Pettato

"... Co bych za to dala, kdybych ty chvíle mohla vrátit zpátky. Kdybych měla šanci udělat všechno jinak. Nebo ji aspoň poprosit za odpuštění..."
Laskavý a dojemný příběh mezi nebem a zemí, byl nádherný.
Dokáže Bára zvrátit osud? Využije druhou příležitost na změnu života lidí, na kterých jí záleží?
V románu se prolíná romantická linka s vážnými tématy. Nutí k zamyšlení a vyvolává spoustu dojmů a emocí.
Po přečtení ve mně zůstal hřejivý pocit a vřele doporučuji ke čtení.
"... nevysvětlitelný pocit štěstí. ... Fakt, že jsem naživu. ... Že se kolem mě dějí věci, které jsem dřív považovala za naprosto automatické. Kterých jsem si nedokázala vážit. Proč nám tahle důležitá schopnost vlastně chybí...? Umět se zastavit nad okamžikem, na první pohled bezvýznamným, o to víc však kouzelným. Takovým, co se dost možná nebude nikdy opakovat. ..."

Perfektní druhý díl. Nechybělo napětí a překvapivé zápletky.
"Naše jizvy nás definují.... Vyprávějí příběh odvahy a schopnosti přežít. Mluví o tom, kdo jsme v naší nejhlubší podstatě, o výzvách, kterým jsme čelili a které jsme překonali."
Ne všechny jizvy jsou vidět. V našem nitru jich bývá ukryto mnohem víc stejně jako u Kivy a jejích přátel.
Boj o moc, touha po pomstě, intriky, zrada a hlavně nečekané zvraty v závěru knihy udržely laťku čtivosti velmi vysoko i u druhého dílu Ranhojičky.
DOPORUČUJI

Pro mě velmi zvláštní kniha. Některé pasáže ze života Garpa a jeho rodiny mě bavili, ale nad zbytkem jsem se trápila. V této knize je snad všechno, co život může člověku přinést a přesto mě některé pasáže překvapili. Jako třeba hned v první části knihy početí Garpa.
Je to originální dílo plné tragédií a absurdit, ale já jej nedokážu náležitě ocenit.

Příběh s trochou mystična, romantikou a složitými rodinnými vztahy.
Příjemná pozitivní kniha s předvídatelným koncem se mi velmi dobře četla a stala se pro mě příjemnou oddechovkou.
Doporučuji

Zajímavý rodinný příběh, ale na mě moc emotivní a smutný.
Celá kniha je o tom, jak jsou všichni zúčastnění ovlivněni ztrátou a vinou.
Sledovat osudy rodiny, které se ztratí nejmladší dítě a dívky, která je vychovávána v úzkostlivé péči rodičů, bylo plné emocí.

Krásný příběh s tajemstvím.
Kniha je moc hezky napsaná a prolínají se v ní dvě časové roviny - současnost a mládí Rebečiny babičky. Velmi příjemně se čte.
"Pokud se sama nerozhodneš, jaký život chceš žít, tak to za tebe rozhodne někdo jiný."

Dvě časové roviny a pomalé vyprávění příběhu dvou žen Seleny a Grace...
Návrat do starého času roku 1682 mě bavil víc. Dívka, která byla spjata s přírodou, vyznala se v bylinkách mi byla velmi blízká a soucítila jsem s jejím těžkým životem v té době.

Dvě romantické dějové linky a krásný příběh v obou liniích. Moc hezky napsáno. Emotivní, čtivé,... s překvapujícím koncem.
"... Nespokoj se s láskou, která ti obrousí hrany a způsobí, že budeš tvrdá a chladná, Georgio. Ne, když na tebe čeká tolik jiných druhů lásky....
...Všichni máme právo na své chyby. Až poznáš jaké jsou ty tvé, nežij v nich. Život je moc krátký na to, abychom si nechali ujít zásah bleskem a příliš dlouhý na to, abychom ho prožili sami..."

Do čtení knihy jsem se pustila na mnohá doporučení a převažující pozitivní ohlasy. A musím potvrdit, že jde o skvělou fantasy.
Příběh je velmi čtivý, napínavý,... pohybujeme se v novém světe nadpřirozena s jeho intrikami a zvraty.
Užila jsem si romantiku i napětí.
Fantasy svět upírů, Atlanťanů a vlkodlaků si mě získal a těším se na pokračování..

