PetrCepek komentáře u knih
Můj první Japrisot. Zmačkaná brožůra s potrhanými stránkami, kterou jsem našel u tety na dně skříně. Četlo se to náramně a závěrečná pointa mne totálně dostala. Báječně překvapivým závěrem se mohou pochlubit snad všechny knihy tohoto autora, ale tenhle byl asi nejméně očekávaný. Proto doplňuji: můj první a zároveň nejlepší Japrisot.
Možná maličko překombinovaný děj, nicméně stále to je parádní klasický Japrisot, jehož detektivky nikdy nenudí a vždycky v závěru velice překvapí.
Tento Francouz mne na přelomu sedmdesátek a osmdesátek dostával snad každou svou chytrou detektivkou. Tato byla navíc poměrně slušně zfilmována.
Toto je moje "srdcovka", napsaná před čtrnácti lety pro syna Honzu.
Pět hvězd pak náleží doktoru Juhaňákovi z nakladatelství Triton za to, že je ochoten vydávat - opravdu pouze pro radost - takovéto nejspíš značně nerentabilní sešitky.
Mnohem lepší a srozumitelnější, než film s toporným Benem Affleckem
Pozoruhodná kniha a snad ještě lepší film (quasianimák s Keenu Revesem), který však v kinech prošuměl.
Výborná kniha a rovněž film s Donaldem Sutherladem stojí za to.
Chytře napsaný příběh, na svou dobu výborně natočený film o takovém jiném MeToo
Krásně napsaná kniha, skvěle natočený film, stejnojmenná píseň s působivým videoklipem. Doporučit lze vše.
Velmi chladnokrevně napsáno. Určitě si nenechte ujít výborný film Capote s oscarovým Philipem Seymourem Hoffmanem, zpracovaný na půdorysu knihy Chladnokrevně.
Pokud mohu radit těm, kdo nečtou v originále, zkuste sehnat Škvoreckého překlad z roku 1965. Ten je mnohem lepší, než ty pozdější.
Četl jsem to ve věku hlavního hrdiny a docela jsem si s ním tehdy rozuměl.
Můj zdaleka nejoblíbenější Jack London, a jedna z mých nejinspirativnějších knih vůbec.