rumova_kulicka komentáře u knih
Po Bodyguardce jsem sáhla po další autorčině knize a rozhodně nelituji. Objevují se zde těžší témata, ale přesto se kniha čte dobře. Opět oceňuji hodně přímé řeči, která baví.
Na knihu jsem se velmi těšila, ale asi jsem měla vysoká očekávání. Staré odrůdy mě naprosto pohltily a tak jsem čekala něco na stejný způsob, ale toho se mi úplně nedostalo. Hlavní hrdinové a jejich vzplanutí mi nějak nesedlo. Co se mi ale líbilo, byly ostatní vztahy v rodině. Kniha je napsaná dobře a překlad je taky dobrý, ale nějak jsem se nemohla začíst a vychutnat si to.
Nejdříve jsem si přečetla druhý díl a ten mě bavil o poznání více. Jak se zmíněno pode mnou, vztah kuchařky a vegana je podle mě prostě z dlouhodobého hlediska nereálný. Nicméně kočovný život a poznávání nových míst a lidí mě baví.
Jo a po čtvrté přečtené autorčině knize musím konstatovat, že bych ocenila i trochu více intimností než jeden polibek v celé knize. Není to přeci čtení pro děti.
Tento díl mi přišel o poznání lepší než předchozí s knihkupectvím. Anouk mi byla sympatická. Líbila se mi zpočátku i ta detektivní linka, ale pak se to na můj vkus zvrhlo asi tak na posledních asi 50 stránkách až trochu do absurdna. Bylo to prostě dost předvídatelné a už mě to štvalo. Ale na rozdíl od prvního dílu se mi líbilo, že se pořád něco dělo a bylo zde zapojeno i více postav.
Kniha je takový romantický průměr. Popis Paříže super, ale strašně mě štvala francouzská kamarádka, která nutně musela odjet, nechala hlavní hrdinku na pospas velkému byznysu a pak na ni byla naštvaná, že to neklape. No a ta byla na můj vkus až příliš naivní a ten její boyfriend mi přišel všechno, jen ne milující muž. Nějak jsem mu nic z toho, co dělal a říkal nevěřila.
Uf. Každý o tom ví, ale až když je to takto sepsáno, tak si člověk uvědomí, jak moc šílené to celé je.
Je tohle povinná školní četba? Doufám, že ano.
Druhá autočina kniha mi přišla o fous lepší než tato. Určitě jsem se dozvěděla nějaké zajímavé věci o Dánech a životě v Dánsku. Občas se i zasmála. Ale taky spousta příběhů vyšla tak nějak do ztracena. Možná by jim prospělo trochu je zkrátit a zaměřit se na pointu. Každopádně knihu sfoukente za večer, takže to není žádné trápení.
Tak tohle byla jízda, od které jsem se nemohla odtrhnout. Nečekala jsem nic a výborně se bavila. Oceňuji hodně přímé řeči a méně nudných rozjímacích odstavců. Ten konec mi teda přišel už trošku příliš, ale proč ne. Určitě sáhnu i po další autorčině knize.
A já dám knize plný počet. Miluju knihy i cestování a toho se mi dostalo. Byl to milý příběh o lásce, přátelství, smutku, ale také naději. Jo, bylo to chvílemi hodně smutné, na to pozor, ale zároveň krásné.
(SPOILER) Kniha je velmi čtivá, stránky jsem hltala. Ale zase tu mám ale. Jako v každém díle. Nebo spíš proč.
Proč náš anotace mystifikuje? Je to záměr nebo něčí omyl?
Proč musí mít autorka v každé knize zavražděné děti?
Proč už se s tím Boydem do háje nevezmou?
A teď ten spoiler, tak pozor!
Proč se nikdo nezajímal o rodiče/původ pohřešované? Já vím, protože jinak by ta kniha vůbec nemusela existovat. Ale po desítkách přečtených detektivek už je z člověka napůl vyšetřovatel a tohle by si asi uniknout nenechal.
A mě kniha mile překvapila. Stránky jsou hustě popsané malým písmem, takže jsem se zprvu bála, že dá práci se jimi prokousat. Ale ne. Kapitolky byly krátké a střídala se přítomnost s minulostí, takže děj poklidně ubíhal. A až na konci přišlo trochu drámo. Postavy postarších žen s jejich pospolitostí mi byly sympatické. Je to taková příjemná oddychovka.
Tak tohle byl cestopis podle mého gusta. Dlouhé putování, odkrajování kilometrů, nádherná, ale divoká příroda Nového Zélandu a radosti a strasti s ostatními hikery na stezce. Spousta fotografií a také Timových vlastních kreseb, které jsou obdivuhodné. Tento cestopis rozhodně doporučuji.
Poznámka pod čarou: kdyby se dělal dotisk, doporučuju opravit několik překlepů, které nepůsobí dobře a autor za ně nemůže.
Po knize jsme sáhla, protože cestopisy mám moc ráda a nalákala mě krásná obálka. Začátek mi přišel trochu rozpačitý, ale pak si to sedlo. Nebyl to klasický putovní cestopis, spíše výletopis, ale to nevadí. Kniha se četla dobře, ale autorka mi k srdci úplně nepřirostla. Za mě je kniha takový průměr.
Super díl, přestože téma politiky a jeho zákulisí úplně nemusím. Naštěstí tam toho nebylo moc. Sérii s Erikou jsem si oblíbila o něco více než s Kate.
Tento díl mě bavil o něco více než předchozí, ale na sérii "Nejsem" nemá. Vyšetřování a důkazy tady moc řešeny nebyly, ale kniha se četla dobře a autorce palec nahoru za téma ze současnosti. Každopádně chudák Daniel, ten má dost naloženo.
Sdílím stejné pocity jako Zuzaa o komentář níže. Čtení mi dalo zabrat a nebylo to tím šíleným těžkým tématem, ale zpracováním.
Moje druhá kniha od autorky a bavila mě ještě více, než ta předchozí (Tyrkysové oko). Bylo tady zase hodně postav a děj byl hodně zamotaný, ale přišlo mi to v dnešní době reálné. Četlo se to dobře, děj odsýpal. Za sebe můžu doporučit.
Kniha mě celkem mile překvapila. Ty vztahy byly sice trochu Beverly hills, ale jinak se to četlo dobře. Kniha je kratší, takže to nebylo rozvleklé.
Dokonalá série byla dokonalá, takže jsem se těšila na další autorčino dílo. Bohužel jsem zklamaná. Chvílemi mi přišlo, že to musí být autorčina prvotina, chvílemi, že to psal někdo jiný. Vadily mi poměrně dlouhé kapitoly, psycholožka byla trochu více šáhlá, o Baardovi jsme se toho moc nedozvěděli (jak vůbec vypadá a kolik mu je?). Zato víme všechno o odporném tlejícím padouchovi, který má 10 životů. Tohle bylo fakt brrr. A ještě mi pořád vrtá hlavou jak vypadal ten venkovský dům s pětimetrovými stropy a sádrokarotonovým podhledem? Celé to bylo nějaké divné... Za sebe knihu doporučit nemohu. A po přečtení pár komentářů k dalšímu dílu vím, že ho číst nebudu.
Tohle bylo příjemné překvapení, taky jsem totiž čekala nějaký hodně přeslazený příběh. Do pěti hvězd mi něco scházelo, ale jinak super. Mám moc ráda ty příběhy, kdy se lidi spojí, aby něco pozvedli nebo dali do kupy.