robin9739
![Strážci Stealenor Strážci Stealenor](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300222/strazci-stealenor-yAN-300222.png?v=1465465420)
Poslouchal jsem v práci jako audioknihu a jedná se o pohodové nenáročné fantasy, které ale není nikterak výjimečné...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Balada o dvou vlcích Balada o dvou vlcích](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523715/balada-o-dvou-vlcich-651c88d5c81dd.jpg?v=1696368854)
Závěrem – je pravda, že tato adaptace pohádky Červená Karkulka může působit trochu zvláštně, mě se ale příběh a celkový námět líbil. Kresba je jiná ale na to jsem si už u komiksu z tohoto světa zvykl. Každý komiks má originální grafické zpracování. Některé momenty z příběhu mi připadali jen jako omáčka a bez odůvodnění, sloužily jen jako prodloužení příběhu. Například scéna mezi Geraltem a čarodějnicí. Beru to jako ukázku Geraltovy neschopnosti odolat ženskému pokolení. Komiks je poviností pro všechny fanoušky Zaklínače.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vlkochodci Vlkochodci](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519949/vlkochodci-kzb-519949.jpg?v=1690451875)
Vlkochodci jsou jedinečným grafickým románem, který si rozhodně zaslouží pozornost. Nechte se vtáhnout do světa magie, dobrodružství a emocí, které jím proudí. Je to kniha, která vás nechá plakat, smát se a cítit radost či naději. Mám jen jednu výtku, a to brožovánou vazbu, která je na tak rozsáhlou knihu špatnou volbou. Je to kniha pro děti a nevím, jak dlouho vydrží pohromadě. Pevná vazba by byla lepší.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cyberpunk 2077: Máš moje slovo Cyberpunk 2077: Máš moje slovo](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524008/cyberpunk-2077-mas-moje-slovo-6524456df1699.jpg?v=1696875886)
Celkově lze říct, že komiks Cyberpunk 2077: Máš moje slovo je kvalitním a poutavým komiksem, který zasahuje do světa Cyberpunku 2077 a přináší zajímavý a napínavý příběh. Doporučuji ho nejen fanouškům hry, ale i všem, kteří hledají kvalitní komiksovou tvorbu. Přestože je to pokračování příběhu ze hry, lze jej s klidným svědomím doporučit i těm, kteří hru nehráli a nikdy nebudou, protože je to samo o sobě uzavřený a poutavý příběh
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rodina Rodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510016/rodina-wJd-510016.png?v=1678617771)
Tento komiks se odehrává v dystopickém světě, kde moc nespočívá ve státech či vládách, ale v rukou finančně nejvýznamnějších rodin. Tato nová forma vlády vytváří atmosféru plnou politických intrik a mocenských her, což dodává komiksu zajímavý rozměr a je to něco s čím jsem se zatím nesetkal. Každá s těchto rodin má svého Lazara, který slouží jako ochránce s nadlidskými schopnostmi a technologickými výhodami, jako je sebe regenerace, rychlost, síla, bojové schopnosti a spousta dalších zajímavých a ultimátních vlastností.
Epicky působící anotace vás ihned vtáhne do akčního příběhu, který připomíná atmosférou Dunu, díky výrazné přítomnosti rodin, politických intrik a tajemství, které většina postav má. Akční pasáže mají šmrnc a jsou dosti explicitní a pěkně propracované
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (modrá obálka) Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (modrá obálka)](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530877/zaklinac-zrnko-pravdy-mensi-zlo-65b3d43791c4a.jpg?v=1706284088)
Celkově je Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo osvěžujícím přírůstkem do světa Zaklínače, který si zaslouží pozornost jak od fanoušků, tak od nových čtenářů. Příběhy jsou věrné originálům a nabízejí poutavé dobrodružství Geralta. Ilustrace mají své kouzlo a každá přesně vystihuje samotnou podstatu povídky, které jsou díky nim ještě lépe zapamatovatelné. Za mě osobně tyto dvě povídky snad nejlépe vystihují svět zaklínače a samotnou povahu Geralta. Tento komiks doporučuji naprosto všem bez výjimky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2 Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524010/seriovy-vrah-se-smeje-mezi-kapkami--652446c1f186c.jpg?v=1696876226)
Kresba v druhém dílu je stejně působivá jako v prvním, a retrospektivy dodávají příběhu hloubku. Mrazení v zátylku budete cítit i tentokrát. Jedná se o mangu s nezapomenutelnou atmosféru a originálním stylem.
