Pavouček2 Pavouček2 komentáře u knih

Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Já se také těšila a o to víc, že už je to o dospělé hrdince. Kéž by teď p.Lanczová psala pro dospělačky, které na ní vyrostli. Přiznávám, že jí čtu stále opakovaně dokola :-D

03.06.2019 5 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Doporučuju i audioknihu, je zajímavé si to poslechnout i když to člověk četl a u poslechu asi i právě proto že už jsem to četla, brečela víc než u knihy :-)

28.06.2018 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Poslechnuto jako audiokniha a musím říct, že mi chyběl hlas Kristýny Kociánové, už mi nějak k tý Klevisový patří. Jinak za mě opět dobrá detektivečka, poklidná, vesnická, nic přehnaného. Těším se na další.

10.04.2024 4 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

(SPOILER) Příběh byl hezký, ale to zpracování... i dívčí románky jsou lepší, opravdovější. Ta různá metaforická přirovnání, aby se zdramatizoval děj, úplně kazila čtení. (slova, která mi odkapávala ze rtů, byla jedovatějšilí než had; zanedlouho začne chrlit oheň jako sedmihlavá saň; ...) A naivita obou dívek, hlavně Natálie. A najednou jí všechno docvakne a změní se? Dřív ty chyby vážně ani maličko neviděla? A babi Heduš, tu jsem si vlastně ani nedokázala představit, jaká byla, nebyla nikterak popsaná, a jejich soužití na pokoji bylo popsaný jen minimálně, hned se jen odkázalo na vyprávění a když umřela, Natálii to sebralo, jako by mezi sebou měli búhví jaký vzah... divný. Přitom, kdyby to bylo podáno "normálněji" podrobněji, opravdověji, bylo by to za ně i pěkné čtení.

10.07.2022 2 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Opět poslechnuto jako audiokniha a opět mě to bavilo, i když Ostrov šedých mnichů o chlup víc :-)

04.10.2021 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Paráda, jako první díl, už ať je i třetí. Hlavně se mi líbí popisování událostí z pohledu obyčejných lidí.

26.02.2021 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Čtivé, pěkné, ze života.

20.08.2019 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Nádherná kniha a jsem moc ráda, že vyprávění babičky Minky bylo v kuse a neprolínala se tam současnost.

23.11.2017 5 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Poslechnuto jako audioknihu a líbilo se mi to, moc pěkný příběh a navíc v podání Jiří Dvořáka :-))

05.05.2021 4 z 5

Vězňova žena Vězňova žena Maggie Brookes

Jsem ráda, že jde o příběh založený na skutečnosti. Kéž by se autorce ozval někdo, kdo skutečné postavy poznal, zajímalo by mě, jak dopadli, zda jsou spolu..

02.09.2020 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Moc pěkný příběh jedné rodiny, který jsem sice nečetla, ale poslechla jako audioknihu a opět se k ní vrátím.

05.11.2018 5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Super. Jako Mareš i Hecl. Musím říct, že tahle trojka rozhovorů jsou opravdu čtivý, zajímavý a určitě vím, že si je někdy s chutí přečtu, nebo i poslechnu moooc ráda :-) A doufám, že si pan Moravec zase vybere nějakou zajímavou osubu na knižní rozhovor :-)

11.04.2023 5 z 5

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Za mě dobrý, bavilo mě to. Jestli se k tomu někdy znovu vrátím, vím že to vezmu obráceně, nejdřív část 2. :-)

16.03.2023 4 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Poslechnuto jako audioknihu a jsem ráda, že jí načetla sama Tereza, je to hned takový osobnější. Knihu jsem si prohlídla, no, mě fotky úplně neuchvátily, přála bych si jich tam teda z těch míst o dost víc... Vyprávění: někdy mě to bavilo, někdy jsem se i zasmála, někdy to šlo druhým uchem ven, ale jsem ráda, že jsem si jí poslechla i prolistovala.

29.06.2022 3 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

O hodně lepší než Chaloupky, i když Chaloupky měli pěkný téma, jen to zpracování... Tady už jsem si dokázala k postavám udělat vztah, bylo to hodně čtivý, ze života, jen by za mě mělo být zapracováno na dialozích, ty mi přišli někdy divný, jako z tý červený knihovny.

14.02.2022 4 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Poslechnuto jako audio knihu a skvělý, moc mě to bavilo a k tomu poslouchat hlas Pavla Soukupa... nádhera :-)

02.09.2021 4 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

V této knize jde hlavně o příběh z 1. světové války a o skutečnou síť špionek Alice Dubois. Při čtení jsem vůbec netušila, že je to podložené skutečností, a proto závěr knihy, kdy autorka popisuje a odkrývá co v příběhu je skutečné a co fikce, bylo pro mě překvapení a prohloubilo dojem z této knihy.

06.03.2020 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Pěkně čtivé, ale smutné čtení. Hodně vás to vtáhne do vesnického života, jen je škoda, že ani jedna z postav, tam nebyla šťastná.

26.07.2019 4 z 5

Mama Mama Táňa Keleová-Vasilková

Čtivý jako vždy, jen ten obrat u charakterů mi přišel až moc přehnaný, kord u toho syna. Ani za zlatý prase bych ho nevzala zpátky :-D Nemám ráda, když ženy neví co se svým životem BEZ chlapa. Nejdřív na něj nadávají, jak s ničím nepomůže, o dítě se nestará, ani si s ním nehraje, ale když od něj odejde, má se hůř. Strašnej omyl, má se jen a jen líp, už jen, že volněji dýchá...

18.04.2019 4 z 5

Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Hodně silný příběh. Ten z vás už nezmizí.. Dvakrát jsem u toho brečela, jak želva. To se mi naposledy stalo u knihy Slavík. Tu knihu si musím pořídit domů. Zkouknula jsem i film, když jsem zjistila zde v komentářích že existuje, ale byla to chyba. Ten film se z knihou nedá srovnat, ten žádné city nevyvolá.

25.03.2019 5 z 5