sadlo sadlo komentáře u knih

Osudová kaňka - Příběhy dcer politických věznů Československa Osudová kaňka - Příběhy dcer politických věznů Československa Zuzana Vittvarová

O čem kniha je, to si prectete v anotací.Já apeluji na všechny pedagogy, upozornete své žáky na tuto skvelou knihu.Je to nedávná minulost našeho národa, v hodinách dějepisu neni tato doba lépe vykreslena.
Podobně doporucuji dva svazky od Ivana Klímy , Moje šílené století.

05.03.2017

Zpívá, zpívá, každý pták Zpívá, zpívá, každý pták Evie Wyld

Rozhodne jsem se při čtení nenudila. Pouze konec knihy je otevřený.

26.02.2017

Sobí bobky Sobí bobky Lars Simon

Připojuji se ke komentářům Dašičky a Laepusu.
Udělejte si radost četbou knih tohoto autora.

07.02.2017

Vlčí ostrov Vlčí ostrov Lajla Rolstad

O čem ta kniha je, to se dozvíme na obálce knihy.
Dojem z četby? Do první třetiny zajímavé, ale postupně jsem přeskakovala listy.Nedočetla jsem ji. Být kniha kratší, stručnější, tak to "beru".

07.02.2017 3 z 5

Povídky z Oděsy a jiných světů Povídky z Oděsy a jiných světů Mark Polevoj

Další kniha, kterou doporučuji, nejenom si přečíst, ale vracet se k ní. Zvláště učitelům humanitních oborů. Paní Klusákové děkuji za předmluvu a uvedení knihy na čtenářský svět.
Kdo četl knihy např.paní Ulické, sáhněte pro tuto knihu.
Kdo byl zaujat knihou Odpusť, Natašo , oceníte autora Marka Polevoje.

05.01.2017 5 z 5

Kdo seje vítr Kdo seje vítr Nele Neuhaus

Výborná autorka detektivních romanu.Změna ,oddych od studenych severských detektivek.

24.11.2016

Jezdec z neznáma Jezdec z neznáma Jack Schaefer

JoJo, nádherný příběh.Nejlepší "kovbojka", kterou jsemcetla .Ze jsem jich přečetla!!!!!
Nezapomenme na české autory " kovbojek".Bob Hurikán a E. Fiker.Doporucte svým dětem , vnoucatum.Samozřejmě pana Batličku , vřele doporučují.

20.11.2016

Deset dětí paní Ming Deset dětí paní Ming Éric-Emmanuel Schmitt

Prectete ji za odpoledne.Opět se tesite, "jak to dopadne".

20.11.2016

Sametový rozvod Sametový rozvod Jindra Tichá

Skoro všechny knihy teto paní spisovatelky jsem přečetla. Jindra Ticha žije od sedmdesátých let v Dunedinu, na Novem Zélandu.Ve svých knihách vzpomíná na dětství,studia, dospívání v CSSR, na emigraci, život v Anglii, cestu na Novy Zéland, život v teto zemi, cestování po světě. Jsou to knihy,ke kterym se budete vracet. stoji za to je mít v domácí knihovně.

14.11.2016

Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Všem ctenarum Jamese Herriota.Stejný požitek z četby.Neváhejte koupit jako vánoční dárek.Všech 11 dílů.

10.11.2016

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Vzala jsem si tuto knihu na "marodeni". Dobře se čte,ma srozumitelné líčení zápletky.Konec je zajímavý, překvapí.Hlavni hrdinky je mi upřímně líto.Fakt je, ze nesmíme brát spravedlnost do svých rukou, o tom rozhoduje někdo jiný. O to autorce jisté šlo.

09.11.2016

Veselý nebo Lustig Veselý nebo Lustig Richard Glazar

Prostě židovské anekdoty. Myslím si, že je dobré upozorňovat ve školách na židovský národ, na židovskou kulturu. Dnešní padesátníci, čtyřicátníci a třicátníci nevědí kdo Žid je. Nevědí nic tím pádem o křesťanství.Tak díky za tyto "tradiční" židovské anekdoty.Snad to čtenáře povzbudí se něco dozvědět o tomto tématu.

23.08.2016

Pomóóóc! Doktor se topí... Pomóóóc! Doktor se topí... Toon Kortooms

Všechny čtyři knihy mám doma a několikrát je mám přečtené. Skvělý milý humor, lidskost, pokora.

Totem vlka Totem vlka Ťiang Žung

Určitě stála za přečtení. Budete se k ní vracet. Doporučuji pro čtenáře , kterým se např.líbila Stanice Tajga od P. Hůlové. Krásně propracované, čtivé.

06.08.2016

Na březích švestkového potoka Na březích švestkového potoka Laura Ingalls Wilder

Také mne mrzí, že nevyšlo více dílů, pro americké děti tyto knihy byly /asi již nejsou/ oblíbené jako náš Kája Mařík.Nebo Pipi Dlouhá Punčocha pro švédské čtenáře.

Veselí občané sichemští Veselí občané sichemští Ernest Claes

Tuto knihu jsem četla pod názvem U nás v Sichemu. Autor je Belgičan a já belgickou , holandskou literaturu mám moc ráda. Jejich humor je mi velice blízký, sympatický.
U nás v Sichemu je čtení ke spravení nálady. Zvonokosy jsou jistě velice oblíbené, ale moje "parketa" to není. Claes má jemný,"inteligentní" humor.Jistě je to /byl/ člověk pevných mravních zásad a to je mi velice sympatické. Nyní čtu jeho další knihu Syn po tátovi. Chlapec Kubík a holčička Nelinka, trošíčku jako Kája Mařík a Zdeňa Rédlová. Děti spolu vyrůstají na belgickém venkově, počátkem minulého století.Kubík se chce stát mnichem, podobně jako jeho strýc.Pokud se vám knihu podaří sehnat, přečtěte si ji.

06.08.2016 5 z 5

Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné Pasi Ilmari Jääskeläinen

Mně se líbila.

27.07.2016 4 z 5

Vražda při bar micva Vražda při bar micva Lee Harris (p)

Všech 15 knih příběhů bývalé jeptišky Chris jsem přečetla a ani jednou jsem se nezklamala. Nechybí napětí, kultivovanost. Nezapomeňte si přečíst další řadu od této autorky.

26.07.2016 5 z 5

Podivuhodná cesta  fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY Romain Puértolas

Skvělé čtení. Tento styl humoru "já můžu". S autorem bych si velmi ráda popovídala u kávy.Asi bychom se shodli na mnoha věcech, nenudili bychom se.

22.07.2016 5 z 5

Paklíč Paklíč Eduard Fiker

Skvělý humor, podobně jako ve Fantomu operety, Muž s kuželkou ajn.
Skvělý, inteligentní humor. Na tomto humoru jsem vyrůstala a dodnes tyto knížky jsou uloženy v mé knihovně.

18.07.2016 5 z 5