Nielada Nielada komentáře u knih

V Brooklynu roste strom V Brooklynu roste strom Betty Smith (p)

Moje milovaná kniha.

01.02.2025 5 z 5

Zvon Zvon Martin Čepa

Skvělá kniha! Akční, napínavá, výborně vyprávěná a plná nenásilně vysvětlených faktů týkajících se druhé světové války.

01.02.2025 5 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Srdcová kniha

07.01.2025 5 z 5

Holčička ze známky Holčička ze známky Markéta Pilátová

Krásný jazyk i ilustrace.

30.11.2024 5 z 5

Případ komisaře Losta Případ komisaře Losta Gil Ribeiro

Neotřelá detektivka, originální, svěží, vtipná, portugalsko-německá, jedno velké překvapení!

27.11.2024 5 z 5

Chytrozemě Chytrozemě Lucy Crehan

Chytrozemě jsem původně zakoupila do školní knihovny. Po přečtení první kapitoly jsem usoudila, že si ji nechám a do knihovny koupím novou. Už dlouho se mi nestalo, že by mě tak zaujala populárně naučná kniha, dokonce jsem si v ní podtrhávala, což obvykle nedělám. Vzala jsem to jako takové studijní čtení, které je ovšem poutavé a napínavé jako nějaký dobře napsaný příběh. Po prvním přečtení znovu poslouchám jako audioknihu.

13.10.2024 5 z 5

Bitva o diamant Bitva o diamant Bára Dočkalová

Za poslední dobu nejlepší kniha pro děti, kterou jsem četla!

02.07.2024 5 z 5

Meteorit z Mušlovky Meteorit z Mušlovky Veronika Valentová

Určitě jednodušší než Prašina, ale přesto moc fajn. Určitě doporučuji, klidně od čtvrté třídy.

13.02.2024 5 z 5

Dobrodružství sněžného muže Dobrodružství sněžného muže Ivona Březinová

Četli jsme s dětmi ve třetí třídě. Za mě je chvílemi lehce zastaralá, ale děti se u ní hodně bavily.

13.02.2024 4 z 5

Strašák v hlavě: Jak se zbavit úzkosti a pracovat s myšlenkami Strašák v hlavě: Jak se zbavit úzkosti a pracovat s myšlenkami Petr Kopista

Kniha srozumitelně vysvětluje, jak funguje úzkost. Nabízí možnosti řešení a předkládá hodně situací ze života. Myslím si, že mnohé principy si může čtenář odnést také do jiných rovin života, i když zrovna s úzkostí nebojuje.

13.02.2024 5 z 5

Odkud se bere sníh Odkud se bere sníh Taras Prochasko

Moc krásná kniha. Vtipný příběh, poklidné tempo vyprávění, pohoda a nádherné ilustrace. Vřele doporučuji!

28.12.2023 5 z 5

Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Musím říct, že po prvním díle pro mě přišlo zklamání. Kniha se vlekla a děj ani postavy na mě nepůsobily věrohodně. Dočetla jsem jen z rozhodnutí a opravdu nevím, jestli budu pokračovat v dalších dílech.

26.12.2023 2 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Po komplet přečtené Klevisové a Nesserovi jsem konečně opět našla detektivku podle mého gusta. Znáte to - takové ty zdržovačky a okecávačky, které mnohé čtenáře detektivek štvou, protože zpomalují děj. Pro mě však znamenají bohaté líčení krajiny, vykreslení charakterů postav a malou sondu do kanadské společnosti. A k tomu ten sympatický lidský komisař! Nadšeně se tedy vrhnu do dalšího dílu. Ještě že jich je tolik!

21.11.2023 5 z 5

Prevítovi Prevítovi Roald Dahl

U nás ve třetí třídě se z této knihy stal naprostý hit a děti na ni čekají pomyslnou frontu ve školní knihovně.

16.11.2023 5 z 5

Slečna Stinnesová na cestě kolem světa Slečna Stinnesová na cestě kolem světa Lina Jansen

Skvělá kniha, která obsahuje mnoho z toho, co se mi na knihách líbí - pěkný jazyk, dobrodružství spojené s poznáváním, osobní příběh zajímavé a silné osobnosti. Asi to bude jedna z mých srdcovek.

16.11.2023 5 z 5

Povídání u povidel / O vakeriben paš o lekvaris Povídání u povidel / O vakeriben paš o lekvaris Květoslava Podhradská

Opravdu pěkné povídání o životě Romů, vhodné i pro menší děti. Oceňuji celkové provedení knihy, včetně ilustrací.

08.08.2023 5 z 5

Sibiřské haiku Sibiřské haiku Jurga Vilė

Nesmírně silná kniha. Text i ilustrace skvělé. Doporučuji starším dětem i dospělým.

25.11.2022 5 z 5

Kapka Ája Kapka Ája Alena Mornštajnová

Ačkoliv mám knihy Aleny Mornštajnové moc ráda, tahle mě bohužel trošku zklamala. Více jak samotný text mě zaujaly ilustrace a naučné doplnění, které hodnotím velmi kladně.

02.11.2022 3 z 5

Temné léto Temné léto Dan Simmons

Doporučuji fanouškům Stranger Things + dobré literatury. Děj se nejprve odvíjí pomalu, což o to. Pravdou však je, že se díky tomu skvěle dostanete do nálady knihy a ta je prostě báječná a příšerná zároveň (jak se dá od hororu čekat).

28.09.2022 5 z 5

Divnější planeta Divnější planeta Nathan W. Pyle

Divná a ještě divnější planeta je čtivo a obrazivo, které prostě miluju!

21.05.2022 5 z 5