Jedinou výtku mám k délce sešitu. Ten byl docela krátký a aby nebyla manga příliš úzká nalezneme na konci ještě krátký příběh, který nemá s hlavním příběhem nic společného. Celkově je toto pokračování kvalitním thrillerem, který si udržuje napětí a dramatické okamžiky. Těším se na finále této série, které slibuje uspokojivé završení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3 Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529777/seriovy-vrah-se-smeje-mezi-kapkami--659d0daa7953c.jpg?v=1704791467)
CMuzeum: Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3 je kvalitním zakončením série. Rjósuke Tomoe nás provedl temnými uličkami, kde se smích a vraždy prolínají. Bohužel za mě byl první díl excelentní a druhý i třetí měli horší kvalitu, hlavně kvůli své délce.
Tento příběh doporučuji všem, kteří mají rádi napínavé a temné thrillerové příběhy s vynikající atmosférou a kvalitními hlavními postavami.
Hodnocení 4/5
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Deadpool: Samuraj Deadpool: Samuraj](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536427/deadpool-samuraj-66387c258b2fc.jpg?v=1714977829)
Celkově Deadpool: Samurai nabízí zábavný pohled na kultovního hrdinu v novém prostředí, v novém rozměrů s úžasnou manga kresbou a šíleným příběhem…
Deadpool: Samuraj je výborné dílo, které doporučuji všem fanouškům komiksu a mang.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vykoupení 1: Ztracená lidskost Vykoupení 1: Ztracená lidskost](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539324/vykoupeni-1-ztracena-lidskost.jpg?v=1717612821)
Dark Souls – Vykoupení 1: Ztracená lidskost je pro fanoušky série skvělým doplňkem a zajímavým začátkem nové série. Mě přinesl nový pohled na svět, který znám z her, a nabídl zajímavé postavy a tajemství. Nejedná se o vrchol manga tvorby, ale mám velmi rád temné a neokoukané fantasy příběhy, takže se těším na druhý díl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![V zákulisí V zákulisí](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533381/v-zakulisi-65e216a4ead9b.jpg?v=1709315748)
Celkově je “Amazing Spider-Man: V Zákulisí skvělým přírůstkem k sérii, který úspěšně kombinuje akci, humor a emocionální hloubku. Je to must-read pro všechny fanoušky Spider-Mana, kteří hledají něco víc než jen hrdinské dobrodružství, ale i pečlivě vypracované charakterní studie a promyšlené příběhové oblouky. Tato série pokračuje v nastoleném tempu a já se už nemohu dočkat jaké další příběhy náš pavoučí hrdina zažije. Uvidíme jestli se jeho černá vize vyplní a nebo jestli se mu jeho milovanou podaří udržet naživu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Batman: V žáru smrti Batman: V žáru smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533379/batman-v-zaru-smrti-65e215a1ba2a9.jpg?v=1709315489)
Celkově lze říci, že “Batman: V žáru smrti je zajímavým, originálním a dosti kvalitním přírůstkem do světa komiksových hrdinů, potažmo do samotného světa Batmana. Já jako velký fanda nových a osobitých příběhů jsem si toto dílo užil, mám rád příběhy z alternativní reality, které ukazují mé oblíbené hrdiny v jiných pózách, než jsem zvyklý. Je to komiks, který se bude líbit jak novým, tak už hodně zkušeným čtenářům Temného rytíře.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jejich temné plány: Díl první Jejich temné plány: Díl první](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531268/jejich-temne-plany-dil-prvni-65bd27a09d89f.jpg?v=1706895265)
Batman: Jejich temné plány – Díl první – hodnotím jako solidní příspěvek do Batmanovy série, který by měl uspokojit jak dlouholeté fanoušky, tak i nové čtenáře, kteří hledají svěží přístup k ikonickému superhrdinovi. Komiks je plný záporáku a Batman jim opět čelí v ulicích Gothamu. Kresba je propracovaná a příběh nepustí a drží čtenáře ve svém obětí. Jsem zvědavý, co nám přinese pokračování…
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jejich temné plány: Díl druhý Jejich temné plány: Díl druhý](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536695/jejich-temne-plany-dil-druhy-66222aaa80e08.jpg?v=1713515179)
Komiks má velmi temnou atmosféru a příběh je ještě temnější než v prvním díle. Plán na zničení Batmana, který je Designerovým dílem, je složitě rozehraný a plný nečekaných zvratů. Batman se musí spojit s nepravděpodobnými spojenci, aby odhalil tajemství a zachránil město. Přitom je trochu sám sobě nepřítelem, což dělá tento komiks ještě více vzrušujícím.
