ninano

Od tohoto autora zatím nejslabší, co jsem četla. Připadalo mi, jako kdyby autora tlačil termín, a proto slibně nastíněný příběh dokončil nemastně neslaně.

Tři zajímavé příběhy od klasičky českých detektivek. Horác s Vašátkem je notoricky známá dvojka, a i když z dnešního pohledu už působí jejich tempo poněkud pomalejším dojmem a některé výrazy jsou už lehce archaické, stále stojí tyto povídky za přečtení :-)

Průměrná severská detektivka. Čtení příliš neodsýpalo, úporná snaha o brutality u mě vyzněla naprázdno - právě kvůli té úpornosti a očividné snaze šokovat a děsit.

Slušná úroveň, ale ve srovnání s Hotelem, Letištěm přece jen o něco horší.

Napínavá česká detektivka, uvěřitelné postavy, děj nepostrádá napětí, logické vysvětlení.

Skvělá klasika! Jedna z autorčiných nejlepších. Chvílemi jsem se i bála :-)

Útlá knížečka, ale jedna z nejpovedenějších v tomto žánru. I když - jaký je to vlastně žánr? Detektivka? Thriller? Nebo psychologický román? Možná kombinace vše tří.

Slušná tuzemská detektivka s originálním nápadem i prostředím.

Celkem slušná historická detektivka, rozhodně autorce "sluší" toto psaní více, než pokusy o moderní detektivku.

Zajímavá detektivka, i když první polovina je trochu rozvláčná.

Z celé trilogie byla tahle část nejslabší. Nejlepší byl první díl, ostatní už postrádaly kvalitu nastavenou prvním dílem.

Na můj vkus to bylo strašně rozvleklé, knize by určitě prospělo výraznější zkrácení.

Nebylo to špatné, ale myslím si, že Agatha Christie má lepší.

Jedna z lepších autorových knih. Sice je tam spoustu věcí na hranicích uvěřitelnosti, ale Jeffery Deaver psát umí a udržuje čtenáře v napětí.

Kniha má velký potenciál, ale působí tak nějak nedotaženě.

V knize bylo tolik nepravděpodobností a neuvěřitelností, že jsem ji dočetla jen se sebezapřením.

Nechápu, jak může mít tato kniha tak slabé hodnocení. Z mého pohledu je napsaná velice originálně, je napínavá a pokud se jí dá něco vytknout, tak snad jen ten konec, který mi přišel trochu na hraně. Ale jinak za mě moc hezká knížka a doporučuji, aby se potenciální čtenáři nenechali odradit tím nízkým hodnocením.

Nevím, jestli bych našla v detektivní literatuře postavu víc nesympatickou, než je Kim Stoneová. Chová se ke svým podřízeným tak arogantně, že se divím, že s ní jsou schopni ještě spolupracovat. Přitom její vyšetřovací postupy jsou nelogické a na spoustu věcí přijde tak, že to působí, jako by si je vycucala z prstu.

Na knihu jsem se i díky obalu a rozporuplným recenzím zde dost těšila, ale nakonec se musím přiklonit k těm, co hodnotili nízkým počtem hvězdiček. Námět celkem dobrý, ale to je tak vše. Zpracování plné šablonovitých postav i logika dostávají hodně na frak. Dočteno jen s velkým sebezapřením.