sidonka sidonka komentáře u knih

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Zajímavý, čtivý a napínavý příběh, jen ten konec mi přišel takový otevřený, že by dvířka k dalšímu pokračování

12.05.2023 4 z 5

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Úžasně čtivě popsán život Přemysla Otakara I., téma i tloušťka knihy mě dlouho odrazovaly, ale chyba, autor opravdu umí nádherným způsobem zaujmout, a určitě sáhnu po dalších dílech

26.02.2023 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Milé romantické čtení, ráda jsem trávila chvíle s Lenou, Ryanem, Izzou i Willem a rozhodně si nenechám ujít další díky

14.12.2022 4 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Moje první kniha od autora a byla super, cestování stopem po Evropě nejen s místopisem, ale i povedenými charakteristikami řidičů

04.08.2022 4 z 5

Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Krásně mi bylo v útulném knihkupectví. Knihy kde jsou dvě časové linie, ty mám neskutečně ráda

09.06.2022 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Zajímavý čivý příběh, plný zvratů, lásky, bolesti, hledání životní cesty a závěr ? nenacházím slova, určitě to není poslední kniha této autorky, po které jsem sáhla

21.03.2022 5 z 5

Vzdělaná Vzdělaná Tara Westover

Hodně krutá rodina, přístup otce naprosto nepochopitelný, krutý, matka se postaví proti dětem a nakonec se postaví i děti proti sobě. Obdivuhodná síla Tary jít si svou cestou mě docela nakopla, nikdy není pozdě v životě něco změnit a vydat se za svými sny

19.01.2022 4 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

To bylo tedy krásné sobotní odpoledne, naprosto super oddechovka, u které mi tekly slzy smíchu, škoda, že byla tak krátká

18.12.2021 4 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Krásná knížka, chvilku mi sice trvalo, než jsem se začetla, ale pak už se mi těžko odkládala, velmi ráda se podívám i na film

08.10.2021 4 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Dlouho jsem se nemohla do knihy začíst, dokonce jsem to chtěla vzdát, ale příběh mě nakonec přeci jen pohltil a dočetla jsem jedním dechem

21.06.2021 3 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Viděla jsem seriál, který mě bavil, ale Daphne se Simonem v knižní podobě jsou super, opravdu jsem se s nimi nasmála a určitě sáhnu i po dalších dílech

28.05.2021 5 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Sedm svědectví o životě, který si nikdo z nás neumí představit, toto by měla být povinná školní četba, vyprávění o školství Severní Koreji či povinné vojenské službě, o kastách a jejich privilegiích či útrapách lidí na okraji společnosti, o věčném sledování a udavačství, jde z toho mráz po zádech

08.02.2021 4 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Příjemná vánoční pohádka a plnění tajných snů a přání a pevnosti přátelství

29.11.2024 4 z 5

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Zajímavý nápad užívat si po celý rok Vánoce, ale nezmizí právě to jejich kouzlo, když je obyvatelé resortu prožívají stále, chyběl mi mi čas těšení, romantická linka předvídatelná, ale milá

26.11.2024 4 z 5

Sběrači borůvek Sběrači borůvek Amanda Peters

Čtivý příběh pohledem dvou hlavních hrdinů, ale srovnávat tuto knihu s knihou Kde zpívají raci mi přijde hodně odvážné

05.10.2024 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Byla jsem zvědavá jak se autorka zhostila tohoto žánru a nebyla jsem vůbec zklamaná, zajímavé postavy, napínavý příběh psaný velmi čtivě, moc fajnově se to četlo a určitě sáhnu po dalších dílech

29.09.2024 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Další super případ Tilly a Poa, ze začátku mi tam Tilly hodně chyběla, ale ona to pak vynahradila, prima dvojka a další jejich zapeklitý případ

11.08.2024 5 z 5

Příliš pozdě Příliš pozdě Colleen Hoover

Tak to byla jízda, po zklamání z poslední čtené knihy od autorky (Nikdy, nikdy) tohle byl zase super čas, kdy jsem brala knihu do ruky každou volnou chvilku a četla se zatajeným dechem, jak Sloan postupně nachází sama sebe po mnoha letech ponižování a hrůz z dětství

17.07.2024 5 z 5

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Úžasná kniha o "krátkých a dlouhých provázcích", jak změní život lidé, kteří vědí, že už jim tolik času nezbývá a má vůbec cenu jít za svými sny? Hodně mě to nutilo přemýšlet nad vlastním životem a vlastně jak je super nevědět, který den je v životě ten poslední

07.07.2024 5 z 5

Divoká Afrika Divoká Afrika M. K. Hardy

Tak tuhle oddechovku jsem zrovna potřebovala, štvaly mě pasáže, kde Michelle snila, ale jinak to bylo docela fajn, romantika, napětí

18.06.2024 4 z 5