sadlo sadlo komentáře u knih

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Opět říkám, mít klobouk, tak ho před paní spisovatelkou smekám. Další příběh Cormorana a Robin. Nudit se nebudete. Je to trochu tlustá kniha, přes 1000 stránek, tak pozor při čtení v posteli.

03.04.2024

Velice dlouhé schody Velice dlouhé schody Jaroslav Velinský

Jedna z nejlepších českých detektivek.

09.10.2023

Zločinné vášně Zločinné vášně Agatha Christie

Výběr detektivních povídek od A. Christie. Káva, něco dobrého, pohodlné křeslo, na dveře dát cedulku NERUŠIT .

24.07.2023

Dům doktora Fišera Dům doktora Fišera Petra Braunová

Výborná knížka, pro mládež i pro dospělé. Fakt napínavá, paní spisovatelce se povedla.

09.04.2022

Nové příběhy Malého boha a Kruana: Život s Ábíčkem Nové příběhy Malého boha a Kruana: Život s Ábíčkem Vlastislav Toman

Dodnes mám schovaný ABC Speciál, je odrbaný, ale MÁM ho ! Skvělé čtení i po x letech.

07.04.2022

Inspektor s velkým mozkem Inspektor s velkým mozkem František Niedl

Podobně jako u předchozích knih, skvělé odpočinkové čtení.

19.09.2021

To je on!: O té, co si říkala Toyen To je on!: O té, co si říkala Toyen Milena Štráfeldová

Skvělé! Jako všechny knihy paní spisovatelky. Četba její tvorby mně dělá velikou radost , poučení. Je vidět, že paní Milena čerpá z archivů, její znalosti jsou úžasné. A její čeština je prostě na jedničku, při čtení vás děj zaujme a čtete a čtete.

26.07.2021

Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

Autorku mám ráda. Tak jsem s chutí sáhla po její nové knize. Není to klasická detektivka. Je to "návod", jak postupovat při odstranění manžela, aby se vyřešily tyto manželské problémy -nevěra, domácí násilí.

08.08.2020

Společenstvo klíčníků Společenstvo klíčníků Daniela Krolupperová

Milá paní Krolluperová, díky za tuto knihu. Od začátku až do konce je děj napínavý, co je důležité, je zde laskavost, mravnost, to, co postrádám v mnohých knihách, které jsou určeny pro děti a mládež. Jistě mi rozumíte, moc Vám fandím.

21.02.2020

Chlapec za klíčovou dírkou Chlapec za klíčovou dírkou Stephen Giles

Příběh mne donutil číst rychle až do konce. Mám raději knihy než film,ale tato kniha se nabízí ke zpracování scénáře na pěkný hororový psychologický příběh.

10.01.2020

Vánice Vánice Vladimir Georgijevič Sorokin

Jedním dechem přečteno. Dýchne na vás typická ruská složitá duše. Ruská a sovětská literatura se liší od literatury jiných světových autorů.Doporučuji ruského spisovatele Vodolazkina. Moc pěkné čtení.
Od Sorokina se mně Vánice líbila nejvíce.

22.01.2019

Jak Hitler ukradl růžového králíčka Jak Hitler ukradl růžového králíčka Judith Kerr

Můj názor na tuto knihu je velice kladný. Válečná hrůza může být vyobrazena i tímto způsobem jak popsala autorka.
Prosím učitele, doporučujte ji svým žákům.

16.10.2018

Pražské příběhy - Na cestě Malou Stranou Pražské příběhy - Na cestě Malou Stranou Dan Hrubý

Doporučuji si knihy zakoupit. Treba jako dárek je věnujte.Budete se k nim vracet. Nemusíte se bát, že nejste rodilý Pražák, při četbě si vybavuji jednotlivé ulice, místa, která autor tak hezky popisuje. V orientaci mně pomáhá mapa Prahy .

16.11.2017

Ježíš z Nazareta - I. díl Ježíš z Nazareta - I. díl Roman Brandstaetter

Velice zajímavá kniha pro každého, kdo se chce dozvědět o Ježíši. Zajímavé je , že autorem je Žid, který konvertoval ke křesťanství. Doporučuji těm čtenářům, kteří se alespoň trochu "orientují" v Bibli. Ve Starém i Novém Zákoně. Velice mne zaujalo to, co jsem se v podobných knihách nedočetla, jak autor , díky své židovské výchově, popisuje denní život, zvyky židovské obce v době života Ježíše.
Pro snadnější přiblížení této doby doporučuji knihy /beletrii/ Ben Hur - Wallace L.,Dobraczynski Jan - Listy Nikodémovy, Stín Otce. Zvláště pochopení Starého Zákona -Mojžíš od Messadieé.

18.07.2016

Kosí hnízdo Kosí hnízdo Zdeněk Drozda

Výborné čtení. Vyprávění , vzpomínání autora na svá dětská léta , která prožil v pražských Vršovicích ve čtyřicátých a padesátých létech. Jedna z nejlépe napsaných knih o této době.
Mrzelo mne, že knížka nemá více listů. Velice ráda bych poznala autora, ale bohužel již zemřel.
Věřím, že knížečka bude mít ve čtenářské obci veliký úspěch, zasloužený.
V divadelním světě se toto vzpomínání již objevilo v představení vršovického divadla Mana, pod názvem "Vršovice jsou zlatý" řek tatínek. V dramatizaci paní Evy Miláčkové a v režii E. Strupkové.
Herecké obsazení :Jiří Lábus a Luděk Nešleha.

02.07.2016 5 z 5

Planina Planina Steinar Bragi (p)

Rozhodně nebrat na dovolenou. Zbytečně se pronesete. Četla jsem do poloviny, kde jsem se rozmýšlela, zda číst či nečíst. Zvědavost nedala, posledních 7 listů jsem dočetla s donucením. Spisovatel byl snad pod drogami. Co tím chtěl říct?

06.06.2016

Kočovný biograf pana Saita Kočovný biograf pana Saita Annette Bjergfeldt

Dovoluji si citovat :" To nejlepší, co jsem za velmi, velmi dlouhou dobu četl. "
Jussi Adler - Olsen
Já se připojuji.

18.10.2024

Štěstí Štěstí Martin Fahrner

Výborně popsaná padesátá léta na českém venkově. Doporučuji všem studentům, žákům devátých tříd, pomůže jim pochopit zrůdnost komunistické ideologie.

29.12.2023

Případ zlověstných kytic Případ zlověstných kytic Nancy Springer

Další díl. Film jsem neviděla, ale knížka se dobře čte. Děj je čtivý, má rychlé tempo, výborná "oddechovka".

29.07.2023

Strážník z Nového Světa Strážník z Nového Světa Marek Skřipský

Výborné počteníčko. Nudit se nebudete. Knihy pana Skřipského patří mezi moje oblíbené.

14.03.2023