rumova_kulicka Online rumova_kulicka komentáře u knih

Šest rakví Šest rakví Angela Marsons

Někdy je Kim s tím svým odmlouváním na pěst, ale už je prostě taková. Knihu jsem shltla na posezení a tentokrát jsem pachatele ani netipla, takže super. Dávám 5*, bez debat.

11.01.2025 5 z 5

Zpovědní klub Zpovědní klub Elizabeth Berg

Potřetí a opět moc milé počtení. Všechny postavy jsou vykresleny tak, že o nich chcete vědět všechno. Příběhy jsou ze života, ale taky plné naděje. Pokud bude další pokračování, ráda si jej přečtu.

10.01.2025 5 z 5

Tomík opět na cestách: Na kole do Gruzie a zpět Tomík opět na cestách: Na kole do Gruzie a zpět Tomáš Vejmola

Tomíka jsem si oblíbila už u první jeho knihy, takže jsem si musela pořídit i dvě další. Opět jsem se dobře bavila, zažívala s Tomíkem milé i smutné příhody a prozkoumala další kus světa. Jedinou chybu vidím v tom, že konec knihy přišel moc rychle.

08.01.2025 4.5 z 5

Notting Hill pod sněhem Notting Hill pod sněhem Julie Caplin

Je to slaďárna, no. Děj předvídatelný, jak už to u těchto knih chodí, ale bylo to milé počtení o vánočním čase ve vánočním čase.

06.01.2025 4.5 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Je už to taková klasika, že všechny postavy autorčiných knih mi přijdou strašně studené. Nemám potřebu si k nim vytvořit žádný vztah a jsem ráda, když knihu dočtu. Tentokrát to bylo docela napínavé, ale tak nějak jsem cítila v kostech, jak to dopadne.

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Návrat ke kanibalovi byl "fajn", kniha se čte dobře, ale přesto za mě jeden z nejslabších dílů. Bohužel.

06.01.2025 3 z 5

Citronová vůně a jemné polibky Citronová vůně a jemné polibky Lotte Römer

Nebýt všech těch unáhlených závěrů hlavní hrdinky, bylo by to dost fajn. Líbilo se mi prostředí i hlavní postavy.

Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Za mě teda jiskra nepřeskočila. Tento díl mi přišel hodně slabý. Hlavní hrdinka byla nemastná neslaná, vůbec mi nesedla. Stěhování do NY mi přišlo padlé na hlavu. Škoda nevyužitého ponteciálu v malebné skotské krajině. Nejlepší byla babička s Fergusem, tam ta chemie byla cítit mnohem více. Julie Caplin knihu doporučuje. Aby taky ne, to by byla sama proti sobě.

06.01.2025 2 z 5

Vánoční případ Vánoční případ Jitka Ludvíková

Docela fajn česká detektivka. Nelituji, že jsem si ji vybrala.

Noc špatných polibků Noc špatných polibků Dagmar Digma Čechová

Od autorky jsem už četla lepší knihy, ale nebylo to špatné. Vítala jsem krátké kapitoly, to pak vždycky běží rychleji. A teda přišlo mi to až hrozivě ze života...

19.12.2024 4 z 5

Zpěv mrtvých Zpěv mrtvých Dana Stabenow

Tento díl mě bohužel moc nechytl. Nevím, jestli to je mnou nebo čím, ale často mám v autorčiných knihách pocit, že jsem mimo mísu. Jako když přijdete do společnosti, která je sehraná, všichni ví všechno, dělají mezi sebou narážky a náznaky a vy si připadáte jako pitomec, že se nechytáte. Ale jinak mě Kate, obluda, další postavy a hlavně Aljaška baví, takže budu vyhlížet další díl.

18.12.2024 3.5 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Tohle je sázka na jistotu. Plný počet. Tečka.

18.12.2024 5 z 5

Divoká Aljaška Divoká Aljaška Kathleen A. Tucker

Jak mě první díl přišel trochu prvoplánový s hraním na city, tak tento druhý jsem si opravdu užila. Moc mě bavil kozel, nerudný soused i sousedka Muriel. Mělo to šťávu, po trochu slabším začátku se to pěkně rozjelo.

18.12.2024 5 z 5

Ursulina Ursulina Brian Freeman

Když jsem zjistila, že Hluboký sníh bude mít pokračování (resp. prequel), byla jsem dost natěšená, že se dozvím, jak to předtím celé bylo. Kniha se četla opravdu dobře, byla napínavá, ale asi úplně nesplnila mé očekávání. A ano, asi jsem i trochu tušila, kterým směrem by se to mohlo vydat. To ale nemění nic na faktu, že je to dobrá kniha a můžu ji s klidem doporučit.

18.12.2024 4.5 z 5

Druhé dítě Druhé dítě Kerry Fisher

Téma knihy mi přišlo dost zajímavé, ale první půlkou jsem se musela opravdu prokousat. Občas jsem i přeskočila nějaké "přemítací" odstavce, protože toho bylo až moc. Ve druhé půlce se toho už dělo podstatně více a stránky ubíhaly rychleji. Určitě je to téma, ze kterého si může člověk odnést inspiraci a něco k zamyšlení, jen by to mohlo být trochu čtivější.

18.12.2024 3.5 z 5

Obchůdek s vůněmi Obchůdek s vůněmi Rebecca Raisin

Tento díl mě mile překvapil, prostředí bylo velmi neotřelé. Nevím, zda jsem se s takovým někdy v knize vůbec setkala. Bavily mě různé typy soutěžících i samotní hlavní hrdinové. Jen bych, stejně jako u předchozích dílů, uvítala trochu více fyzického kontaktu mezi hlavními postavami. Takhle to na mě působí jako kniha pro náctileté.

13.12.2024 4 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Na tuto knihu jsem se těšila dlouho a nezklamala. Začetla jsem se prakticky hned a nemohla se odtrhnout. Sice mě hlavní hrdina dost dlouho štval, ale tak to asi mělo být. Kniha se četla lehce, tak, jak to mám u autorky ráda.

13.12.2024 5 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška Kathleen A. Tucker

Dala bych 3*, ale dávám 4*. A to jen kvůli té trošce Aljašky a kvůli Simonovi a Agnes. Ti dva byli skvělí.
V první půlce knihy jsem měla sto chutí hlavní hrdince dát pěstí. Vím, že o tom to mělo být, jak městská instaflundra k pravým hodnotám přijde. Ale Calla mi přišla obzvlášť vypráskaná fiflena. Druhá půlka už byla záživná, ale tak cíleně srdcervoucí, že mě to štvalo taky. Druhý díl si přečtu jen kvůli Jonahovi.

21.11.2024 4 z 5

Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Jak už bylo napsáno, variací na toto téma je tisíce. Kniha se četla dobře, děj rychle ubíhal a hlavní hrdince jsem hodně fandila. I když je kniha poměrně tlustá, sfouknete ji rychle.

11.11.2024 4 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Taky bych knihu společně s Podbrdskými ženami zařadila mezi autorčiny topky. I když jinde by mi to asi vadilo, tady mě skákání z jednoho časového období do druhého, z myšlenky do myšlenky vyloženě bavilo. Perfektní, ale zároveň hodně smutný vhled do hlavy paní baronky na sklonku života.

11.11.2024 5 z 5