Hadrový panák jsem naprosto hltala a i další díly byly super. Imitátora mám doma, ale ještě na něho nedošla řada. Nebudu lhát, že jsem se na Havrana fakt těšila, nevím čím to je, ale příběh mi nesedl tolik jako předchozí série. Začetla jsem se hned a stránky letěly rychlostí blesku, ani jsem se nenadála a byla jsem v polovině, příběh je fakt velmi čtivý. I když nejsem žádný puritán a mám ráda nové věci v knihách, tak tady to bylo i na mě fakt moc přitažené za vlasy. Když se někde objeví sériový vrah, tak vím, že to je přesně čtení pro mě. Hlavní postavy, taky byly fajn, celkový dojem za mě takový průměr.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Bezchybně Bezchybně](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541465/chestnut-springs-bezchybne.jpg?v=1727209555)
HRANICE JSOU OD TOHO, ABY SE PŘEKRAČOVALY.
Pro fanoušky Ali Hazelwood, Lucy Score a Hannah Grace. Tato kniha se stala hitem, viděla jsem ji všude a jedna nadšená recenze střídala druhou. Náhodou jsem ji zde měla jako Reading copy – zprvu jsem si říkala, že tuhle číst nebudu, že to nebude asi nic pro mě. Ale nedalo mi to, a nadšení po prvních pár kapitolách se nedá ani popsat. Tahle růžová kráska je neskutečně návyková a šikovně napsaná. Jsem moc ráda, že jsem ji zkusila a už konečně vím, co všichni mají na tom kovboji. Hned jak vyjde pokračování já stojím v první řadě. Tohle chci číst! Autorka je fakt boží, dostala mě!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Knihkupectví v Dublinu Knihkupectví v Dublinu](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545836/knihkupectvi-v-dublinu.jpg?v=1727162601)
KNIHKUPECTVÍ V DUBLINU – přesně ta kniha u které jsem nepotřebovala číst anotaci ani si o ni nic zjišťovat. Když je v názvu knihkupectví a na obálce jsou knihy je jasné, že dobrovolně půjde do mé knihovny. A ano, bylo to přesně to čtení, které jsem si přála.
Střídají se zde kapitoly Henryho, Opaline a Marthy. Příběhy Marthy a Henryho popisují současnost, Opaline je z minulosti. Nedokážu popsat, který příběh mě bavil víc, prostě jsem otáčela stránky a nechala se unášet všemi. A co tyhle tři spojuje? Je to jedno kouzelné magické knihkupectví.
Bylo to opravdu kouzelné a velmi čtivé, ale tenhle příběh má i přesah. Nechci moc prozrazovat, tohle si musíte přečíst, stojí to za to. Mé knihomilské srdíčko plesalo celých 424 stran.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Božští rivalové Božští rivalové](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541830/bozsti-rivalove.jpg?v=1722354870)
Goodreads Choice Award - Vítěz za oblíbenou fantasy a sci-fi pro mladé dospělé (2023)
Překrásná obálka a nádherná ořízka už sama o sobě láká k přečtení. Tohle prostě chcete mít doma. Jedná se o začátek série ZAČAROVANÉ DOPISY. V zahraničí vyšly dva díly, tak snad se i my brzo dočkáme.
Měla jsem chuť přečíst si něco odpočinkového, něco pohádkového, ale nechtěla jsem fantasy, u které budu muset až příliš přemýšlet nebo ve které bude hodně bojů a erotiky.
BOŽŠTÍ RIVALOVÉ byla výborná volba. Příběh se četl velmi lehce, stránky utíkaly a ani mi nevadilo, že toho fantastična tam zas až tak moc není. Jedná se sice o YA, ale rozhodně to není čtení jen pro děti nebo pro mladší čtenáře. Naopak si myslím, že by se tohle mohlo líbit všem, kteří si chtějí na chvilku odskočit do jiného světa.
Romana a Iris nám autorka, hned na začátku knihy představí jako velké „rivaly „ v práci. Oba jsou novináři, kteří se snaží o ten nejlepší post v práci. Oba jsou ctižádostivý a o místo neskutečně stojí.
Ale pak se stane něco, co Iris přesvědčí, že je život krátký a, že to zkusí trochu jinak…
Celkově to byl moc pěkný příběh, který má nápad a úžasnou atmosféru. Otevřený konec si velmi rychle žádá pokračování. Děkuji za možnost utéct z reality.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hrobové ticho Hrobové ticho](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544616/hrobove-ticho.jpg?v=1725686527)
Je to až neuvěřitelné, že se už po 3 setkávám s šéfinspektorkou Helen Laveryovou. A opět jsem byla velmi spokojená. Případ na kterém tentokrát pracuje jsem měla přečtený hned, má neskutečný spád a čte se velmi rychle – je to taková jednohubka. Autorčin styl psaní mi hodně sedí, jsou to takové „klasické anglické detektivky“ ale pojaté v novodobém modernějším, rychlejším stylu, což mi velmi vyhovuje.
