Pavouček2 komentáře u knih
Já se také těšila a o to víc, že už je to o dospělé hrdince. Kéž by teď p.Lanczová psala pro dospělačky, které na ní vyrostli. Přiznávám, že jí čtu stále opakovaně dokola :-D
Doporučuju i audioknihu, je zajímavé si to poslechnout i když to člověk četl a u poslechu asi i právě proto že už jsem to četla, brečela víc než u knihy :-)
Poslechnuto jako audiokniha a musím říct, že mi chyběl hlas Kristýny Kociánové, už mi nějak k tý Klevisový patří. Jinak za mě opět dobrá detektivečka, poklidná, vesnická, nic přehnaného. Těším se na další.
(SPOILER) Příběh byl hezký, ale to zpracování... i dívčí románky jsou lepší, opravdovější. Ta různá metaforická přirovnání, aby se zdramatizoval děj, úplně kazila čtení. (slova, která mi odkapávala ze rtů, byla jedovatějšilí než had; zanedlouho začne chrlit oheň jako sedmihlavá saň; ...) A naivita obou dívek, hlavně Natálie. A najednou jí všechno docvakne a změní se? Dřív ty chyby vážně ani maličko neviděla? A babi Heduš, tu jsem si vlastně ani nedokázala představit, jaká byla, nebyla nikterak popsaná, a jejich soužití na pokoji bylo popsaný jen minimálně, hned se jen odkázalo na vyprávění a když umřela, Natálii to sebralo, jako by mezi sebou měli búhví jaký vzah... divný. Přitom, kdyby to bylo podáno "normálněji" podrobněji, opravdověji, bylo by to za ně i pěkné čtení.
Opět poslechnuto jako audiokniha a opět mě to bavilo, i když Ostrov šedých mnichů o chlup víc :-)
Paráda, jako první díl, už ať je i třetí. Hlavně se mi líbí popisování událostí z pohledu obyčejných lidí.
Nádherná kniha a jsem moc ráda, že vyprávění babičky Minky bylo v kuse a neprolínala se tam současnost.
Poslechnuto jako audioknihu a líbilo se mi to, moc pěkný příběh a navíc v podání Jiří Dvořáka :-))
Jsem ráda, že jde o příběh založený na skutečnosti. Kéž by se autorce ozval někdo, kdo skutečné postavy poznal, zajímalo by mě, jak dopadli, zda jsou spolu..
Moc pěkný příběh jedné rodiny, který jsem sice nečetla, ale poslechla jako audioknihu a opět se k ní vrátím.
Super. Jako Mareš i Hecl. Musím říct, že tahle trojka rozhovorů jsou opravdu čtivý, zajímavý a určitě vím, že si je někdy s chutí přečtu, nebo i poslechnu moooc ráda :-) A doufám, že si pan Moravec zase vybere nějakou zajímavou osubu na knižní rozhovor :-)
Za mě dobrý, bavilo mě to. Jestli se k tomu někdy znovu vrátím, vím že to vezmu obráceně, nejdřív část 2. :-)
Poslechnuto jako audioknihu a jsem ráda, že jí načetla sama Tereza, je to hned takový osobnější. Knihu jsem si prohlídla, no, mě fotky úplně neuchvátily, přála bych si jich tam teda z těch míst o dost víc... Vyprávění: někdy mě to bavilo, někdy jsem se i zasmála, někdy to šlo druhým uchem ven, ale jsem ráda, že jsem si jí poslechla i prolistovala.
O hodně lepší než Chaloupky, i když Chaloupky měli pěkný téma, jen to zpracování... Tady už jsem si dokázala k postavám udělat vztah, bylo to hodně čtivý, ze života, jen by za mě mělo být zapracováno na dialozích, ty mi přišli někdy divný, jako z tý červený knihovny.
Poslechnuto jako audio knihu a skvělý, moc mě to bavilo a k tomu poslouchat hlas Pavla Soukupa... nádhera :-)
V této knize jde hlavně o příběh z 1. světové války a o skutečnou síť špionek Alice Dubois. Při čtení jsem vůbec netušila, že je to podložené skutečností, a proto závěr knihy, kdy autorka popisuje a odkrývá co v příběhu je skutečné a co fikce, bylo pro mě překvapení a prohloubilo dojem z této knihy.
Pěkně čtivé, ale smutné čtení. Hodně vás to vtáhne do vesnického života, jen je škoda, že ani jedna z postav, tam nebyla šťastná.
Čtivý jako vždy, jen ten obrat u charakterů mi přišel až moc přehnaný, kord u toho syna. Ani za zlatý prase bych ho nevzala zpátky :-D Nemám ráda, když ženy neví co se svým životem BEZ chlapa. Nejdřív na něj nadávají, jak s ničím nepomůže, o dítě se nestará, ani si s ním nehraje, ale když od něj odejde, má se hůř. Strašnej omyl, má se jen a jen líp, už jen, že volněji dýchá...
Hodně silný příběh. Ten z vás už nezmizí.. Dvakrát jsem u toho brečela, jak želva. To se mi naposledy stalo u knihy Slavík. Tu knihu si musím pořídit domů. Zkouknula jsem i film, když jsem zjistila zde v komentářích že existuje, ale byla to chyba. Ten film se z knihou nedá srovnat, ten žádné city nevyvolá.