Sanny_happ Sanny_happ komentáře u knih

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Kniha se mi moc líbila, dej i styl psaní :) bohužel mě trochu zklamal konec proto o jednu hvězdu méně.

09.11.2020 4 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Nejlepší kniha od autorky.

07.11.2020 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Super knížka :)

07.11.2020 5 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @nakladatelstvimetafora @grada_cz

Moje první kniha od autorky a já si ji neskutečně užila
Kniha vypráví o pětadvacetileté Brielle, která chce najít znovu sama sebe a rozhodne se odjet z rodné Austrálie a stát se na rok chůvou. Myslí si, že její zaměstnavatelem bude žena Julian, jaké překvapení, když zjistí, že Julian je muž. A navíc pěkně #hot
A tak začíná zajímavý příběh potrhlé chůvy a vážného soudce.
Knížka mě moc bavila. Brielle byla skvělá postava, kterou jsem si hned oblíbila. Byla svá, bláznivá, věci říkala na rovinu a tak nějak nevěděla, kdy se sluší mlčet. Byl to pěkný protiklad Juliana, který byl naopak vážný, zklamaný životem, uzavřený a občas tak trochu bručoun Kniha byla tedy celkem vtipná.
Také se mi líbilo, že část příběhu je věnována dětem - Sammymu a Willow. V knize tak bylo částečně zpracované i téma šikany. A také to, jak je důležité s dětmi komunikovat.
Každopádně příběh Brell a Juliana měl všechno co má mít - napětí, nejistoty, škádlení a hodně jiskření. Příběh je dost spicy. A těchto scén tu najdete dostatečné množství.
Takže za mě spokojenost a už se těším na další dva díly, které autorka chystá

13.09.2024 5 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @nakladatelstvimetafora @grada_cz

Moje první kniha od autorky a já si ji neskutečně užila
A tak začíná zajímavý příběh potrhlé chůvy a vážného soudce.
Každopádně příběh Brell a Juliana měl všechno co má mít - napětí, nejistoty, škádlení a hodně jiskření. Příběh je dost hot. A erotických scén tu najdete dostatečné množství.
Takže za mě spokojenost a už se těším na další dva díly, které autorka chystá

19.08.2024 5 z 5

Jen pět přežije Jen pět přežije Holly Jackson

Od autorky mám přečtené všechny její knihy a vždy jsem byla nadšená. Bohužel u této knihy to úplně říct nemůžu.
Parta známých jede s karavanem, ztratí se, někdo jim zničí pneumatiky a oni zůstanou uvíznutí uprostřed ničeho v hluboké temné noci. Každý z nich má své tajemství, ale po této noci už nebude tajemství žádné..

V knize je celkem dost hlavních postav a proto mi na začátku trvalo celkem dlouhou dobu, než jsem se začala alespoň trochu orientovat. Samotný příběh se odehrává v podstatě v řádu několika hodin (jedné noci). Udržet tedy proto napětí po celou dobu knihy nebylo snadné. A u mě se to tedy ani bohužel udržet nepodařilo.

Bavilo mě sledovat, jak různě reagují hlavní postavy na nastalou situaci. Věřím, že tak by to bylo i v reálu. Také mě bavilo sledovat, jak se každý pomalu, ale jistě svěřuje se svým tajemstvím a jaký vliv to má na celou skupinku přátel. Je tu i lehoulinká romantický linka, což byl fajn bonus

Celkově mě ale některé části knihy přišly celkem nezáživné a trochu na sílu natáhnuté. Konec, jakožto celková podstata příběhu mi přišel trochu přehnaný a neuvěřitelný. Ale zase je fakt, že by mě nenapadlo, že to skončí právě takhle