Helen je normální žena, bohužel ji zemřel manžel, takže se o děti stará se svou maminkou, která ji hodně se vším pomáhá. Takže zde nejsou žádné nešvary typu: vyšetřovatel: alkoholik nebo jinak „postižený“ nějakou negativní vlastností. A ono to jde i takhle, a vlastně mě to právě proto i tak moc bavilo.
Trochu jsem zapátrala a v zahraničí vyšly zatím také jen tyto 3 díly, ale autorka je velmi plodná a napsala ještě další dvě série s jinými vyšetřovateli a ty jsou taktéž v zahraničí velmi úspěšné. Tak snad se brzo dočkám, určitě si autorku ukládám do oblíbených a moc ráda si od ní zase něco přečtu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Odhalená pravda Odhalená pravda](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542493/odhalena-pravda.jpg?v=1723227939)
Ani se mi nechce věřit, že tohle byl poslední díl této parádní vlčí fantasy. Opět se autorka vrátila do „starých“ kolejí a já byla moc spokojená. Tohle je parádní oddechovka, po které když sáhnu, vím že mě to bude bavit, a hlavně nemusím přemýšlet nad nějakým složitý světem. Hlavní postavy jsem si zamilovala hned na začátku a s každým dílem k nim přibývají další vedlejší, které jsem si taky postupně zamilovávala.
Moc se mi líbí, jak si autorka vždy pohraje s erotickými scénami. Není jich tam moc, ale jsou tak smysluplně napsány, že mě to neuráží ani nepohoršuje. Nepřichází žádné stydění se nebo červenání – je to přirozené a krásně to do děje zapadlo.
Na Goodreads je ještě jeden díl, nejspíš se bude jednat o doplňkový. Bude mi po vlcích smutno, nerada se loučím takto brzo s postavami, ale co už, tak snad si brzo přečtu i bonus. Děkuji za super oddechovou sérii a určitě doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Draze zaplatíš Draze zaplatíš](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540453/draze-zaplatis.jpg?v=1719594280)
Celá série Případy Kay Hunterové je skvělá! Já jsem nadšená, moc hezky se mi knihy Rachel Amphlett čtou. Vždy je smlsnu na posezení, je to tím, že kapitoly jsou kratší a příběh je tak napínavý a zápletka skvělá, proto knihu nelze odložit.
Co se týče samotného vyšetřování a případu, tak ten jsem Kay vůbec nezáviděla. Musela vyšetřit a najít vraha, který zabil ženu, která si při nehodě našla v havarovaném autě.
Kay Hunterová je sympatická vyšetřovatelka, kde její osobní život nezasahuje do případů, naopak je pro mě velké zpestření. Její manžel Adam je veterinář, který vždy domů donese nějaké zvířátko, které potřebuje doléčit, a mě strašně baví co to bude tentokrát. Už když knihu beru do ruky a začínám číst, vždy se těším na tu pasáž, kdy nám Adam představí nějakého svého pacienta :-)
V zahraničí už vyšlo 13 dílů a můžeme se těšit na další případy. Jsou i poměrně velmi dobře hodnocené a v zahraničí velmi oblíbené. A já doufám, že i u nás se tato série dostane do povědomí a přečte si ji co nejvíce čtenářů. Já si je určitě nenechám ujít, naopak už teď se moc těším.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Příliš pozdě Příliš pozdě](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540356/prilis-pozde.jpg?v=1719615001)
Není to tak dlouho, co jsem objevila Colleen Hoover jako spisovatelku, ale za to už jsem od ní stihla přečíst 11 knih. Je to pro mě záruka čtivosti, kdykoliv bych náhodou měla čtecí krizi, vím po čem sáhnout a jsem z krize 100% pryč.
Naprosto chápu, o co autorce šlo, i když tento příběh spíše psala do šuplíku, tak mělo smysl jej vydat. Kdyby jen jediné osobě, duši, která by spadla do něčeho takového pomohla, stálo to za to! U mě to zafungovalo. Tolik emocí, co se ve mně střídalo, bylo až neskutečné. Kdyby takové knihy už byly napsány, když jsem byla mladá, tak bychom četli určitě všichni V době mého dospívání byly nejromantičtější knihy ty od od Lenky Lanczové. Hodně moc se doba změnila a hlavně styl.
