rodak rodak komentáře u knih

Kdo seje vítr Kdo seje vítr Hans Rosenfeldt (p)

Opět po roce u našich starých známých.Už jsem jednou psal, že u této série vztahová a rodinná linie někdy vítězí nad připady,které zrovna vyšetřují.Nemyslím tím že by detektivní část byla špatná,to vůbec.Ale ten Sebastian a vše co se okolo týmu děje prostě přitahuje čtenáře jako magnet.

05.06.2022 5 z 5

Vražedný rozsudek Vražedný rozsudek Andreas Gruber

Když pominu trochu té nereálnosti a občasných náhod (což je ve větší míře v každém thrilleru) tak tento příběh je perfektně vystavěný, zajímavý a čtivý.

29.10.2021 5 z 5

List zo záhrobia List zo záhrobia Dominik Dán

Dánovy knihy to je jako nejlepší seriál. Vidíte hlavní postavy, smějete se jejich hláškám,soucítíte s oběťmi, odsuzujete pachatele, a moc vás to baví. Autor píše poutavé a čtivé detektivky. Vždy si to užiju. Tentokrát přelom totality v demokracii a moc zajímavý případ.

20.01.2021

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Za všechno mohl starý pán. Ten zasadil nenávistné kořeny v této rodině. A ono jim to vydrželo dlouho. Rád čtu české generační příběhy. V této knize bylo hodně deprese a bolesti, závan štěstí aby člověk pohledal. Prolínání války a nástup komunistů dokreslil silný emoční román.

04.09.2020 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Tak se ve většině shodneme.Tento závěrečný díl srazil celou sérii dolů.První dvě knihy jsem hltal a zde jsem nechápal...V tomto případě víc než kdy jindy platí-číst za sebou a nejlépe hned všechny tři díly.Ale i tak jsem měl v knize Šesté dítě chaos.

05.07.2020 3 z 5

Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Pro mě, žijícího v Jižních Čechách ještě větší atraktivnost příběhu.Představuji si Budějovice, Vodňany a okolí.Pane Hájíček opět za pět hvězdiček.Moc se mi líbil děj, našel jsem se i v té nespavosti,postavy parádně vykreslené, prostě jsem si knihu moc užil.

06.04.2019 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Druhá kniha od autorky opět jedinečná. Čtyři dny jsem prožíval příběh generací .Od předválečného až po revoluční období.Autorka má neskutečný styl psaní jakoby jsem byl já účasten v příběhu. Vše jsem prožíval chvíli s Annou ,chvíli s Alžbětou i s babi Královou.Páni scénáristi chopte se toho.Toto převést kvalitně na plátno ,byl by to trhák.

06.06.2017 5 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Velmi rád čtu tyto domácí příběhy plné depky a beznaděje od našich předních autorek.O to víc pak můžu být spokojený, že to tak nefungovalo nebo nefunguje u nás doma. Skvělý, český román.

18.01.2024 5 z 5

Vražedné pohádky Vražedné pohádky Andreas Gruber

Vražedné pohádky,to byla jízda jak prase.Chvílema spousta náhod,nereálností,ale celkově super čtení.

14.01.2024 5 z 5

Hrobník a dívka Hrobník a dívka Oliver Pötzsch

První díl byl perfektní, ale tohle byla bomba. Tak skvěle se četl příběh plný špinavých ulic, podzemních chodeb,hřbitovů,bordelů a našich známých hrdinů. Doufám, že série bude pokračova!!!

22.11.2023 5 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Moc nechápu to neustálé přepisování nebo přenášení děje do některých komentářů .I druhá kniha potvrdila kvalitu psaní p.Wilkové.Zajímavý příběh z válečných let až po součastnost.

09.04.2023 5 z 5

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Ačkoliv mě duchařiny tak nějak neberou toto bylo dobré.Sledoval jsem příběh novináře,který chce zjistit pravdu o zmizení svého kamaráda.A vše co se toho vyvrbí zjistíte v této napínavé prvotině autorky.Doporučuju...

05.02.2023 4 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Taková klasická detektivka kterou hodně posouvá hlavní hrdina s kocourem. Tím je mi tato série sympatická.

22.10.2021 5 z 5

Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Skvělý úvodní díl rodinné ságy. Baví mě postavy, baví mě historie,i sklářství o němž jsem doteď nic nevěděl. Zkrátka mě baví všechno v této knize a vrhám se na druhý díl.

05.03.2021 5 z 5

Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Opět jsem podnikl výlet do dětských let.S nádherným již devátým vydáním této knihy.K těmto příběhům se občasně vracím a budu vracet.

07.01.2020 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Rodinné drama a sběr hub.Přečetl jsem jednu z nejhezčích ale zároveň nejsmutnějších českých novodobých knih.

08.11.2018 5 z 5

Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Moc vydařený úvodní díl série. Vše se odehrává v klidném tempu a sledujeme zajímavé vyšetřování pohřešované ženy. A každá zúčastněná osoba nám něco skrývá...

26.01.2024 5 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Jak to může autorka takhle všechno vědět? Tak přesně napsat a popsat pocity, nálady a život jedné rodiny.Já osobně jsem se tam teda našel,v některých situacích.Myslím,že se v ději uvidí hodně žen a mužů. Skvělé i když nikterak radostné.

30.08.2023 5 z 5

Iluze Iluze Camilla Läckberg

Tato kniha mě zaujala hodně.Nešlo jen o vyšetřování případu a zapojení mentalisty-to bylo skvělé.Ale nezůstalo jen u toho.Čím dál více mě u detektivek baví když jsou hodně rozepsané postavy a každá má svůj život do kterého nahlížíme V tomto připadě se vše spojilo na výbornou.

06.11.2022 5 z 5

Království z kostí Království z kostí J. D. Kirk (p)

Svižný, moderní a vtipný thriller s velmi zajímavou hlavní postavou. Až na ten překlad :Kriste pane, Kristova noho,-neustále používané výrazy. Nešlo by to jinak?

07.06.2022 4 z 5