sidonka sidonka komentáře u knih

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Nádherná kniha, dvě časové linky, jedna linka z války, druhá ze současnosti, hlavní hrdinky v obou linkách úžasné

01.02.2024 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Když si potřebuju odpočinout a krásně zasnít, stačí sáhnout po některém z romantických útěků a vše splněno a výlet do kouzelného hotýlku na Island, kde je prima parta lidí, krásná příroda, výlety za polární září nebo k vodopádům a k tomu rozkvétá láska, paráda

14.11.2023 5 z 5

Rivalové Rivalové Vi Keeland

Čtivá romantická oddechovka, kterou se vám nechce odložit, protože ve společnosti Sofie a Westsona je fajn, jejich konce hádek jsou smyslným kořením příběhu dvou rodin, které spolu soupeří

05.08.2023 4 z 5

Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

To byl nádherný víkend ve společnosti Aidena a Vanessy, a najednou jsem na poslední stránce a co dál, no určitě se pustím do dalších knížek od autorky, protože tohle bylo boží čtení, sice mě Aiden občas štval, ale energie Van vše vynahradila

02.07.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Další z krásných romantických útěků, kde opět autorka nádherně vylíčila atmosféru hradu, že si připadáte, že společně s Izzy chodíte jeho chodbami a dýchá na vás jejich kouzlo, hned bych se tam vydala

01.02.2023 5 z 5

Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Kniha ke mě doputovala a jsem ráda, že mě neminula, byla velmi čtivá, krátké kapitoly mě knihu nenechaly odložit a tak jsem četla v každé volné chvilce, protože jsem prostě chtěla znát, kdo se za tím vším skrývá, určitě sáhnu i po dalších autorových knihách

18.08.2022 4 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Těšila jsem se na další román autorky a nezklamal mě, napětí od začátku až do konce, takže se mi knihu nechtělo vůbec odkládat, jen těch lží tam bylo na můj vkus moc

09.08.2022 4 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

O ponuré historii sestřiček z Bílé Vody jsem slyšela už před pár lety, těšila jsem se na tento román a nezklamal mě, jen ten konec byl moc rychlý, moc velký skok

07.05.2022 5 z 5

Sestry Sestry Kamila Hladká

V blízkosti řádových sester jsem se pár let velmi intenzivně pohybovala, založili jsme si u nás mateřskou školu a podařilo se nám pro ní získat řádové sestry, a funguje nepřetržitě od roku 1999, akorát se nám tam vyměnil řád sestřiček. Jsou to báječné osobnosti a některé zůstanou v mém srdci navždy. Když jsem objevila tuto knížku ani chvíli jsem neváhala, protože jejich cesty a osudy jsou opravdu zajímavé a především cesta k řádu a vnímání svého vyvolení. Krásné čtení to bylo. Super je závěrečná stručná historie řádů.

13.02.2022 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

To byla prostě nádhera, o historii Španělska jsem toho moc nevěděla, děly se tam opravdu hrůzy, ale příběh to byl opravdu nádherný, přidávám na poličku Oblíbené a vřele doporučuji přečíst

15.09.2021 5 z 5

Ústav Ústav Stephen King

Byla to moje první kniha od Kinga, dlouho jsem váhala, jestli se do ní pustit, teď nechápu proč, strhující příběh, od kterého se nedá odtrhnout, kde vám naskakuje husí kůže a tečou slzy smutku

04.02.2021 5 z 5

Vánoce v Shelter Inn Vánoce v Shelter Inn RaeAnne Thayne

Konečně první letošní kniha s vánoční tématikou, ze které byly cítit vánoce a nebylo to přeslazené nebo plné sexu, fajn rodinný příběh

19.12.2024 4 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Nádherný, ale hodně smutný příběh, který přibližuje vietnamské dějiny z pohledu babičky a vnučky, jak se život může rázem změnit, ale pevnost rodiny nerozbil, ani hladomor, války nebo pozemková reforma, stále toužili téměř všichni členové rodiny, trávit chvíle s těmi ostatními, černé ovce se najdou všude

16.07.2024 5 z 5

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Krásné, úžasné čtení z nemocničního prostředí, kde nechybí spousta adrenalinových chvil, bojů o život a samozřejmě láska, úžasný je pohled na jednotlivé situace jak Laury tak Nashe, ale ten konec, honem hledám další díl

12.05.2024 5 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Velmi silný příběh, okouzlující Pia, která se vydá hledat jídlo, aby nakrmila své bratříčky a netuší, že je na nějaký čas ztratí, a šílené Bearnice, která po ztrátě svého syna, krade děti migrantů a prodává je do amerických rodin

23.03.2024 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Na začátku mé velké očekávání rychle spadlo na bod mrazu, u čtení jsem se nudila, některé části mi přišly naprosto zbytečné, jediné co mě udrželo do konce byl Harry a tak mu dám ještě asi šanci

15.03.2024 4 z 5

Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Hodně zvláštní kniha, nemohla jsem se do ní pořádně začíst, místy to bylo dost zmatené a najednou konec

04.03.2024 3 z 5

Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Hendrik Groen

Otevírala jsem tuto knihu s obavami, ale velmi mile překvapila, super akční důchodci, kteří si snaží užívat život, vtipné pasáže, takovou partu v důchodovém věku bych taky uvítala

06.01.2024 5 z 5

Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Krásný příběh s dvěma časovými linkami, což miluju, obě linky protkané romantikou, láskou, ale i napětím, určitě sáhnu po dalším díle

12.12.2023 5 z 5

Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Tak už jsem doplula: Autorka opět nezklamala, nádherné čtení, když jsem knihu otevírala, neměla jsem tušení proč Loď plná nevěst, že kdysi takové plavby probíhaly, příběhy účastnic byly rozdílné a přesto je spoustu spojovalo

22.07.2023 5 z 5