Velmi jsem si čtení užila, a i když to byla nejdrsnější kniha od Colleen, tak už se teď moc těším i na ty méně drsnější. Všechny její knihy mají nějaký přesah nebo poselství. Krásně schované za čtivým příběhem, ale je tam. Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Všemi smysly Všemi smysly](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538668/vsemi-smysly.jpg?v=1716296506)
Neskutečně čtivá záležitost. Tahle série bude boží! Má skvěle našlápnuto.
Asi se shodneme na tom, že dokud jsme nepřečetli úžasné ČTVRTÉ KŘÍDLO, autorku jsme neznali. Přiznám se, že jsem byla hodně zvědavá, jak si povede ve vodách romantiky a jsem nadšená, moc se mi to líbilo, četlo se to báječně.
S hokejovými romancemi se poslední dobou roztrhl pytel, ale tato fakt nemá chybu. Příběh není jen o hokeji, je především o lásce, vztazích v rodině. Nic nechybělo, nic nebylo navíc, krásně vyvážená romance s přesahem.
Hlavní hrdinka December mi byla sympatická, naprosto jsem chápala její chování. Nikdo nemá recept na to, jak se člověk má chovat v takových nelehkých chvílích tragédií a zármutků. Viděla jsem už mnoho verzí vyrovnávání se se ztrátou, takže mě tato její vůbec nepřekvapila. Nahoru – dolů šílená jízda emocí. Aby nebylo jen špatně, máme tu i prince na bílém koni.
Určitě nebudete zklamání, když si knihu přečtete. Ona to je opravdu oddechovka, nepřinese asi nic nového, ale skvěle se čte. Na další díly se těším moc.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Anglická lekce Anglická lekce](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535265/anglicka-lekce-6605be4f84602.jpg?v=1711652431)
ÚŽASNÉ LETNÍ ČTENÍ. Tahle STŘEDOMOŘSKÁ SÉRIE se opravdu povedla. Pokud nevíte co si vzít na dovolenou, klidně si tuhle krásku přihoďte do kufru – nebudete litovat. Nejde jen o prvoplánovou romantiku. Natasha Boyd do svých knih vždycky propašuje něco navíc a tady to bylo opravdu velké.
Hlavní hrdinka Andrea se 9 let skrývá před svým manželem. Neuvěřitelné! Chce se, ale už posunout dál, takže vyleze ze své ulity a jde pro to něco dělat. To se mi líbilo hodně, že už si Andrea dokázala říct dost a zkusit žít normálně svobodně. Docela hodně prozrazuje anotace, já už bych raději nic víc dalšího nepřidávala, ať z toho čtení taky něco máte.
Nesmírně jsem si čtení užila, a kdyby Natasha chtěla napsat nějakou další romantiku z tohoto prostředí, vůbec bych se nezlobila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Svátek hada Svátek hada](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533322/svatek-hada-65e1b361b968b.jpg?v=1709290337)
Miluji historické příběhy inspirované skutečnými událostmi. O autorce Lucii Hlavinkové jsem hodně slyšela. V knižním světě je hodně oblíbená a má na své psaní velmi kladné ohlasy. Mám doma ještě román Kdo šije u Podolské, ale tu si nechám na zimu a pak mě ještě hodně zaujal příběh – APATYKÁŘ – tu si musím ještě pořídit.
SVÁTEK HADA:
Jedná se vlastně o tři silné příběhy českých kamarádů z dětství, které nás provedou Moskvou, gulagem, poválečnou Prahou nebo Podkarpatskou Rusí. Helena, Michal a Roman pro nás odkryli své příběhy. Každého cesta za války i po ní zavedla někam jinam. Já musím přiznat, že jsem se vždy těšila až, zase začne vyprávět Helena. Její příběh byl silný, dojemný a její odchod s novomanželem do Ruska byl nervy drásající. Při čtení těchto pasáží jsem si div neokousala všechny nehty! To bylo tak celé nespravedlivé, až se mi tomu nechtělo ani věřit.
Na tento příběh budu vzpomínat ještě dlouho, krásně čtivě napsané – měla jsem přečteno ani ne za den. Určitě doporučuji a moc děkuji za krásný zážitek.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Střípky z moře Střípky z moře](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534586/stripky-z-more-65f94b869c30b.jpg?v=1710836614)
Na STŘÍPKY Z MOŘE jsem se moc těšila. Od autorky jsem četla její předchozí knihu ROZMARÝNOVÁ ZÁTOKA a byl to moc hezký příběh, tímto jsem si autorku zaškatulkovala do oblíbených, a když od ní vyšel nový román, věděla jsem, že si ho ráda přečtu.