Ulice Gothemu jsou krásně vykreslené, plné nebezpečí a tajemství, což přispívá k autentické atmosféře. Kresba je velmi moderní a přehledná. Osobně se mi hodně líbí a takový si já Gothem představuju. Šedý, černý a plný hrůz. Okna jak akční, tak textová jsou dobře poskládaná a komiks se čte úplně sám. Zpracování je přehledné a zaujme na první pohled.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Láska, smrt a všechno zlý Láska, smrt a všechno zlý](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529927/laska-smrt-a-vsechno-zly-65aa79c2bbe01.jpg?v=1705671107)
Láska, smrt a všechno zlý je velmi čtivá kniha plná nečekaných situací, velmi strašidelného a nebezpečného zla a velkého množství zajímavých charakterů. Kniha má pomalejší rozjezd a velmi akční finále. Charakter Agáty je krásný Ester egg na autorku Agátu Christie. Vynikající prostředí, velké množství krve a děsivých situací. Za mě se jedná o velmi povedenou knihu. Musím také vyzdvihnout velmi kvalitní a originální zpracování celé knihy. Grafika a ilustrace, které nás provázejí celým příběhem jsou skvostné a dopomáhají k dotvoření té správné atmosféry.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mirzova vize Mirzova vize](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524392/mirzova-vize-652c21fc63b84.jpg?v=1697391100)
Mirzova vize představuje zajímavý příspěvek do žánru sci-fi, který může oslovit čtenáře hledající netradiční zápletky a ochotné ponořit se do světa, kde se minulost stává současností. Kniha nabízí unikátní pohled na to, jak by se lidé z 21. století mohli vyrovnat s náhlým přesunem do doby, kdy technologie neexistovaly a každý den byl bojem o přežití. Pro ty, kteří mají rádi sci-fi s prvky dobrodružství a cestování v čase, může být Mirzova vize inspirujícím čtením.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pouť Pouť](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530348/pout-65a7131a7c3a4.jpg?v=1705448218)
Autor Jan Hlubek vytvořil příběh plný napětí a strachu. Jeho popisy jsou sugestivní a čtenáře vtahují do děje. Pouť je kniha, která mě bavila až do poslední stránky. Jedná se o horor pro mladší, takže to vidím jako takovou přípravu pro budoucí milovníky hororu. I když pár scén mi přišlo na hraně s věkem 12+
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pád temnoty Pád temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523730/pad-temnoty-651d29e7263a9.jpg?v=1696410087)
Celkově je Arila: Pád temnoty zajímavým pokračováním série. Pokud jste fanoušci fantasy, určitě si tuto knihu přečtěte. Nevím, jestli je to poslední díl série anebo má autor ještě něco v rukávu, každopádně pokud ano doufám, že budeme s hlavní hrdinkou více prozkoumávat tento zajímavý svět a jeho zajímavé hrdiny a míň bojovat proti nekončícímu zlu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Tráva Tráva](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481081/trava-rKK-481081.jpg?v=1634795838)
“Tráva nabízí unikátní zážitek, který může být pro některé čtenáře přitažlivý, zatímco pro mě osobně je spíše příliš odvážný až divný. Příběh má zajímavý potenciál, který by se dal pomaleji a více dopodrobna rozvíjet a budovat temnější a psychicky náročnější atmosféru. Samozřejmě pokud hledáte něco, co se odváží překročit hranice tradičního hororu a zkoumá temné stránky lidské psychiky s nádechem velmi zvláštní erotiky, mohla by být “Tráva pro vás zajímavým počtením.