Shardlake Shardlake komentáře u knih

Stopy v krvi Stopy v krvi Steve Robinson

Pro mne zajímavý a čtivý příběh s dvěma časovými osami a gradující děj mne nutil číst stále dál až k rozuzlení.
Určitě si přečtu další díly. Doporučuji.

03.08.2019 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Knihu jsem četla na doporučení. Děj mne rozesmál místy tolik, až mi tekly slzy. Ke konci už jsem se sice tolik nesmála, ale za mne odpočinkové a vtipné čtení. Časem dám pokračování.

04.04.2019 4 z 5

Králova spravedlnost Králova spravedlnost E. M. Powell

Miluji příběhy z Anglie a mám ráda historii. V této detektivce odehrávající se ve druhé polovině 12. století za vlády Jindřicha II. nechybělo napětí, zvraty, svižný děj a také jsem se dozvěděla více o ordálu neboli Božím soudu a právním systému té doby. Už teď se těším na pokračování a knihu doporučuji.

27.04.2024 5 z 5

Na králův příkaz Na králův příkaz František Niedl

Opět příjemné čtení. Tentokrát musí Ondřej z Rohatce jet na tři válečná tažení s Janem Lucemburským. Mimo tyto boje hájí zájmy svých poddaných, opravuje zděděný Rohatec a pátrá po lupičích železa, které je mu zcizeno.

24.08.2023 5 z 5

Bouřlivé časy Bouřlivé časy Cynthia Harrod-Eagles

Tento díl se opět odehrává v čase I. světové války, kdy Anglie bojuje s Francouzi proti Němcům. Němci se nestydí použít plyn, který zabíjí nečekaně a tiše, zvláště v počátcích jeho používání, kdy to druhá strana bojů nečeká a bere to jako porušování pravidel.
Jack se jako letec po zranění nohy ocitá zpět v Anglii a ožení se s dívkou Helen, která se též naučí létat, aby mohla pomáhat ve válce. Jessie nabídne své zkušenosti zdravotnice v místní nemocnici, kde jí jsou zpočátku ukládány podřadné práce. Každý se snaží přispět svou troškou...
Autorka i do dílu o bojích dokázala vsunout i obyčejné starosti těch, kteří museli zůstat doma. Opět pěkné čtení a těším se na pokračování.

08.07.2023 5 z 5

Bílá růže Bílá růže Cynthia Harrod-Eagles

Tento díl popisoval především I. světovou válku, která začala v roce 1914 a kdy Angličané na základě smlouvy s Francií odjeli pomáhat Francouzům proti Němcům a jak Němci nakonec zaútočili i přímo na Anglii. Přestože byl tento díl převážně o probíhajících bojích, byl čtivý.

26.06.2023 5 z 5

Tajemství Tajemství Tereza Dobiášová

Tato kniha mne velmi zklamala. Těšila jsem se na příběh o životě svaté Anežky České a místo toho zde byl Zelený muž, hadi a draci. Za mne velké zklamání a těm, kdo nevyhledávají fantasy žánr tuto knihu nedoporučuji!

22.04.2023 2 z 5

Psychiatr Psychiatr Caleb Carr

Mistrně sepsaný příběh o vývoji kriminalistiky 19. století v Americe. Ukazuje vývoj a počátky psychiatrie. Příběh popisuje chování a jednání masového vraha, který jedná na základě špatných podnětů z dětství. Skvělé čtení, i když mne překvapilo, že už tehdy existovala dětská prostituce.

20.11.2022 5 z 5

Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Autor mne opět nezklamal. Použil dvě časové osy a čtenáře napíná až do posledních stránek knihy. Když už jsem si říkala, že je vrah odhalen, najednou bylo vše jinak. Za mne skvělá kniha a těším se na pokračování.

01.10.2022 5 z 5

Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Parta náctiletých jezdí pravidelně do chatové osady. Jednoho dne v objektu vypukne požár a při něm jedna osoba zemře.
Po 30 letech se Laura, jedna osoba z party, vrací na místo, aby uctila památku své tety Heddy a přišla věcem z minulosti na kloub. Další thriller z ročního období se zajímavým rozuzlením. Doporučuji!

