plamínek21 komentáře u knih
Průměrná, vcelku čtivě napsaná detektivka u jejíhož čtení se vůbec nenadřete.
Přitažené za vlasy, mnoho klišé.
Bez přečtení se rozhodně obejdete.
Kniha se čte dobře i když se děj zoufale táhne. Hlavní hrdinka je eufemisticky řečeno podivínka a moc jsem jí palce nedržela. Rozuzlení je jalové, příběh by si zasloužil rozhodně lepší.
Po přečtení jsem celkově zůstala na rozpacích.
Pozoruhodný klouček Billy, který žije se svým tatínkem na ostrově a bojí se vody chce přijít na kloub zmizení mladé dívky.
Překvapivý závěr, výborné a čtivé zpracování.
Skvělé počtení!
Tak jsem si šla pro "Tuhle knihu neodložíte" a "Geniální". Dostalo se mi červené knihovny s naivní hrdinkou, překombinovaným dějem a nesympatickými ostatními hrdiny.
Takže za mne rozhodné NE.
Naprostá pecka, kterou jsem nedokázala odložit. Vše podstatné zde již bylo řečeno předchozími komentáři, tak si snad jen neodpustím sdílet naprosté nadšení z autorova popisu mořských vln - takový zážitek si nesmíte nechat ujít. Prostě skvělá kniha a já už letím na obhlídku "Smrtícího útesu".
Začátek slibný, záhy rozpačitost a pak už se to ubíralo vyloženě špatně. Příběh velmi nereálný. Určitě nedoporučím.
Autora mám ráda, vlastně moc ráda. A když máte někoho rádi, tak mu leccos odpustíte. V tomto případě přimhuřuji oko nad rumunskou akcí, zbytečnou linkou s Marianne a nakonec mi chybělo bližší přiblížení osudu hrdinů v současnosti, protože jejich život v 60.-70 letech byl přepečlivě vykreslen.
Konec zajímavý, dvojice BB sympatická.
Suma sumárum doporučuji - mám ho fakt ráda a těším se na "Řeznici" (název díla tedy hrozný :-()
Syrová, strohá a věcná výpověď o jedné rodině očima všech jejích členů.
Bohužel asi velmi častá realita dnešní doby.
Máte rádi "Na východ od ráje" ? (miluji tu knihu). Líbí se vám román "Všichni lidé bratry jsou" ? (miluji na druhou). Pokud zní odpověď ano, pak si přečtěte "Království". Teplé oblečení, zásoby jídla, pevné nervy a temná severská jízda může začít. Jen pozor cestou na Kozí zatáčku !
Nudný příběh nesympatické alkoholičky - většina knihy je o jejím překonávání bažení po alkoholu, jaksi mimochodem probíhá její lovestory, "thrillerovou" linku zajišťuje tajemný pronásledovatel a mstitel. Ztráta času...
Čtivý, brutální příběh potvrzující rčení že "cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly".
Knihu okomentuji ze dvou úhlů pohledu - první linka je YA příběh nabízející ochutnávku ze světa závodního snowboardingu, což bylo celkem zajímavé čtení. Ta druhá je údajně thrillerová a po deseti letech nažene na místo zmizení snowboardové krasavice tehdejší účastníky a to je opravdu velké nepovedené psycho, ze kterého mi zalezl mráz nejen pod kůži :-(
Slibná anotace se bohužel neproměnila ve čtenářský zážitek. Příběh se velmi záhy překlopí do předvídatelné a zároveň nevěrohodné nudy, což je velká škoda, protože se z nápadu dalo mnohé vytřískat.
V zásadě je četba ztrátou času - jen je mi líto, že se autorka s psaním mordovala celých 6 let :-(
Zajímavý námět zejména pro pamětníky normalizačního Československa - mladinká Francouzka a rockový disident se do sebe zamilují v Praze 80. let minulého století. Ve druhé časové rovině pak už ona jako zralá žena v Paříži provozuje muzeum nesplněných slibů a vzpomíná na svou dávnou lásku....každopádně knížka postrádá švih, je bez šťávy a jiskry - protrápila jsem se do konce, ale bez většího požitku z četby.
YA román, který má mnoho stran v poměru k ději a zápletce. Rádoby šokující konec mne překvapil - ovšem nepříjemně.
Nenáročná oddechovka - příběh je vyprávěn střídavě z pohledu záletného manžela a jeho milenky, což mne bavilo. Trochu rozpačitá jsem však byla z postojového a citového veletoče hlavní hrdinky a dle mého názoru naivních reakcí podváděné manželky. A ponaučení: až jednou milenky pochopí, že muži v zásadě nemají rádi změny a drží se tam, kde investovali, tak bude po světě chodit mnohem méně nešťastných žen :-)
Na muže, který nemá psa se netěšte, protože si ho příliš neužijete, ale o to více vám ho vynahradí svérázný inspektor Barbarotti, který rozplétá zmizení dvou příbuzných z rodinné oslavy. Nesser je sázka na jistotu a Barbarottiho dealy s Bohem jsou...no prostě božské :-)
Béčkový příběh s totálně připitomělou hlavní hrdinkou. Ztráta času.
Pozoruhodná kniha. Strašidelná, smutná, dojemná, rafinovaně překvapující až do poslední řádky. Pokud si chcete přečíst originální příběh, kdy si s vámi autor bude neustále pohrávat, tak si román nenechte ujít. Já byla nadšená !