Příběh ze života o sebelásce a sebeúctě mě zaujal svou opravdovostí. Žen jako Shay je spousty, takových které se obětují pro své děti, partnery, rodiče, rodiny... a sebe řadí až na poslední místo. I já jsem se v příběhu občas našla a leckdy se také cítila jako ten sendvič. To bylo trefné přirovnání :-).
Kniha se četla velmi dobře a rozhodně doporučuji.

Tajemný romantický příběh s trochu detektivní zápletkou.
Čekala jsem něco jiného, ale i tak to byla fajn oddechovka.
"Plánujeme si životy, jako bychom je snad měli pod kontrolou, skládáme jeden dílek za druhým tak, jak si myslíme, že je to pro nás nejvýhodnější, a pak najednou bum, prásk! Stane se něco, co jsme absolutně nečekali, cesta se znenadání stočí úplně jiným směrem a my se nestačíme divit, kde jsme se to ocitli."

Pokračování příběhu Poppy a jejího prince mě bavilo stejně jako první díl. Jejich vzájemné popichování zpestřuje děj, jen škoda že se toho spousty opakuje stále dokola.
Poppy na cestě do Atlantie prohlubuje své schopnosti i vztah s Casteelem, naťukávají se zde dávná tajemství... A ten závěr... Wau.. Musím se pustit brzy do dalšího dílu.

Pohnutý příběh, ve kterém je každým rokem 9.listopad dnem, kdy se protínají cesty a osudy obou hrdinů. Příběh je střídavě psán z pohledu Bena i Fallon, což vnáší do děje náhled a myšlenky obou.
Jizvy má každý z nás. Některé jsou hned na očích a jiné skryté, ale zranění na duši zanechávají všechny...
Nejsem úplně cílová skupina, ale kniha je čtivá, jak je u autorky zvykem.

Originální způsob jak přiblížit jakým pokušením je duše vystavena.
Ďáblem psané dopisy poskytují spoustu témat k zamyšlení se nad svými každodeními skutky a střetávání dobra a zla.
I když je to psané s vtipem a laděné humorně, měla jsem během čtení tíživý mrazivý pocit.
Často se svým životem zacházíme tak, že si temno musí mnout ruce nad svou skvělou prací. My si přitom myslíme, že jsme na té správné světlé cestě a ono je tomu právě naopak.
Vždyť i cesta dlážděná dobrými úmysly může být cestou do pekla...
Dopisy mě rozhodně donutily k sebereflexi.

Svým tématem se mi kniha velmi líbila. Laskavé čtení, které řeší rodinné i sousedské vztahy. Ale hlavním tématem je přestřihnutí takzvané pupeční šňůry mezi Olivií a její maminkou.
"... Smyslem toho všeho bylo naučit se být sama sebou, být spokojená se svým životem, abych se o něj jednou mohla podělit s někým jiným. "
"...udělám tisíce chyb, mnohokrát špatně odbočím a mnohokrát selžu, stejně jako všichni ostatní lidé, co kdy žili. A až k tomu dojde, oklepu se a zase se zvednu - možná přijmu pomocnou ruku, bude-li to potřeba - a půjdu dál."

I druhý díl provází romantika s napětím. Autorce nemohu upřít čtivost, ale ani nyní si mé sympatie Cecilie nezískala. Příběh je nereálná oddechovka, která se ale velmi dobře čte :)

Příběh s temnou atmosférou o ranhojičce Kivě je plný násilí, bezmoci, ale i odvaze, statečnosti a touze vymanit se nepřízni osudu.
Překvapivý konec mě velmi navnadil na pokračování :)

Jestliže milujete fantasy, je tohle skvělá kniha pro vás.
I když je určena spíše pro mladší ročníky, příběh posazený v tajuplném prostředí internátní školy na Aljašce jsem si s Grace, upíry, čarodějnicemi, vlkodlaky a dalšími opravdu užila.
" V hloubi duše se od tebe neliším. Vysnila jsem si tě, přála jsem si tvou existenci..."

Překrásná kniha plná nádherných ilustrací s moudrými texty na zamyšlení.
Poklad plný jasných poselství, které jsou většině známé.
V jednoduchosti je síla…
Je potřeba si připomínat základní myšlenky pro šťastné žití.

Poutavé čtení české autorky o propletených osudech dvou žen.
Cestování časem a historická i současná romantika. Bylo zajímavé sledovat, jak se každá z žen popasovala se svou novou rolí i dobou.
"Ocitla jste se v životě jiné ženy. Nyní je čas se rozhodnout, zda tu chcete zůstat, nebo se vrátit zpět."