10.04.2022 5 z 5

Maska smrti Maska smrti Mads Peder Nordbo

I tento třetí příběh odehrávající se v mrazivém Grónsku byl plný napětí. Tentokrát Matthew Cave pátrá po Qivittoqovi, postavě, která má zostřené smysly jako zvíře a nadpřirozené schopnosti a dle lidí žije po smrti dál jako duch. Kdo se skrývá v kůži z mrtvého a zabíjí ostatní? To čtenář zjistí, když si přečte další příběh, z kterého mrazí. Autor opět nasadil vysokou dějovou laťku a já všem ostatním milovníkům thrillerů tento příběh velmi doporučuji!

30.11.2021 5 z 5

Spiknutí oběšenců Spiknutí oběšenců Vlastimil Vondruška

Opět čtivé odpočinkové čtení, kdy Oldřich z Chlumu pátrá po ztracených oběšencích a do toho odhaluje další neplánované vraždy i vysoce postavených pánů.

26.08.2021 4 z 5

Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Opět velmi čtivý a někdy až těžko uvěřitelný krimi příběh ze severu Švédska. V jednu chvíli jsem si myslela, že jsem už přišla na to, kdo za vším je, ale autorka si se čtenářem pohrává až do konce, takže jsem byla překvapená, kdo za vším byl. Za mne moc pěkná celá série.

03.02.2021 5 z 5

Černá perla Černá perla Cynthia Harrod-Eagles

Za mne opět čtivé, i když jsem se musela vracet k rodokmenu postav, který je na začátku knihy, abych si dokázala zařadit potomky postav. Nejen hlavní postavy rozvětveného rodu Morlandů prožívají své lásky, radosti, smutky, ale také války a smrti svých nejbližších, jako např. na morovou ránu. Anglie bojuje s Holandskem a Morlandové si snaží udržet přízeň u krále... Doporučuji a jdu na další díl.

13.12.2020 5 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

S postupujícím dějem je čtenář více a více vtažen do dění a nechce a nemůže přestat, dokud se nedozví, kdo za vším stojí. Pěkná detektivka.

10.07.2017 4 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Po Andělíčkářce jsem si řekla, že zkusím i další knihu od této autorky. Při jejím čtení jsem si myslela, že vím kdo to udělal a nakonec jsem zjistila, že vrahem byl někdo zcela jiný. Skvělé čtení, čte se jedním dechem!

21.06.2015 4 z 5

Dlouhé stíny Dlouhé stíny Charlie Donlea

Skvělá detektivka! Dvě časové osy, postupně čtenář zjistí, kdo ke komu patří a kdo za vším stojí a proč. Doufám, že pokračování v češtině na sebe nedá dlouho čekat. Doporučuji!!

24.12.2024 5 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Opět příjemný detektivní příběh ze Švédska. Bylo zajímavé postupně odhalovat osobu, která za vším stojí. Opravdu jako detektivky od Agathy Christie s pozvolným odhalováním příčin a důsledků, kdo za vším stojí.

05.05.2024 3 z 5

Kult Kult Camilla Läckberg

Těšila jsem se na pokračování s mentalistou Vincentem a vyšetřovatelkou Minou. Děj knihy mne chytl až za jeho polovinou, kdy jsem byla zvědavá jak vše dopadne. Přesto jsem si čtení užila.

20.04.2024 4 z 5

Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

Autorka příběhu použila nejednu indicii ze života a díla samotné Agathy Christie, což mu přidalo na atraktivnosti a čtivosti. Zároveň odhaluje život služebnictva v takovém sídle, a to může připomínat Panství Downton.
Děj se odehrává na venkovském sídle ve 30. letech 20. století. Kniha plyne rozvážně a přitom nabývá na intenzitě. K odhalení vražd pomáhá policii neodbytná hospodyně Phyllida, která může připomínat slečnu Marplovou, i když více obdivuje malého belgického mužíka Hercula Poirota.
Knihu navíc obohacuje pěkná a částečně plastická obálka.
Za mne to bylo svižné a pěkné čtení a moc jsem si to užívala. Těším se na pokračování a knihu vřele doporučuji.

04.01.2024 5 z 5