Pettato komentáře u knih
Poutavé čtení české autorky o propletených osudech dvou žen.
Cestování časem a historická i současná romantika. Bylo zajímavé sledovat, jak se každá z žen popasovala se svou novou rolí i dobou.
"Ocitla jste se v životě jiné ženy. Nyní je čas se rozhodnout, zda tu chcete zůstat, nebo se vrátit zpět."
Autorka a její fantasy svět dvorů je můj oblíbený.
Nesta, kterou nejen přerod ve vílu dostal na dno a všichni museli snášet její velkou negativitu, prochází postupným přerodem.
Všechno má svůj smysl, důvod a já četla se zatajeným dechem to důkladné propletení příběhu.
Příjemná nenáročná kniha s příběhy žen ve třech časových linkách.
Rodinné vazby a jejich vzájemné propletení provází celou knihou při sledování osudů hlavních protagonistů.
I druhý díl provází romantika s napětím. Autorce nemohu upřít čtivost, ale ani nyní si mé sympatie Cecilie nezískala. Příběh je nereálná oddechovka, která se ale velmi dobře čte :)
Hlavní linkou se proplétá spojení hrdinů s tajným spolkem. V rámci žánru je příběh tajemný, čtivý, ale nebyl to úplně můj šálek a k Cecilii, Seanovi a Dominikovi jsem nedokázala najít cestu.
Zajímavá motivační kniha, která se mi velmi dobře četla.
Odnáším si z ní několik dost dobrých myšlenek...
Příběh ze života o sebelásce a sebeúctě mě zaujal svou opravdovostí. Žen jako Shay je spousty, takových které se obětují pro své děti, partnery, rodiče, rodiny... a sebe řadí až na poslední místo. I já jsem se v příběhu občas našla a leckdy se také cítila jako ten sendvič. To bylo trefné přirovnání :-).
Kniha se četla velmi dobře a rozhodně doporučuji.
Dvě časové roviny a pomalé vyprávění příběhu dvou žen Seleny a Grace...
Návrat do starého času roku 1682 mě bavil víc. Dívka, která byla spjata s přírodou, vyznala se v bylinkách mi byla velmi blízká a soucítila jsem s jejím těžkým životem v té době.
Knihy od Colleen se mi čtou vždy dobře, takže jsem se do knihy pouštěla s nadšením, ale tahle mi tématicky úplně nesedla. Během čtení jsem byla zmatená čemu vlastně věřit. Přišlo mi to hodně mimo realitu.
Příběh plný laskavého i satirického humoru. Bohumil byl opravdu zajímavý stařík :-), který měl svůj neobyčejně obyčejný svět.
Kniha se dobře četla, i když závěr mě vcelku překvapil...
"Základy je někdy dobrý zbourat, když tě drží tam, kde už to pro tebe není dobrý."
I druhý díl mě zavedl návratem Xanthe do historie. Líbí se mi tohle prolínání s minulostí. Celkově se mi příběh dobře četl a těším se další díl.
Kniha s nádechem tajemna se mi hezky četla. Xanthe je obdařena výjimečnou schopností cestovat časem. Prolínání současnosti s historickým 17. stoletím jsem četla s napětím.
Jsem naprosto nadšená.... úžasní draci a fantasy svět příběhu.
Je skvělá vizuálně i obsahem.
Knihu jsem doslova hltala a těšila se na čas strávený s ní pohlcená dějem. Vyváženě obsahuje vše, co mám ráda. Mýtický svět draků, magii, akci i napětí, romantiku, humor...
Za mě TOP a rozhodně DOPORUČUJI
Dvě romantické dějové linky a krásný příběh v obou liniích. Moc hezky napsáno. Emotivní, čtivé,... s překvapujícím koncem.
"... Nespokoj se s láskou, která ti obrousí hrany a způsobí, že budeš tvrdá a chladná, Georgio. Ne, když na tebe čeká tolik jiných druhů lásky....
...Všichni máme právo na své chyby. Až poznáš jaké jsou ty tvé, nežij v nich. Život je moc krátký na to, abychom si nechali ujít zásah bleskem a příliš dlouhý na to, abychom ho prožili sami..."
I další díl mě držel celou dobu v napětí. Příběh v magickém světě opět končí překvapivou situací a já mohu tuto sérii jen doporučit.
Napínavá fantasy kniha se zápletkami, napětím, podrazy... , ve které nechybí ani romantika. Příběh je velmi chytlavý a čtivý.
Těším se na druhý díl :)
Čtivá kniha plná rébusů a tajemství. Líbila se mi.
Když se Avery stane nečekaně dědičkou majetku Tobiase Hawthorna, rozehrála se hra, do které se zapojí nejen Avery sama, ale i všichni Hawthornovi vnuci. Zajímavé sídlo plné tajemných chodeb, tunelů a plnění úkolů hry, ve které Avery doufá, že získá odpovědi na svou otázku proč ona.
Čtvrtý díl přečtený a i když se mi příběh stále moc líbí, neskutečně mě irituje to natahování děje. V tom souhlasím s dalšími čtenáři. Tohle jediné bych sérii vytkla.
Toužebně si přeji, abychom se bez toho v dalším díle obešli.
Čtyřletý Noah si vzpomínal na svůj předchozí život, trauma ze smrti si přenesl do života dalšího a znesnadňovalo mu ho žít.
Téma reinkarnace pro mě není neznámé. Že není pouze tento současný život, ale předcházely mu už mnohé další.
Čtení tohoto příběhu jsem si užila. Zpracování knihy se mi líbilo, i styl vyprávění.
Oslovila mě rada, kterou dává pan doktor Anderson Noahovi.
"Chvíle, ve které jsme. Život, který máme teď. To je nejdůležitější. "
“Je hrozné, když se ti stýská po někom, kdo tu ještě je."
Dojemná novela mého oblíbeného autora, psána v rozhovorech převážně dědy a vnuka.
Tyto řádky jsou o postupném ztrácení paměti. Pan Backman čtenáři přibližuje, jaké to je, když mozek odejde z tohoto světa dřív než tělo.
"A taky myslím, že tě nemusí mrzet, když na mě zapomeneš," dodá chlapec po delším uvažování.
"Ne?"...
"Ne, protože když na mě zapomeneš, budeš mít možnost mě zase poznat. A to se ti bude líbit, protože já jsem na poznávání docela fajn."