NikitaGalita komentáře u knih
Za mňa veľmi inšpiratívna zbierka krátkych príbehov s pointov, ktorú by si mohli vziať do života aj ľudia, čo s autistami nikdy neprišli do styku. Mne ale viac vyhovuje forma pravidelného dávkovania 1 poviedky mesačne v novom čísle Nového prostoru, kde tá samotna poviedka viac vynikne a jej pointa tiež.
Přečetla jsem alespoň 10 jeho knih a tato poslední byla úplně zbytečná. Měla zůstat ležet na dně jeho pracovního stolu. Holt, ne vždy se kniha povede...
Poutavá kniha, vadilo mi jen, že se tam měnil v průběhu knihy vypravěč. Jinak dost dobře napsané.
Je tam hodně moudra, nejenom pro výchovu dětí, ale i řady do života pro "dospělé".
Táto kniha vo mne vyvolala veľký obdiv a vďaku k Štefánikovi. Príde mi to takmer zázrak, že sa Česko-Slovensko nakoniec podarilo presadiť ako nový suverénny štát. Prechovavam od prečítania k M.R. Štefánikovi veľkú úctu a cítim (prvýkrát v živote) hrdosť, že patrím k Slovákom. V knihe bolo veľmi veľa postáv, takže som sa občas statila. Miestami bola putavejšia, niekedy som ju odložila a vrátila sa k nej po odmlke. Každopádne, som veľmi rada, že som ju prečítala celú.
(SPOILER) Za mňa veľmi zaujímavé spracovanie v tom smere, že celá kniha je písaná v prítomnom čase. Chvíľu som si na to zvykala...A budem sa opakovať, ale tiež sa mi zdalo, že som tušila od začiatku, čo sa asi v knihe stane... Napriek tomu som ju prečítala veľmi rýchlo, šlo to samo. Nakoľko som už prečítala už veľa kníh na tému s koncentračnými tábormi, tak ma táto kniha ničím neprekvapila...
Kniha plná Pravdy, Lásky a o vychove detí, prepojení s prírodou. Prečítala som ju dvakrát a ešte sa k nej isto vrátim
Nechcem tu rušiť pozitívne kruhy nadšenia z knižky, ktorá je presládená, zbytočne rozvláčnená a po 60 stranach viete, ako to dopadne...Strata času.
Dobré rady, ale uvítala by som, keby bola kniha kratšia, bez zbytočného balastu.
Zaujímava kniha z pohľadu, že sa dozvedám o živote Amišov. Niekedy tam bolo zbytočne veľa malých postav, ktoré dej spomalovali, napr.Lizzie. Ale ok, zápletka dobra.
Aj keď som sa prvé kapitoly trápila, som rada, že knihu som dočítala. Našťastie bola putavejsia v ďalších kapitolách. Bavilo ma, že nám dovolil nahliadnuť do zákulisia jeho života ako reportéra, čo to obnáša a s akými stereotypmi, problémami a stignami USA stále zápasí.
(SPOILER) Skvelá kniha pre tých, ktorí sú ochotní zamyslieť sa nad zmyslom ľudského života a v akom nastavení je momentálne nastavená väčšina spoločnosti. Rozhodne najviac komplexná rozpráva o dnešných javoch v prírode, spoločnosti. Kniha funguje ako skvelý stimulant zamyslieť sa nad tým, ako naložím s rozhodnutiami (či už pre prítomnosť alebo do budúcna).
V knihe sa konkrétne myšlienky veľakrát opakujú (asi je cieľom autora, aby ste si zapamätali, že nap. diverzita a dynamická rovnováha sú základným predpokladom, aby druh, rastlinstvo, živočísstvo, človek prežil). Každopádne, tuto knihu odporúčam pre všetkých, ktorí chcú používať a aplikovať kritické myslenie a chcú byť ako tak zorientovaní v aktuálnom dianí a smerovaní. Knihe by som vytkla len štýl písania, ktorý je miestami náročný na čítanie a verím, že niektoré state by sa dali zostručniť bez toho, aby sa vytratila nosná myšlienka.
Uff, jako já mám problém udržet pozornost, co pak děti? Celé špatně... :(
Začátek a konec je trochu útržkovitý, ale chápu, že paní autorce to tak dávalo smysl.
Jsem ráda, že jsem se dozvěděla hodně o životě v kibucech.
Skvelo a pútavo napísaná kniha, číta sa to lepšie ako Malala.
Uplně zbytečná kniha a co je horší, špatně investován čas, který jsem mohla strávit s opravdu dobrou knihou. Je to nuda, špatná stylistika, žádná gradační křivka...Opravdu to napsala držitelka Pulitzerovy ceny?!
Fascinujúca kniha plná hlbokých myšlienok, životných právd. Trochu mi vadilo, že príbeh začínal analogicky s jeho knihami zo série Kód 7, Kód 9... Ale túto knihu si i tak zas niekedy raz s odstupom času prečítam. Kto by chcel čítať niečo podobné z ruského prostredia, doporučujem knihu Anastasia od Vladislava Megre.