rumova_kulicka rumova_kulicka komentáře u knih

Její konec Její konec Shari Lapena

Sice se to četlo dobře a rychle, ale jinak to bylo ze slabšího soudku. Za týden nebudu vědět, o čem to bylo.

04.02.2022 2 z 5

Náhradní princ Náhradní princ Lenka Lanczová

Díky výzvě jsem se vrátila k nejoblíbenější autorce mého dětství/dospívání. A i když mi je už 2x tolik, co hlavní hrdince, kniha mě moc bavila. Je mi jasné, proč jsme to kdysi s holkama hltaly. Autorka umí perfektně vystihnout pocity, nálady a ztřeštěnost dospívající mládeže. Joo, to byly časy :-) Za těch 14 let od vydání knihy sice technologie poskočily mílovými kroky, ale to nic neubírá na čtivosti. Jak jsem se na začátku zažrala, tak jsem se nemohla odtrhnout, dokud jsem knihu nedočetla.

06.01.2022 4 z 5

Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Že se nejedná o Rakerovinu jsem zjistila až tak v půlce knihy, nevadí :-D
Napínavé to bylo od samého počátku až do konce, k čemuž určitě přispělo prolínání časových os. Rebeka i Travis byli moc sympatičtí, skvěle jsem se bavila, akorát ten motiv mi přišel trochu slabší...
Konec nalákal na další pokračování s Rakerem, takže už aby to bylo!

01.11.2021 4 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Čekala jsem od nálepky bestselleru víc. První půlku jsem protrpěla, přespříliš postav, i těch linek bylo na mě moc, byť se později protnou. Od půlky už to ubíhá rychleji, ale i tak se zde objevuje až moc náhod (ten viděltoho, ten potkal toho...). Většinou se u sérií nemůžu udržet a hned se vrhám na další díl, ale tentokrát mě autoři nepřesvědčili. A to mi hlavní hrdinové přišli sympatičtí...

22.09.2021 3 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Další neodložitelný díl! Akorát mě tam štve ten mamlas Haraldsson, ten se mi snad zdá :-D

02.08.2021 5 z 5

10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou Jan Rendl

Ztotožňuji se s komentářem SkiEver, jen s tím rozdílem, že mě spíše nebavila první třetina, pak už jsem si zvykla.

Cestopisných knih jsem přečetla už více, osobně preferuji deníkový zápis s datem a počtem km pro lepší orientaci na časové ose. Musím ale ocenit zpracování knihy, docela dost fotek, které byly v knize rozesety a v neposledí řadě, že jsem nikde neobjevila žádnou chybu ani překlep. Oceňuji také červené bloky s historickými podrobnostmi.

Respekt všem, kteří se na takový trek vydají. Tady mě trochu štval ten nezodpovědný přístup autora, který jde často na hranu i za hranu. Tímto mi k srdci moc nepřirostl. Ač nejsem žádná cimprlína, tak tam na mě bylo zbytečně moc fekálních informací. Sice mě vždycky zajímalo, jestli cestovatelé mívají problémy s místní vodou a potravou, ale spokojila bych se s míň detailními informacemi. Často bývá konec knihy kvůli našlapaným kilometrům už dost uondaný, ale tady to zpestřuje ještě malé drámo na hranici Peru a Bolívie. Co jsem ale postrádala bylo trochu humoru. Všehovšudy jsem se pousmála 2x.

Do půlky knihy jsem to na vysoký počet hvězd neviděla, ale postupem času se u Jendy objevila i jistá dávka pokory, která mi zpočátku chyběla a tak dávám 4* a přečtu si i druhý díl.

02.08.2021 4 z 5

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Celou první třetinu jsem myslela, že knihu odložím. První dva díly jsem zhltla, ale u tohoto jsem se teda dost trápila, ani nedokážu specifikovat proč. Nicméně mě to neodradí od přečtení dalších dílů, až vyjdou.

01.07.2021 2 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Tentokrát jen 4 hvězdy. Jak píše spousta jiných, mohlo tam být míň korupce a víc napětí. Ale i tak velmi čtivé a na další díl se opět těším.

10.05.2021 4 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Byla to jízda a jsem ráda, že se oba velké případy vyřešily, i když ta dohoda s jedním z pachatelů byla docela zvláštní. Mno a trochu jsem si říkala, že by mohla kostka vybrat Slizáka Sleiznera, ten je fakt na odstřel :-D A teď nezbývá než čekat na další díl...

