rumova_kulicka rumova_kulicka komentáře u knih

Deník zoufalé třicítky Deník zoufalé třicítky Martina Boučková

Za mě takový průměr. Kniha celkem pobaví, ale některé pasáže a obsáhlé myšlenkové pochody jsem přeskočila.

12.08.2024 3 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Tento díl se ke mně dostal jako poslední, ale vůbec to nevadilo. Knihu jsem doslova zhltla za jako malinu za pár hodin. Asi to úplně reálné nebylo, ale čtivé velice. Nešlo se odtrhnout.

12.08.2024 4 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Příběh je hodně sladký, ale taky plný pravd. Propojení minulosti s přítomností nebylo násilné a bavilo mě. Kniha není dlouhá, takže odsýpá a za pár hodin je přečtena. Určitě vyzkouším i další autorčiny knihy.

08.08.2024 3 z 5

Hornické vdovy Hornické vdovy Kamila Hladká

Nápad napsat knihu na toto téma je chvályhodný, ale provedení bohužel trochu dojem kazí.
Některé příběhy se četly líp, některé hůř, asi jak jednotlivé ženy vzpomínaly. Možná by nebylo na škodu to vést formou rozhovoru, protože bylo patrné, že tam asi nějaké otázky padly. Takhle to působilo jako hodně skákání z jedné myšlenky na druhou.
Nejvíce mě zajímaly první dva příběhy týkající se neštěstí na dole Dukla, protože i náš příbuzný tam tehdy přišel o život.

06.08.2024 3 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Čím méně je v dílech Lottie sebestředná a otravná, tím více mě baví. Takže tento díl byl super a přečetla jsem ho bleskově.

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Autorku jsem si oblíbila, ale tato kniha mě bavila nejméně. Bylo to drsné, bylo to smutné a bylo to i předvídatelné. Ale čtivé taky.

Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Tento typ letních oddychovek mám ráda, i když jsou prakticky na jedno brdo. Tahle se snažila na jedno brdo nebýt, ale vůbec mě nechytla. Vůbec mi neseděla hlavní hrdinka, její přehnaná péče o sestru, která byla brzy trojnásobná matka, takže úplně mimoň být nemohla. Neseděl mi ani vztah s hlavním hrdinou, nějak mi prostě k sobě nešli. Za sebe taky nemůžu doporučit.

06.08.2024 2 z 5

Má to háček Má to háček Tessa Bailey

První díl mě bavil o něco více, tady se mi zdálo až moc nekonečného přemítání o všem u obou postav, ale i tak to byla fajn letní oddechovka.

Italské léto Italské léto Jennifer Probst

Ideální letní čtení. Bylo tam cestování, láska, rodinné vztahy, bylo to veselé, ale i smutné. Prostě ze života.

17.07.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Čekání na třetí díl se vyplatilo. Děkujeme, paní Lednická, muselo to dát ohromnou práci. Celé trilogie je velmi cenný přínos a jak už bylo zmíněno, literárně násobně převyšuje ostatní díla ze stejného období.
Foto příloha mě rozsekala. Ačkoliv z kraje pocházím, historii jsem znala, tak fotky jsem nikdy neviděla.

17.07.2024 5 z 5

Stezka Českem: Nové příběhy Stezka Českem: Nové příběhy kolektiv autorů

Jestli po přečtení knihy existuje někdo, kdo nemá chuť hned vyrazit, tak je divný :-D Pardon! Skvělé příběhy, inspirace a krásné fotky.

27.06.2024 5 z 5

Třetí terapie Třetí terapie Danuta Chlupová

Komentář od Vrbická1999 vystihuje i mé pocity. Námět je super, ale zpracování zejména první půlky knihy je dost průměrné. A vlastně anotace ze zadní strany je vzhledem k obsahu knihy dost zavádějící.

27.06.2024 3 z 5

151 důvodů proč (ne)cestovat s tátou po Skandinávii: Dobrodružství holky s bucket listem 151 důvodů proč (ne)cestovat s tátou po Skandinávii: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Lůcy knihy jsou sázka na jistotu. A takhle byla pro mě zatím ta nej :-) Lůca je fakt vtipná, kolikrát jsem se smála i nahlas. K tomu nádherné fotky a milé ilustrace. Propracované i po grafické stráce. To zas bude dlouhé čekání na další dílko :-)

27.06.2024 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Skvělá česká detektivka!

19.06.2024 5 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

S autorkou to mám jako na houpačce. S touto knihou bohužel v té spodní poloze.

19.06.2024 3 z 5

Světlo z Pauliny Světlo z Pauliny Jan Štifter

Asi jako u všech povídkových knih byly některé lepší, nekteré slabší. Líbilo se mi celkové propojení příběhů a nejvíc mě zasáhla Mešuge, Rodinná sešlost a Světlo z Pauliny.

19.06.2024 3 z 5

Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Tato kniha pro mě byla milé překvapení. Téma, lokace i životy hlavních hrdinů byly zajímavé, ale taky hodně smutné. Celá zápletka byla dobře promyšlena, možná až nereálná, ale čtivé to bylo dost. Nebránila bych se ani dalšímu pokračování.

19.06.2024 5 z 5

Tíha viny Tíha viny Hans Rosenfeldt (p)

Pecka! Tato série je sázka na jistotu a je jedno, jestli se jedná o první nebo osmý díl. Krom hlavního případu se tady děje spousta dalších věcí a čtenář je napnutý jak kšandy, jak se co vyvine.
Doufám, že na pokračování nebudeme čekat moc dlouho :-D

12.06.2024 5 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Kniha je přes těžké téma velmi čtivá. Nápad se dvěma variantami příběhu je super, hlavní postava mi byla sympatická. Klidně by mohla být kniha delší, nenudila bych se. Mohu jen doporučit.

10.06.2024 5 z 5

Půlnoc opět přichází Půlnoc opět přichází Dana Stabenow

Začátek knihy mě moc nebavil, ale pak se to zase rozjelo v klasickém duchu aljašksé divočiny, byť byla tentokrát Kate trochu v ústraní.

27.05.2024 4 z 5