STŘÍPKY Z MOŘE, jsem přečetla za den, tak jsem se do příběhu ponořila a chtěla jsem si užívat atmosféru malého městečka v Severní Karolíně. Moc se mi líbilo jak Lauren do penzionu a celé vesnice zapadla, jako by tam žila celý život. Po New Yorku to byla velká změna, ale Lauren jen kvetla a vše na co sáhla se ji dařilo.
Příběhem nás provází dvě časové linie, dozvíme se i něco z minulosti a všechny překvapení a strhující milé zvraty jsem hltala a krásně jsem se u knihy usmívala. Jako třešničkou na dortu zde byl Brody – místní rybář, který Lauren velmi ochotně pomohl se v penzionu aklimatizovat a možná i něco víc??
Krásné milé odpočinkové čtení, neskutečné pohlazení po duši.
![Anna O Anna O](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536354/anna-o-661a99aa75f9f.jpg?v=1713019306)
Tohle je thriller o „Šípkové Růžence“ a to skoro doslova. Dokáže ji Princ vysvobodit? Nejedná se však o skutečného prince na bílém koni, ale pokusí se o to doktor Benedict Prince – spánkový lékař, který se zabývá lidmi, kteří ve spánku páchají zločiny. Ani jsem netušila, že nějaké takové povolání vůbec existuje a docela mi už jen tato informace naháněla husí kůži. A to co se dělo potom už mi hlava nebrala vůbec.
Hlavní hrdinka tohoto thrilleru je Anna O. která byla obviněna z vraždy dvou nejlepších přátel, které měla zabít ve spánku. Jelikož, ale už 4 roky spí, nemůže být ze svých činů obviněna ani zproštěna viny. Soudy už na lékaře tlačí, a tak se doktor Prince pokusí Annu O vzbudit.
Jedná se o velmi čtivý a svým tématem zajímavý thriller. A ten konec? To se přiznám, že jsem vůbec nečekala. Ještě nic takového ani vzdáleně podobného jsem nečetla. Knihu jsem si užila a doporučuji.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Samotářka Samotářka](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527102/samotarka-65b8c1e93b5ee.jpg?v=1706607081)
I tento třetí díl byl výborný. Autorka umí skvěle popsat akci, po celou dobu jsem byla napnutá a zajímalo mě, jestli se Sára se svou matkou setká a jak to setkání bude vypadat. Vysvětlí matka Sáře proč jí jako malou opustila a odpustí Sára své mámě? Vše je tak nějak pěkně v rovnováze – nechybí romantika, napětí ani akce. Tolik „potvor“ co se tady objeví, jsem ještě v žádné fantasy nezažila. Jako milovnici koček jsem moc ráda, že autorka nezapomněla na mého miláčka Oskara a i ten měl své místo na výsluní a na scéně se náležitě ukázal.
Oblíbila jsem si jak hlavní hrdinku, tak i její kamarády, kteří neváhají Sáře podat pomocnou ruku, kdykoliv to potřebuje. I když postupně získává a objevuje své schopnosti, tak přece jen sem tam nějakou pomoc potřebuje a může se na ni spolehnout.
Opět jsem si čtení moc užila a hodnotím plným počtem. Řadím tuto sérii k mým oblíbencům a určitě všem doporučuji ji zkusit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Odvaha Odvaha](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534153/odvaha-65f02a730cf58.jpg?v=1710238323)
Ahoj,
dnes jsem tu s recenzí na knihu od Pandikralovny – tuhle přezdívku jsem už slyšela několikrát, tak jsem si říkala, že teď je ten správný čas od ní něco zkusit. Zjistila jsem, že téma, které autorka zvolila, je pro ni spíše výjimkou. Ještě, že ji Karin Lednická pošťouchla a mohla vyjít ODVAHA.
Miluji, naprosto miluji silné hlavní hrdinky, které něčeho chtějí dosáhnout a jdou si za svým cílem. Ada taková je, nechce stát v koutě a přihlížet, schovávat se! I přes všechny hrůzy, které prožila v koncentráku, chce pomáhat lidem a chce se stát lékařkou…
ANO versus NE o to zde jde, jak by příběh dopadl, pokud by se Ada rozhodla tak nebo onak. Moc se mi ten nápad takto pojmout příběh líbil. Já měla přečteno za den, četlo se to samo. Krásný čistý styl, ničím mě nerušil, moc jsem si čtení užila.
První polovina knihy s názvem – ANO se mi líbila o malinko víc, ta detektivní linka byla skvělá - hotová Agatha Christie, po celou dobu jsem byla napnutá, co z toho nakonec bude.
