rumova_kulicka Online rumova_kulicka komentáře u knih

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Uf, to bylo hodně drsné. Na první díl série ale dobré čtení. Hlavní postavy jsou sympatické, obzvlášť Tilly jsem si oblíbila. U vraha jsem trochu sice tušila, odkud vítr povane, ale i tak jsem se bavila.

19.10.2023 4 z 5

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Uf, perfektně napsaná kniha o nepochopitelných zvěrstvech. Tohle bolelo číst...

08.08.2023 5 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Tak tohle mě chytlo a nepustilo až do konce! Hltala jsem každou stránku. Nebylo zde žádné hluché místo. Letadla mám ráda, ráda lítám a několikrát jsem měla příležitost letět A380, byl to fakt zážitek. Dozvěděla jsem se plno zajímavých a užitečných informací, které mi kolikrát vrtaly hlavou. Takže díky :-)

24.07.2023 5 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Tak tento díl šlapal jak na drátkách, nemohla jsem se odtrhnout. Sice mi téma těchto uzavřených společenství je proti srsti, ale kniha byla čtivá a řadím ji k těm nejlepším v sérii, což je, u už 12. dílu, co říct.

03.03.2023 5 z 5

Strmý pád Strmý pád Linda Castillo

Knihy s Kate mají jeden zásadní nedostatek. Jsou příliš krátké!! :D Už jsem to zase zhltla. Není co dodat. Jsou čtivé, ze zajímavého prostředí, Kate i celý její tým včetně Tomasettiho jsou sympaťaci. A já jen doufám, že těch dílů bude ještě hodně :-)

19.11.2022 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Ten začátek s Editou mě teda vůbec nenadchnul, myslela jsem, že knihu odložím. Ale byla by to chyba, jinak to byl zajímavý příběh. Jako celek hodnotím plným počtem.

29.07.2022 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Nějaká ale bych tam našla, ale i tento díl můžu zařadit k těm nejlepším. Ze začátku série jsem byla trochu rozpačitá, teď jsem ale přečetla šest dílů za sebou. Musím si dát pauzu :-)

07.03.2022 5 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Kniha plná zajímavostí, milých setkání, Ládíkova laskavého humoru a krásných ilustrací. Je vidět, že si s tím dal práci. A děkuji za rozšíření obzorů :-)

30.01.2022 5 z 5

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Skvělá série! Doufám, že bude brzy další díl. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila :-)

03.01.2022 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Zase skvělé čtení. Autorka umí!

31.08.2021 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Shltnuto jako malina! Víc netřeba psát :-)

01.07.2021 5 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Bylo super podívat se, jak to všechno začalo. Dowson byl fakt idiot :-D Woody překvapil svým tajemstvím. Případ byl průměrný, pachatele jsem odhadla správně. Asi už na ně mám po x desítkách přečtených detektivek čuch. Ale to vůbec nevadilo. Autorka zraje jako víno, kniha se mi četla mnohem líp než prvotní díly. A tak se těším na ten další :-)

10.03.2023 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Kniha v šedých tónech mě tolik nezasáhla, takže četbu další autorčiny knihy jsem odkládala. Tato mě ale absolutně pohltila, opět téma, o kterém se moc neví. Krátké kapitolky přidávaly na dramatičnosti. Jen ten konec by opravdu snesl alespoň pár stránek navíc.

27.02.2023 5 z 5

Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Už se mi to zdálo trochu překombinované a ne moc reálné, ale i tak mě to bavilo a ráda jsem se zase vrátila ke starým známým a k velbloudům :-)

26.08.2022 4 z 5

Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Tohle byla taková blbost, až mě to bavilo. Často jsem se musela smát nahlas, což se mi už dlouho u knihy nestalo. Na dovolenou ideální čtení, člověk se nemusí na nic důležitého soustředit.

25.07.2022 4 z 5

Černé zlato Černé zlato Dana Stabenow

Začátek byl teda trochu divoký, jedno jméno za druhým, samá potrubí. Moc jsem se v tom neorientovala. Ale pak si to sedlo a zase to byla klasická Kate. Líbí se mi, že autorka čerpá z vlastních zkušeností a zážitků, které se skutečně staly, jak píše na konci. Nejsou to klasické detektivky, ale to nám tolik vzdálené prostředí, jim přidává na zajímavosti a rozhodně se budu těšit na další díl.

04.04.2022 4 z 5

Pocit hanby Pocit hanby Linda Castillo

Tohle je závislost! Když jsem zjistila, že ekniha je už v prodeji, musela jsem ji mít. Kate a její partu jsem si moc oblíbila. Tento díl byl opět napínavý až do konce, jen mi trošku chybělo víc ze soukromí Kate a Tomasettiho, tak snad příště. Další díl by měl brzy následovat!

08.02.2022 4 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Kniha není dlouhá, čte se rychle, ale mám s autorkou pořád problém. Tady mi přijde příběh strašně nepravděpodobný, to je jedna věc. A druhá je ta, že mi nikdy žádná z postav nepřiroste k srdci. Nevím, jestli to je tím, že se o postavách nikdy nic moc nedozvíme nebo proč. Pořád se jen rozebírá, co se komu honí hlavou, jednomu, druhému, třetímu, desátému... Ale jinak o nich vesměs nic nevíme.

15.08.2024 3 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Frosta jsem si hodně oblíbila a ač byl tento díl takový trochu jiný, bavil mě. Nebylo to vůbec klasické vyšetřování, ale o to to bylo zamotanější. Ale teda ten konec, to mě chce autor zabít??? Uf uf uf...

25.02.2024 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Na tomto dílu se mi líbílo jednak to, že se autor odklonil od obvyklého mustru, i to, že jsme se dozvěděli konečně o Robertově minulosti. Co mi ale vadilo byla celková šílenost ohledně vraha. To bylo na můj žaludek už příliš.

02.11.2023 4 z 5