playada komentáře u knih
O knize jsem dopředu nic nevěděla, takže jsem netušila, do čeho jdu. Navíc mám dlouhé vedení a spousta věcí mi vůbec nedochází. Někteří čtenáři zde psali, že již něco tušili od půlky... Ehm, já jsem naivní a zlem nepolíbenę stvoření. Takže asi tak. Výborná záležitost. Geniální, dokonalé. Tečka.
Tak to byla citová masįrka. Kdo si chce poplakat, čtěte !!
Autor vás nějakým záhadným způsobem donutí mít rád všechny lidi na světě. To umí málokdo.
Ke konci uz hodne napinavy, napije se, nenapije.... Musela jsem knihu odkladat, rozdychat to, pokracovat ve cteni, opravdu adrenalin. To byly nervy !!
My máme v domě taky pár pěkně protivnych, nesnesitelných, mrzouckych starych lidí. Ale, co se skrývá pod tou slupkou ? Po přečtení této knihy mám chuť znovu nalézt skryté osobnosti v těch anonymních šedých a věčně nakvašených bytostech.
Je to takové lyrické. Paní Jana mne bavila. Samozřejmě s některými názory nesouhlasím, ale to ničemu nevadí... Přečetla jsem to jedním dechem, což je vlastně nejvyšší hodnocení.
Vzdy mne bavi detektivky, kdy vam vrah dava napovedy, jak ho odtajnit. Stava se z toho hned neco jako honba za pokladem ( expresivne receno ). Podle vselijakych indicii se dopatrate vysledku.
Já dala čtyři, protože to bylo vtipně psaný a hlavní hrdinka byla roztomilá. Ale víceméně souhlasím s názory, že je to určeno pro náctileté... Je to červená knihovna plná naivních skutečností ( hodní mafiáni, bohatý se zamiluje do chudé a VEZME SI JI !! atd atd. ). Ale holky takhle nějak sní , a to je dobře.
Je to pěkné, ale dost těžké, řekla bych... Jako šachy. Různé figurky se pohybují po herním plánu a vy je musíte všechny sledovat. Jinak vám uteče něco důležitého a dostanete šach mat. Jako v mém případě. Nějak jsem se v té " koncovce " ztratila. Ale to je moje chyba. Nikoliv autorova.
Trochu mi to připomnělo film Total recal se Schwarcim... Takový divný pásmo, s dívnýma existencema a kde se daj sehnat všelijaký věcičky. Příběh hodně postavený na představivosti, asi se ani nebudu dívat na film, abych si to nepokazila.
Život je pes a my jsme jeho patníky. Musíme tu svou káru táhnout dál. Co tě nezabije, to tě posílí.... Napadá mne ještě spousta citátů , kterými by se v kostce dal shrnout obsah této knihy.
Miluju příběhy o ztrátě paměti. O tom, jak se vám postupně vynořují vzpomínky. A ten zmatek kolem toho, jak nic nedává smysl. Jste snad blazen nebo co? Když se to všechno zabalí ještě do prostředí vřesoviště, kde je vše neustále zahaleno mlhou, tak to je vůbec pošušňáníčko. Mrtví ptáci, hadí lebky, to už je jenom taková třešnička na dortu. Tato kniha obsahuje všechny tyto ingredience. Takže, dobrou chuť!
Někdo zde napsal, že to byl " masakr " a mně nezbývá, než souhlasit. Plný počet bodů za vykulený oči, když jsem se dozvěděla, kdo je strůjce dramatu...
Napínavé. Spousta dějových zvratů. Nutno přečíst předchozí knihy kvůli orientovaní se v postavách. Saga s Jonnou patří k sobě ! Kdy už to autoři pochopi ? My čtenáři už to chápeme dávno. Spokojenost, jenom už bych si prosila oprostit se od Jurkova odkazu. Stačilo.
Když si někdo aspoň trochu šikovný usmyslí, že vás zničí, tak se mu to pravděpodobně podaří. Pozměnit vaši digitální stopu není zřejmě zas až takový oříšek. Najednou zjistíte, že jste se podle policie pohyboval na místech, kde jste nikdy nebyl. Telefonoval jste lidem, o jejichž existenci jste nikdy neslyšel. Nakupoval jste v obchodech, které jste nikdy nenavštívil. Prohlížel jste internetové stránky, které byste nikdy dobrovolně neotevřel. Nevěříte, že je to možné ? Čtěte.
Bylo to čtivě napsané, ale hlavní hrdinka mi nějak nesedla.. Nevím proč, jsem nějaká předpojatá. Asi že jsem žena... Častěji mám výhrady k ženským postavám. To je ten problém.
Geniální. Jiný přívlastek nelze přiřadit. Jsem okouzlená. Nemám slov a spadla mi brada. Wow.
Akční scény, odborná připravenost, to vše hodnotím na výtečnou. Méně už jaksi prostředí prezidentů, senátorů, významných a ještě významnějších osobnostį. Připadalo mi to promiňte mi to- trochu vlezdoprdelkovsky. Abysme se ze všech těch mocných a nejmocnějších ještě nepokakali..
Bohužel se u mne nedostavil WOW efekt. Četla jsem na toto dílko ódy, tak jsem byla natesena. Prvně jsem byla zklamaná, že to není o Trifidech. Je to o lidstvu, které postihla jakási katastrofa, s trifidy nesouvisející. Samotní trifidi se tam jen tak potácejí bez hlavy a paty, víc nebudu prozrazovat. Za mně zklamání. Očekávala jsem víc. Pardon.