ropotamo ropotamo komentáře u knih

Josefíně všichni lžou Josefíně všichni lžou Kateřina Pantovič

Jedním slovem "paráda". Krásná knížka o obyčejných lidech a jejich životech. Navíc psána s humorem a nadhledem, ale zároveň o tématech k zamyšlení. Doufám, že autorka nám bude zrát a potěší nás dalšími vydařenými příběhy.

19.05.2023 5 z 5

Stejná jako ona Stejná jako ona Nora Roberts

Žádný literární skvost to tedy není. Naprostá oddechovka, kterou jsem četla na odreagování mezi knihami s těžkými tématy k zamyšlení. Děj knihy po čase úplně zapomenu, ale svůj účel (odreagování) splnila, proto 2 hvězdy.

18.05.2023 2 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Velmi silné a smutné čtení. Škoda kauzy kolem této knihy, kdy vlastně dopředu víme zápletku a jsme ochuzeni o moment překvapení, kdy vše do sebe začne zapadat.

08.05.2023 5 z 5

Železná rukavice Železná rukavice František Niedl

První díl jsem považovala za příjemné a oddechové čtení, ale tento díl byl oddechový až moc . Chvílemi jsem měla pocit, že to spadá až do červené knihovny. Vadilo mi neustálé připomínání děje prvního dílu. Takové malé shrnutí chápu, ale vyprávět děj prvního dílu i uprostřed dílu nového mi připadá jako kdyby už autor nevěděl co psát, což mi ostatně připadalo celou knihu. Zbytečné natahování, aby byly nahnané stránky, přitom by děj šel napsat na polovinu.

31.03.2023 2 z 5

Ano, můj pane Ano, můj pane František Niedl

Příjemné odedchové čtení. Čekala jsem trochu více z historie, ne jenom děj zasazený do dob minulých. Sice se v knize objevují reálné historické postavy, ale nic nového se o nich nedovídáme.

29.03.2023 4 z 5

Tajemství Tajemství Tereza Dobiášová

Rozhodně zajímavá kniha. Je psána neotřelým stylem, který nemusí každému sedět. Mně osobně nevadil, ale pravdou je, že některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé. Nicméně je to kniha, jejíž děj jen tak rychle člověk nezapomene a proto 5 hvězd.

27.03.2023 5 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Příjemné, oddechové čtení a zároveň se člověk i něco dozví.

21.03.2023 5 z 5

Iluze Iluze Camilla Läckberg

Velice podařené , čtivé a napínavé. Bylo to velmi podobné seriálu Mentalista. Těším se na pokračování.

04.03.2023 5 z 5

Símka Símka Lucie Hušková

Smutné čtení. Pořád jsem čekala, že nastane nějaký zvrat a vše se obrátí k lepšímu, ale ono nic. Autorce smekám, za zpracování nelehkého tématu. Psáno reálně, bez zbytečných hluchých pasážích takzvaně o ničem. Těším se na další knihu od autorky.

27.02.2023 5 z 5

Prorokyně a hlupák Prorokyně a hlupák Jonas Jonasson

První polovina byla vtipná, velmi dobře se četla, ale druhou polovinu jako by psal někdo jiný. Dočetla jsem to silou vůle.

24.02.2023 4 z 5

V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Kniha je o hodně blíž kategorii červená knihovna než-li historický román. Nemám moc ráda otevřené konce, které jsou nachystány na pokračování v případě čtenářského ohlasu. I pokud by pokračování bylo, osudy Eleonor mě po přečtení knihy nezajímají do té míry, že bych obětovala čas na druhý díl.

31.01.2023 2 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Trochu rozporuplné pocity. Po těch recenzích jsem čekala něco dech beroucího, ale nedočkala jsem se. Dobrý detektivní thriller, ale těch je víc než dost. Nicméně, byla to prvotina a dám tomu ještě šanci a zkusím druhý díl.

26.01.2023 4 z 5

Čarostřelec Čarostřelec Jan Horníček

Moc povedená prvotina to nebyla. Četla jsem ji proto, že ji mám ve výzvě. Ale abych jenom nehanila, bylo tam i pár povedených stránek. Proto 3 hvězdy.

21.01.2023 3 z 5

Německá dívka Německá dívka Armando Lucas Correa

Krásný příběh o tom, jak snadno lze zničit lidský život.

14.01.2023 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Znovu dobrá kniha od Shari. Rychlý spád, konec zas až tak nepřekvapí. Čte se velmi dobře.

08.01.2023 5 z 5

Kdo je bez viny Kdo je bez viny Benjamin Black (p)

Knihu bych zařadila do kategorie nenadchne, neurazí. Přečetla jsem ji kvůli výzvě, jinak bych si ji asi nevybrala.

24.12.2022 3 z 5

Statek - Strhující příběh podle skutečných událostí Statek - Strhující příběh podle skutečných událostí Ladislav Vrchovský

Knihu bych za strhující příběh rozhodně neoznačila. Příběh je silný, to ano, ale chybí spád a napětí. Je to napsáno nudně a člověk se musí doslova nutit to dočíst.

27.11.2022 3 z 5

Zlomení Zlomení Martina Cole

Martinu Cole si pamatuji ze svých mladých let a její knihy mě moc bavily. Byly vždy napínavé a děj dobře vystavěný. Nyní lehké zklamání. Chvílemi jsem měla pocit, že se nechala inspirovat krimi seriály, jenž vysílají komerční TV.

12.11.2022 3 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Prostě klasický Remarque. Trauma z války a umírání. Napsané je to pěkně, akorát stále to samé dokola. Přesto 4 hvězdy a to za krásné jazykové obraty, které v současné době trochu postrádám.

11.11.2022 4 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Upřímně, od knihy jsem očekávala více. Téma bylo zvolené velmi dobře, avšak chyběl mi spád v ději. Dočetla jsem že setrvačnosti. A závěr? No co k tomu dodat. Všichni se na víru obrátí. Přesto tři hvězdy a to za práci s přepisy dopisů a historickými fakty.

06.11.2022 3 z 5