Šáfa_vole komentáře u knih
Opět velmi zajímavý a občas až k neuvěření pravdivý příběh z druhé světové války. Jen pomyšlení že všichni (ne pár, ne většina ale všichni) němečtí špioni v Británii byli dvojití agenti je naprosto nepředstavitelná. Těchto pár vyvolených dokázalo zkrátit válku, dopomoci provedení operace Overlord a zachránilo nepředstavitelné množství lidí. Několikrát jsem použil slovo "nepředstavitelný". Ale není to nadsázka, vřele knihu doporučuji.
Úžasně čtivé!
Pravdivý příběh vysokého důstojníka KGB, kterému fish & chips zachutnaly více než boršč. Z první ruky můžeme pozorovat přerod z mladého zapáleného špiona do nejcennějšího dvojitého agenta kterého kdy západ měl. Smělá operace PIMLICO je už jen třešničkou na dortu husarských kousků které MI6 za studené války provedla.
Já se vždycky těm severským věcem nějak vyhejbal, ale tohle nebylo úplně blbý. Začátek trošku ztřeštěnej, ale jako celek to jde skvěle dohromady.
Můj první, ale asi ne poslední Nesbo, hezká chuťovka.
Hezký návrat na stezku a i když to byl opravdu jen takový závan celé té dlouhé poutě k Temné věži, rozhodně stojí za to ještě jednou se potkat s Ka tet.
Heinleina mám moc rád. Tuhle knihu ale zas už tak moc ne. Po všech těch opičárnách a zajímavých příbězích je tohle bohužel vyloženě nuda.
Kdo si přišel zopáknout co se stalo v prvních sériích seriálu, bude zklamanej. Na druhou stranu, dostane novej pohled na věc, všecko je trošku jinak a humor nijak nezaostává. Cajk!
Po dlouhý době skvělej příběh alá Svědectví. Trošku se mi i začalo stýskat po těch "ne-tak-úplně-hororech" od Kinga. Po tom co jsem strávil posledních pár měsíců na dlouhý a trnitý cestě k Temné věži jsem tuhle třešničku (s tolika stránkama spíš třešeň) zhltl během týdne na posezení. Skvělej návrat do "normálnějších" knih, já dávám plnej počet.
Paráda, všechna čest celé sérii, absolutní magnum opus.
Spíš mě trápí český překlad, který po čtvrtém díle dále upadá. V pátém díle byla Margaret dcerou toho starého mnicha, v šestém je to už vnučka. Stejně jako Šroubové oko ze čtvrtého dílu se tady jmenuje jinak..
Hvězdu samozřejmě neubírám kvůli překladu.
Já nevím no.. Beznaděj jsem měl moc rád, ale tohle mě po pár kapitolách pustilo. Možná jsem si mezi Beznadějí a tímhle měl dát trochu oraz, pak bych to třeba bral jako jiný, nový příběh.
Třeba jindy!
Ach Billy!
King opět jasně ukazuje, že i ne hororovým románům je jeho geniální mysl nakloněna.
Billy Summers - nájemný vrah, válečný veterán, neuvěřitelný sympaťák a klasika včech klasik - poslední prácička, která se nepovede.
Krásně se to čte, člověk hltá jednu kapitolu za druhou a přeje si pro Billyho jen to nejlepší.
Odkaz na hotel Overlook je už jen příjemým zpestřením.
Ono to je takovej slowburn, vyprávění starých veteránů jak policejní oddělení přišlo ke krutýmu fáru, haldě problémů a nezodpovězených otázek.
Příjemný čtení na dlouhý večery ale něco co by se mnou to rezonovalo to není.
I tak, solidní román.
PS - sháním Buick Roadmaster 1953
Tohle bylo tak moc dobrý!
Začátek je klasickej King, všeobsáhlej, tajemnej jak hrad v Karpatech a vyprávění krásně drží a skoro si připadáš, že ti Radar funí přes rameno.
Od půlky se to z Kinga přešouplo na opravdovou pohádku. Dost brutální, ale i tak pohádku. Musím se přiznat, že na konci jsem byl smutnej, že už to skončilo. 5 hvězd!
Absolutní strop českého braku!
Všichni dobře víme že Kulhánek je král české scény a Nočním klubem už to jenom třikrát podtrhl tlustou čárou.
Kdo by řekl že díky obsahu takové malé knížečky strávím dalších pár měsíců čtením jejích jedenatřiceti pokračování? Já ne. A i tak jsem to udělal. Lituju akorát toho, že jsem si po knize číslo 31 řekl dost a šel zase o dům dál. Třeba někdy!
Čtivá braková gangsterka, Izajáš se s tím moc nepáře a stránky voňej krví. Směle do toho!
Pamatuju se, že když jsem byl malej kluk, měla máma v poličce vydání Řbitova zvížátek s přebalem kde se zubila černá kočka. Panejo, já se tak bál!
Teď jsem se po dvaceti letech konečně dočkal a své vydání vlastním i já. Je mi dvacet sedm let, jsem dospělý chlap co má pro strach uděláno ale i tak jsem se celých čtrnáct dní probouzel uprostřed noci spocenej až na zadku a neměl jsem daleko od toho abych do tmy ječel.
Film jsem neviděl ale po tomhle si ho ani pouštět nebudu. Nerad bych přišel o iluzi dokonalého strachu a tajemna, kterým nás King obdaroval.