Renike Renike komentáře u knih

Chlupatý dáreček Chlupatý dáreček Petra Schier

Souhlasím se čtenářkou werick - hezký příběh o pejskovi Tajfun. Jméno pejska mě rozesmálo a pobavilo, ale na toho uličníka sedělo perfektně :D

09.03.2023 5 z 5

S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Azurové pobřeží milují, není teda divu, že jsem si hned sáhla pro další díl té krásné série. Autorka nezklame, sice mohla francouzskou Riviéru ještě lépe popsat a neřešit tolik vlasy Carrie, ale i tak to bylo nenáročné krásné počteníčko. Hezká obálka.

08.03.2023 5 z 5

Nevěsta na útěku Nevěsta na útěku Alexander Stainforth (p)

Tak to chce honem i tu druhou část :D

03.03.2023 5 z 5

Skřivánek zpívá dál Skřivánek zpívá dál Fiona Valpy

Opět krásná kniha od Fiony, kde se střídá minulost a současnost. Tentokrát se mi osobně líbila spíš dějová linie z r.1978, než válečná, ale nakonec to byl celek krásně napsaný.

26.02.2023 5 z 5

Italské dvojhubky Italské dvojhubky Marta Kučíková

Druhý díl opět nezklamal. Občas jsem si i nahlas zasmála. Časem sáhnu i pro další části série.

23.02.2023 5 z 5

Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje Emily Blaine

Romantika jak to má být, a teď jsem přesně tohle potrebovala. A to byla moje poslední kniha do letošní výzvy - mám splněno všech 20, dokonce i víckrát některé. :)

20.02.2023 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Dočteno konečně (asi tak 30 let jsem se k tomu odhodlávala) - čtenářská výzva bod 19. Nevím co dodat - depresivní, děsivý a totalitní. Mám to za sebou, ale už se k tomu vracet nechci a ani nebudu.

18.02.2023 4 z 5

Zapomenuté jehňátko Zapomenuté jehňátko Kate Davies

Hezká dětská knížka o záchraně oveček a jehňátka Štístka.

17.02.2023 5 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Čerstvě dotčeno a nemám slov!! Je to moje první sci-fi kniha, vybrána kvůli čtenářské výzvě - vesmír. Neskutečně čtivá (přečteno za 3-4 dny), úžasná, dojemná kniha, kterou se nedalo odložit. Byla to pecka. PARÁDA! DOPORUČUJI..dala bych i 10* kdyby šlo :) Fakt jsem si tu knížku užila!

15.02.2023 5 z 5

Nebreč, Lucie Nebreč, Lucie Stanislav Rudolf

Mě přišla ta kniha docela smutná. Četla jsem jen kvůli čtenářské výzvě.

11.02.2023 2 z 5

Poslední cesta císařovny Sisi Poslední cesta císařovny Sisi Uwe Klausner

Mě se kniha líbila. Přiznám se, o atentátu jsem moc nevěděla. Jsem ráda, že kvůli čtenářské výzvě jsem přečetla, i když tam kromě skutečné události byly i fiktivní postavy.

10.02.2023 4 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Jsem z té knihy v rozpacích. Kdo nezná seriál Přátelé že? Ale soukromí život Chendlera? Mě to bylo rozhodně vše novinkou. Pro mě nepochopitelné, jako všechny závislosti čím prošel - alkohol, léky, drogy, cigarety. Jak může vůbec ten člověk ještě žít? Neuvěřitelné! Knihu jsem četla, protože mě to víceméně kvůli Přátelům zajímalo, a také sedí na čtenářskou výzvu - závislost na alkoholu.

06.02.2023 4 z 5

Skutečný domov Skutečný domov Joan Bauer

Moc krásný příběh. Sugar byla silná osobnost, chytrá a odvážná 12letá dívka. Přečteno za jeden den.

05.02.2023 5 z 5

Příběh Shelby Příběh Shelby W. Bruce Cameron

Další psí příběh od Camerona, který je vyprávěn fenkou Shelby. Moc krásná kniha, doporučuji.

04.02.2023 5 z 5

Krásná Filipína Krásná Filipína Brigitte Riebe

Tahle kniha sedí na 2 téma čtenářské výzvy - 16.století a zakázaná láska. Historický příběh zajímavý, styl psaní ale mi moc nesedl. Každopádně nelituji, že jsem přečetla.

02.02.2023 4 z 5

Defy: Nebezpečná láska Defy: Nebezpečná láska L. J. Shen

Moje první knížka od autorky a nebyla špatná. Od půlky knihy se to risovalo na 4-5*, nakonec vyhrála pětka. Četla jsem kvůli čtenářské výzvě - zakázaná láska.

29.01.2023 5 z 5

Džungle v kuchyni Džungle v kuchyni Ivanka Devátá

Přečteno za jedno odpoledne, kvůli další čtenářské výzvě - kuchyně. Trošku humoru, pár receptů, a docela hezkou obálkou. Znovu bych to ale nečetla.

28.01.2023 3 z 5

Malá knížka mopsích moudrostí Malá knížka mopsích moudrostí Gemma Correll

Naprosto úžasná knížka rozdělená do dvou částí:
1. Etiketa - byla úplně přesně vychytaná, zábavná a sedí přesně i na našeho 10. letého mopse.
2. Vztahy - už mi přišla míň vtipná, ale roztomilá.
Podle té příručky se chová každý mops :3

27.01.2023 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Tu knihu jsem hodně dlouho odsunovala a odsunovala. Letos jsem to už ale konečně přečetla. Hodila se mi do letošní výzvy - 2 autoři. Byla to "silná káva". Četla jsem teď za sebou 4 knihy o holokaustu a 2. světové, ale tahle byla nejbrutálnější a nejtvrdší. Neuvěřitelná doba války!
Teď dlouho o tom číst nedokážu. Sáhnu po romantice a lehké čtení.

27.01.2023 5 z 5

Mala a její kočka Mala a její kočka Mala Kacenberg

Byla to moc krásná kniha, ačkoliv pojednávala o holocaustu. Obdivuji, co židovská dívka Mala dokázala. Čtení nebylo depresivní jako nějaké ostatní knížky o druhé světové válce. Moc doporučuji.

22.01.2023 5 z 5