Renatas Renatas komentáře u knih

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Silné téma. Styl psaní je skvělý, dva pohledy na situaci jsou zajímavé, občas se opakuje myšlenka častěji než je běžné. Ale celkově je to čtivé a všem bych ji doporučila, klidně i jako povinnou četbu.

17.05.2024 4 z 5

Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

Přečteno v rámci čtenářské výzvy. Osvěžující fantasy. Zajímavé prostředí a zápletky. Konečně fantasy čtení bez víl, upírů a jiných podezřelých stvoření. Mluvící kocour je super.

01.05.2024 4 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Myslím, že zajímavého tématu šlo vytěžit víc, není to špatné, ale do dalších dílů asi nepůjdu.

31.01.2024 3 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Jako vždy skvělé.

05.12.2023 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Zajímavá kniha, poprvé jsem četla detektivku z prostředí a míst, která znám a kde se pohybuji, je to zvláštní pocit ...Určitě si přečtu další autorčiny knihy.

21.09.2023 4 z 5

Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Dost smutná a náročná knížka. Není to žádné odpočinkové prázdninové čtení.

27.07.2023 3 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Zajímavá kniha, neotřelé prostředí a téma. Nevím zda to je vhodné pro YA, dala bych štítek 16+.

18.07.2023

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Skvělá kniha, jako obvykle autorka odhaluje neznámá fakta z historie. Moc zajímavé.

10.07.2023 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Příběh velké lásky v děsivém prostředí koncentračního tábora. Kniha je velmi čtivé a svižně napsaná.

19.03.2023 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Náročné, čtivé, napsáno poměrně strohým stylem, který vás ale úplně pohltí. Je to jako švihnutí bičem, po přečtení to bolí několik dní....

03.10.2022 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Moc zajímavá kniha.

08.07.2022 4 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Zalovila jsem tradičně v knihovně mé dcery a přečetla ji během pár dnů. Napínavá, zajímavá knížka, ale přidávám se k názoru, že věk hlavních hrdinů je naprosto nesmyslný, při tom co už měli vše zažít a umět.. Ale po otevřeném konci mi nezbývá nic jiného, než jít pro Prohnilé mě město

21.04.2022 4 z 5

Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Perfektní pokračování Devíti dní. Nabízí zajímavé zamyšlení nad fanatismem, náboženstvím, tíze rozhodování a zodpovědnosti.

08.04.2022 4 z 5

Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Knihu jsem náhodou objevila stát v knihovně vedle Naslouchače. Překvapila mě velmi příjemně. Má spád, zajímavý děj, příjemně a rychle se čte. Ihned jdu pro pokračování..

06.04.2022 4 z 5

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Nevím proč jsem si myslela, že je to poslední díl.. První dva díly mě nadchly. Děj Nasterey se zkomplikoval, navrstvil a ubírá se směrem, kdy začínám mít obavy z děje a kvality dalšího pokračování. Doufám, že se mé obavy nenaplní a dočkáme se dalších dvou zajímavých dílů.

02.03.2022 4 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Super pokračování Naslouchače. Už se těším na Nastereu.

23.02.2022 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Čtivá kniha se zajímavým nápadem

23.02.2022 5 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Klasika, kterou by si měli jednou za život přečíst všichni. Možná hůře čtivá, z důvodu formy divadelní hry. Strhující drama mladé lásky..

27.05.2021 5 z 5