plamínek21 komentáře u knih
Styl "rodin, manželů a sousedů odvedle".
Kniha nic nedá, vezme si však váš čas.
Romantický ženský román o krásné hrdince, která se vrací do rodného města, aby přišla na kloub dávnému zmizení své matky.
Za mne nee.
Poctivě napsaný vícevrstevnatý detektivní román.
Doporučuji.
"Výjimečná kniha. Temná, hrozivá, ale taky krásná."
Platí do puntíku.
Čtivé, zlověstné, velmi autenticky napsané dílo. Ufff, mráz mi běhal po zádech.
Adam jen bezmocně přihlíží z loďky, ve které je se svou tříletou dcerkou, jak mu někdo unáší manželku. Co bylo dál se Sophií, kdo to udělal a proč ? Případu se ujímá vyšetřovatelka, se kterou Adama pojí dramatická událost z doby jejich dospívání.
Zajímavý příběh s dobře vypointovaným koncem se čte lehce a jako četbu na dovolenou doporučuji.
Na tuto autorku mám jiné požadavky a očekávání a to zejména napínavější děj, gradaci a překvapivý závěr. Tahle kniha není špatná, ale v zásadě by ji mohl napsat kdokoliv jiný. Je bez šťávy.
Nad rámec vyzdvihuji řeč květin - to by člověk asi čekal spíše ve "Večerech pod lampou" (co chtěl nápadník květinou říci) zde je originálně zapracovaná do děje.
Noční můra všech rodičů ožívá v tomto románu, který je čtivě napsaný a během četby vzbuzující řadu emocí, protože se popisuje utrpení dítěte. Nereálný a za vlasy velmi přitažený konec románu ubírá na celkové kvalitě.
Román o tom, jak se z chytré právničky stane zpovykaná loutka bez špetky zdravého rozumu a úsudku. Žije v područí charismatického manžela, manipulována tchýní a nikde není vysvětleno proč se do tohoto stavu dostala. Pak se na scéně objeví tajemný cizinec, kterému podlehne a který následně zmizí.
Zase jedna zbytečná slátanina....
Pokud ke knize budete přistupovat tak, že nic nečekáte, tak nebudete příliš zklamaní a dostane se vám celkem čtivého příběhu. Rozhodně to není "nervydrásající" ani "nepředvídatelné" dílko. Naopak. Předvídatelné a budete zívat, protože se tam v zásadě vůbec nespí a to je nakažlivé.
Konec zbytečně zrychlený, ustřižený a ještě budete mít možnost si zahrát na hádankáře - po pravdě tohle nemusím...
Těšila jsem se na knížku, zaujal mě námět. Sice dočteno, ale bez velkého nadšení. Zpracování toporné, těžkopádné, bez jiskry.
Těšila jsem se na tuto knihu, protože předchozí kniha autorky mne nadchla. Bohužel jak už to tak bývá, je těžké udržet či dokonce překonat laťku, která byla nastavena hodně vysoko. A zde se to nepovedlo. Příběh není špatný, ale ani nijak výjimečný. Škoda.
A propos nejedná se o nevlastní nýbrž polorodou sestru.
Ponurý a depresivní příběh se mi nečetl lehce. Přesto si myslím, že by si ho měl přečíst každý. Ten, kdo listopad a dobu před ním zažil i ten, kdo se narodil až do doby po něm. Protože svoboda není samozřejmá, je křehká a pokud ji máme, tak o ni musíme pečovat s největší láskou a úctou a bránit ji ze všech sil.
Díky za tuhle knížku - ryzí závan krásných a divokých osmdesátek a devadesátek. Jo jo, takhle jsme si žili....
Každý den, když se vracím z práce, projíždím kolem domu, kde tehdy žil František Sahula a odtud je to už jen pár desítek metrů k bývalé legendární hospodě "Na staré kovárně" (teď je tam nějaká hogo fogo restaurace). Často se mne zmocní nostalgie a někdy si potichu šeptám "na kovárně, na kovárně, na kovárně" - to byl nářez :-)
Za fasádou spořádané manželské dvojice ke které byste chtěli přijít na odpolední čaj se skrývá zlo.
Zdařilý debut - čtivě popsaný zajímavý námět.
Hlavní hrdinka se jmenuje Millicent a pokud někdo zjistí, jak se jmenuje hlavní hrdina a současně vypravěč příběhu, dejte mi prosím vědět. :-)
Během četby jsem si uvědomila, jak je jméno důležité a co všechno si podle něj o člověku dokreslujete.
Kniha o ničem, plná nepravděpodobných a nevěrohodných situací, s hlavními hrdinkami , které se chovají jako po dvoudenním flámu.
Ztráta času.
Jsem nějak na vážkách...je to spletitý, zamotaný a šokující příběh. Vlastně dost šílený. Ale Elissa je zlatíčko.
Neotřelý, originální námět, velmi čtivě napsané. Co víc si přát ?
Kniha je čtivá a určitě zaujme všechny, kteří fandí honičkám, pronásledování, zkrátka akci. Já mám ráda pomalejší, rafinovanější tempo a tak tento román není můj šálek kávy.
Každopádně však smekám před šokujícím a velmi překvapivým závěrem.
V odříznuté vesničce v srdci Pyrenejí hledá Servaz pachatele hrůzných vražd.
Na mě toho bylo trochu moc. Moc brutality, moc mrtvých, moc překombinovaného děje. A úplně nejhorší byl závěr - to už bylo opravdu moc :-(