Za mě tedy fajn kniha, ale od autorky mám už jiné oblíbence

Za knihu v rámci spolupráce děkuji @cosmopolis_cz a @grada_cz

05.07.2024 4 z 5

Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Strašidelné domy miluju a nikdy mě nepřestane bavit tento typ knih číst! V tomto příběhu se setkáváme s poměrně předvídatelným dějem, což ale vůbec nevadí. Jelikož kniha je napsána čtivě a rychle vás vtáhne do děje Takže ji přečtete na jeden nádech.
K hlavním postavám jsem si bohužel žádný vztah moc nevybudovala, přišly mi celkem ploché. V knize se dočkáme spousty strašidelných scén, ale opět musím říct, že bohužel mi přišly scény a kniha celkově strašidelná až ke konci
Jako plus vidím to, že celý příběh pěkně gradoval a závěrečná scéna byla opravdu až děsivá! Bonusem je pro mě konec, který jsem nečekala a podle mě zapadal do příběhu
Knihu můžu doporučit všem milovníkům hororů, ale nečekejte, že se budete v noci bát usnout. Kniha je spíše (aspoň pro mě) takovou oddechovkou na poli hororů.

24.09.2022 3 z 5

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Velké zklamání. Čekala jsem zábavnou knihu a tu jsem nedostala, moc zábavná mi nepřišla. V knize se vyskytovala občas i sprostší slova a to mi vadilo.

29.08.2022 1 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Nádherné oddechové čtení, do kterého se zamilujete :))

29.08.2022 5 z 5

Vojvoda z Montgomery Vojvoda z Montgomery Evie Dunmore

Kniha mě moc bavila, zajímavé téma, sympatické postavy a nádherná obálka :)

29.08.2022 5 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Neuvěřitelná kniha, ke které se budu ještě dlouho vracet.. Určitě by si ji měl přečíst každý :)

16.11.2021 5 z 5

Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

Tak do téhle knihy jsem se přímo zamilovala :)

26.09.2021 5 z 5

Pozvala mě dál Pozvala mě dál Lucy Clarke

Knížku jsem si užila na maximum. Moc se mi líbila a nemohla jsem se odtrhnout od čtení, určitě si přečtu i další knihy od autorky!

04.07.2021 5 z 5

Zachránila mě slza Zachránila mě slza Angele Lieby

Nemám slov. Neuvěřitelně silná kniha.

26.01.2021 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Super knížka od autorky

08.11.2020 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Za mě průměrná kniha.

07.11.2020 3 z 5

Divoká Afrika Divoká Afrika M. K. Hardy

Jako první chci moc poděkovat @cosmopolis_cz za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace.
Kniha byla mým prvním setkáním s autorkou a musím říct, že jsem příjemně překvapená. No, spíš nadšená
Kniha vypráví příběh Michelle, která pracovně odjede do Keni, filmovat zvířata. Jejím průvodcem se stává bývalý spolužák, který nevypadá vůbec špatně. Není to ale jediný muž, který stojí za povšimnutí.. Nádherná příroda, zvířata, dokonalý resort.. ale ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá Michelle tak musí odhalit nejedno tajemství.

Myslím, že to byla asi první kniha, kterou jsem četla z tohoto exotického prostředí a o to víc mě to bavilo. Hlavní hrdinku Michelle jsem si hned oblíbila pro její povahu - její zvědavost znám sama moc dobře...Takže jsem se v knize kolikrát maličko viděla.
Další hlavní postavy byl Eathan a Dean.. a upřímně, nevím, který z nich mi byl sympatičtější

V knize je přesně ten správný poměr napětí a romantiky. Je to dobrodružný příběh plný překvapení se skvělou zápletkou, která mě příjemně překvapila. V neposlední řadě je tu také humor, který mi sedl přesně do noty Celou knihou je krásně protkaná láska a nadšení z kamerování.
Jedinou výtku mám ke konci, který mi přišel celkem uspěchaný.
Každopádně má vycházet druhý díl a já už se nemůžu dočkat

