patch

Doře se čte. Vyjádření emocí je uvěřitelné. Po přečtení jsem si znovu prohlédla reprodukci obrazu, abych se více vcítila

Skvělé, četla jsem jedním dechem. Překvapivé vyústění, ale uvěřitelné

Výborná kniha z prostředí, které jsem neznala. Spousta informací, podaná čtivou formou. Můj pohled na černošské prostředí v Americe se s touto knihou dost změnil.

Mrazivé. Tak nějak víte, že to skončí špatně a pak to opravdu skončí špatně. Hodně mě bavil jazyk i zobrazené prostředí.

Asi tak třetinu knihy jsem vůbec nechápala, o co jde. Ale pak se to projasnilo a začalo být fascinující. Jiný svět! Jiné způsoby myšlení! Určitě doporučuji k přečtení, ale je třeba se vybavit trpělivostí.

Asi už jsem stará, ale knihu, která obsahuje hlavně vžúúúch, bimp a další citoslovce psané velkými písmeny, nedokážu ocenit. Jeden z hlavních hrdinů, lidoop, stále barvitě krká, prdí a dělá i horší věci. Jedinou hvězdičku přiděluji autorovi, že se snaží přiblížit, jak to vypadalo v Anglii za války a kdo to byl Adolf Hitler. Přečteno v rámci knižního klubu kkvysociny.

Kniha se mi docela líbila. Sice žádná závrať, ale přečíst se to dalo. Takové americké.

Nečíst jako první povídku o andělech. Než člověk najede na vlnu, tak se první povídka nehodí. Ale pak už to jede a i k andělům se vrátíte znovu, abyste si je vychutnali.

Poslední díl série byl pro mě příliš akční. Příliš mnoho pochodů v čase i mimo čas. I když chápu, že autorka to musela nějak smysluplně uzavřít.

Docela překvapení. Hlavně obsahově, moc takové knihy nečtu. Pasáž po ztroskotání lodi se ale trochu vlekla a byla morbidní. Přála jsem si, aby je už někdo zachránil nebo umřeli.
Ale líbilo se.

Celé je to prodchnuté silný smutkem a beznadějí. Chudým není pomoci a ti bohatší umřou. Nedoporučuji číst na podzim, vyvolává deprese. :-)

Trochu složité čtení, přestože o této oblasti mám docela přehled. Trochu jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo a do jaké patří organizace. Jak uvedl @saxofonista, hodily by se nějaké vysvětlivky ke zkratkám. Díky knize jsem si udělala jasněji v izraelské historii.

Celkem nic moc. Detektivové jsou málo uvěřitelní a příběh příliš komplikovaný

Přečteno v rámci výzvy Čtenářského klubu krajské knihovny. Zadání znělo psychothriller 21. století. Autorce se podařilo vystihnout dusnou atmosféru, nejistotu. Konec trochu kýčovitý, ale celkově fajn.

Asi nejslabší díl trilogie, trochu jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo a konec taky nebyl superlativní. Celkově ale u mě autor zabodoval.

Po čas jsem se vrátila k Pratchettovi, a bylo to skvělé shledání. Lu-Tze a jeho moudra dovedou pobavit. Zároveň kniha jako obvykle odkazuje na jiné příběhy, zde například bondovky a Q.

Pouze pro fajnšmekry duchovna. Klasický Rohr, jak žít i v dnešní době s prospěchem pro duši.

Povídkářská klasika. Singer mě nezklamal, umí. Na několika stranách vytvoří člověka zcela reálného, životného.

Inspektoru Rebusovi jsem celou dobu fandila. Teda, v reálném životě bych ho potkat nechtěla, ale jako detektiv je velmi snesitelný.