Po dočtení mám chuť na další knihu od autorky, kterou bych si měla pořídit?
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Trable s láskou Trable s láskou](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532112/trable-s-laskou-65cb3a141633b.jpg?v=1707817492)
Tentokrát to ani u mě nebude 100% hodnocení, ale i tak jsou 4 hvězdičky krásné. Jak už hodnocení jiných čtenářek naznačuje, tyto romány jsou trochu jiné, než jsme od autorky zvyklé. Ale já si je užívám naprosto stejně. Jules psát umí. A když si chci odpočinout jsou její knihy jasná volba.
Z romantických útěků jsme zvyklé na určitou šablonu a tady tomu je trošku jinak.
Jak již název série: „S LÁSKOU“ napovídá, vše se bude točit okolo lásky. Moc se mi líbilo, že se autorka pustila i do dnešních vod mezi influencery atd… přislo mi to super osvěžující a i když některé úseky byly jedno velké klišé i tohle někdy potřebuji a jsem ráda za vše, co dopadne dobře. Hlavní postavy mi sedly, moc jsem to Jess a Samovi přála, ale nemohla jsem se odprostit od Victorie, ať byla jaká byla – pořád jsem měla tendenci s ní soucítit.
Určitě doporučuji číst tyto příběhy někde u moře na dovolené. Odpočinek zaručen. Letos bych si chtěla ještě z této série PŘEČÍST POZDRAV Z ITÁLIE - koupila jsem si to nové vydání, žlutozelená obálka s červeným kabrioletem a zamilovanou dvojicí uvnitř. Škoda, že se do Itálie nechystám, bylo by to takové stylové, ale myslím, že si ji užiju kdekoliv jinde. Těším se.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zimní bouře Zimní bouře](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530390/zimni-boure-65a7c7e9dc63f.jpg?v=1705494505)
Je tak krásné vracet se tam, kde to znáte. Ostrov Kilda mi přirostl k srdci.
Zimní bouře" od Karen Swan přináší čtenářům dojemný a napínavý historický román, který se odehrává na divokém ostrově St. Kilda v roce 1929. Jde o druhý díl série Divoký ostrov, navazující na úspěšný bestseller "Poslední léto". Chvilku mi trvalo, než jsem se odprostila od toho, že hlavní hrdinové jsou jiní, že tento příběh není o Effie a Sholtovi. Ale po začtení to bylo stejně tak dobré jako „Poslední léto“
Hlavní postava, Mhairi, se ocitá v složité situaci, kdy se musí provdat kvůli rodinným povinnostem. Její rozhodnutí provázet obchodníka na jeho poslední plavbě před zimními bouřemi ji zavede do neočekávaného dobrodružství a lásky. Karen Swan zručně vytváří atmosféru tajemství a napětí, která obklopuje ostrov St. Kilda během zimní izolace. Její styl psaní je kouzelný, celý příběh je napsanán velmi vznešeně a úžasně tak dokresluje dobu ve které se má odehrávat. Karen Swan opět ukazuje svůj talent pro vytváření poutavých příběhů plných dobrodružství, emocí a nečekaných zvratů.
Miluji to!
Neskutečně emoční jízda, smála jsem se, byla napnutá a i si poplakala.
Příběh je naplněn láskou, touhou a nebezpečím, které čtenáře drží v napětí až do poslední stránky. Pro milovníky historických románů a dramatických příběhů je "Zimní bouře" skvělou volbou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Připoutaná Připoutaná](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530318/pripoutana-65a68e77ecbca.jpg?v=1705414264)
Moc děkuji nakladatelství Cosmopolis, že vydává tuto autorku. I když u nás se drží v modrých číslech, i tak věřím, že čtenářky budou spokojené. Nedávno jsem četla „JEN MOJE ŠTĚSTÍ“ a tak moc se mi líbil styl psaní, že jsem se vrhla na další dílko.
PŘIPOUTANÁ - Jedná se o odpočinkový, ale napínavý psychothriller, který se čte velmi lehce, a po celou dobu čtení jsem byla napnutá a jen v nutných případech jsem knihu odkládala. Já si vždycky říkám, že už mám tak moc načteno, že mě přece nemůže něco jen tak překvapit …no a může autorka toto téma zpracovala velmi originálně a chytře. Většinou se s tímto tématem setkáváme u našich drahých poloviček, takže i mé lehce feministické srdce zaplesalo. Bohužel se nemůžu rozepsat více, protože bych moc prozradila a to nechci. Knihu si určitě užijete. Já jsem byla fakt spokojená a nadšená.