05.07.2024 5 z 5

Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates

SMRT V DOMĚ GILLESPIEŮ
Autor: Darcy Coates
Darcy přichází už s jedenáctým dílem ze série Strašidelné domy a opět to stojí za to! Tentokrát se setkáváme s mladou Elle, která dostane možnost hlídat nějaký čas sídlo Gillespieů. To ještě ale netuší, co jí čeká. Brzy po nastěhování začne tušit, že všechno není tak, jak má být. Například objeví kousek za domem malý hřbitov, kde najde podivnou shodu v rokách úmrtí. Jelikož ji nadpřirozeno svým způsobem přitahuje a nebojí se, rozhodne záhadu vyřešit.. Nemá vlastně ani jinou možnost, jelikož mrtví k ní začnou promlouvat.

Já opět nemám, co vytknout. Kniha mě bavila od prvního otočení stránky až po tu poslední. Příběhu nechyběla ponurá atmosféra a ta správná dávka nadpřirozena. Samozřejmě knihy nejsou až tak moc strašidelné, že byste nemohli v noci zamhouřit oka, ale za přečtení určitě stojí. Hlavní postava je super, celou dobu jsem ji držela palce a obdivovala její nebojácnost a odvahu.

Příběh jako takový je kratší než ostatní její knihy, jedná se totiž o povídku (tahle je hlavní a zabírá většinu knihy). V knize pak najdeme další tři povídky a ty byly snad ještě lepší než hlavní příběh. Především u povídky s figurínami jsem se opravdu bála. Stejně tak, jako u povídky, kdy blogerka prozkoumává údajně strašidelný hotel. Kéž by tyhle dvě povídky autorka nějak zpracovala do samostatných knih.

Za mě opět super kniha, ale určitě si udělejte názor sami a knihu si přečtěte. Stojí za to

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci #spoluprace mockrát děkuji @knihydobrovsky

06.06.2024 5 z 5

Dvanáct dní Dashe & Lily Dvanáct dní Dashe & Lily Rachel Cohn

Kniha je celkem tenoučká, s přehledem ji přelouskáte za den či dva. Je to nenáročná oddechovka, která slibuje stránky plné Vánoc. Přestože se celá kniha odehrává ve vánočním období, tak na mě moc vánoční atmosféru nepřenesla. Jedna z hlavních postav Lily si tu, hlavně ze začátku, prochází depresivním obdobím, což moc na vánoční náladě nepřidá
Také jsem nechápala chování hlavních hrdinů a upřímně chvíli jsem se zamýšlela, proč ti dva spolu vlastně jsou. Myslím že z tohoto hlediska je kniha určena spíše pro mladší čtenáře, protože pokud je vám 25+ nebudete moc dobře rozumět, proč si spolu jednoduše o všem nepromluví
Čím více se kniha chýlila ke konci, tím byla lepší a “vánočnější A také si tím (alespoň u mě) trošku vylepšila hodnocení. Celkově knize dávám 3 a doporučuji ji spíše mladším čtenářům.

28.11.2023 3 z 5

Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Další kniha ze série strašidelných domů je tu Na začátku mi vcelku trvalo než jsem se začetla. Prvních cca 80 stran mě moc nebavilo.. ale pak se v knize objevila jedna velká změna a spoustu toho se vysvětlilo. Příběh mě v tom okamžiku naopak úplně pohltil. Za mě super námět a změna od jiných autorčiných knih
Jen co se v příběhu objeví Sára, je těžké knihu odložit.
Četla jsem všechny předchozí autorčiny knihy a pokud bych měla srovnat jejich strašidelnost. Tak u tohoto dílu jsem se nebála Tento díl má i dost detektivních prvků.
S koncem knihy mám trošku problém - na jednu stranu se mi zakončení a vysvětlení všeho líbilo, na druhou stranu mi to přišlo asi trošku neuvěřitelné..
Knihu bych ohodnotila 3,75 A to především kvůli začátku knihy

05.06.2023 4 z 5