01.03.2021 5 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Mrazivě skutečný emocionální thriller. No nevím, skutečný ano, protože se tohle bohužel děje často. Ale jinak bych to označila za ženský román s prvky rodinného dramatu. Četlo se to vcelku dobře, ale jak už je zmíněno pode mnou, Za zavřenými dveřmi bylo teda mrazivější...

28.10.2020 3 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

To bylo hodně dobré! A neděle víte kde... Jestli to je nebo není reálné neřeším, spád to mělo, napnutá jsem byla taky. Další díl si ráda přečtu.

26.10.2020 5 z 5

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Knihu jsem zvolila do výzvy, podle hodnocení jsem čekala, že se zasměju. Asi budu patřit k těm pár lidem, kteří se nejen nezasmáli, ale hlavně nedočetli. Bohužel. Tohle se fakt nedalo...

16.01.2020 1 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Příjemná oddychovka, ke které jsem se dostala skrz čtenářskou výzvu. Trochu mi připomínala romány Lenky Lanczové.

23.01.2025 4 z 5

Marie a Magdalény Marie a Magdalény Lenka Horňáková-Civade

Ani mně kniha úplně nesedla. Člověk se neubrání srovnávání s podobnými knihami. Téma, události, rodinná sága to je super, ale vadilo mi přeskakování z přítomnosti do minulosti, stejně tak jen náznaky a dovtipte se.

23.01.2025 3 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Je už to taková klasika, že všechny postavy autorčiných knih mi přijdou strašně studené. Nemám potřebu si k nim vytvořit žádný vztah a jsem ráda, když knihu dočtu. Tentokrát to bylo docela napínavé, ale tak nějak jsem cítila v kostech, jak to dopadne.

06.01.2025 4 z 5

Vánoční případ Vánoční případ Jitka Ludvíková

Docela fajn česká detektivka. Nelituji, že jsem si ji vybrala.

06.01.2025 4 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Dala bych 3*, ale dávám 4*. A to jen kvůli té trošce Aljašky a kvůli Simonovi a Agnes. Ti dva byli skvělí.
V první půlce knihy jsem měla sto chutí hlavní hrdince dát pěstí. Vím, že o tom to mělo být, jak městská instaflundra k pravým hodnotám přijde. Ale Calla mi přišla obzvlášť vypráskaná fiflena. Druhá půlka už byla záživná, ale tak cíleně srdcervoucí, že mě to štvalo taky. Druhý díl si přečtu jen kvůli Jonahovi.

21.11.2024 4 z 5

Hrob na kopci Hrob na kopci Patricia Gibney

(SPOILER) Kniha je velmi čtivá, stránky jsem hltala. Ale zase tu mám ale. Jako v každém díle. Nebo spíš proč.
Proč náš anotace mystifikuje? Je to záměr nebo něčí omyl?
Proč musí mít autorka v každé knize zavražděné děti?
Proč už se s tím Boydem do háje nevezmou?

A teď ten spoiler, tak pozor!
Proč se nikdo nezajímal o rodiče/původ pohřešované? Já vím, protože jinak by ta kniha vůbec nemusela existovat. Ale po desítkách přečtených detektivek už je z člověka napůl vyšetřovatel a tohle by si asi uniknout nenechal.

23.10.2024 4 z 5

Ďábelské srdce Ďábelské srdce Linda Castillo

Celá tato série patří mezi mé topky. Ale tentokrát jsem taky lehce zkamaná. Příběh mě vůbec nechytnul. Aspoň, že tam bylo více Tomasettiho, pro toho mám slabost. Celé mi to přišlo nějaké uondané, jako by to psal někdo jiný. A pak jsem si všimla, že jiný je překladatel. Tak možná to pramení odsud? Nevím. I tak ale budu další pokračování vyhlížet. Jen by to chtělo více drajvu. Ale oni už jsou ti amišové asi dost povražděni za těch 15 dílů :-D

05.09.2024 3 z 5

Trable s láskou Trable s láskou Jules Wake (p)

Bylo to krapet něco jiného, než na co jsme u autorky zvyklí. Námět byl zajímavý, ale celkově mi tento díl přišel asi nejslabší. Chybělo mi tam to cestování a poznávání jako v jiných dílech.

12.08.2024 3 z 5