sidonka sidonka komentáře u knih

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Po nadšení z knihy U severní zdi, jsem sáhla po dalším díle autorky, z počátku jsem byla nadšená, ale to brzy opadlo, přišlo mi to neskutečně zmatený a zamotaný, jediné co bylo čtivé byly pasáže s fakty

13.09.2024 3 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Příjemná víkendová oddechovka, za mě žádné velké wau, jak to u některých autorčiných knih mám, ale bylo to milé čtení

25.08.2024 4 z 5

Zvedá se vítr Zvedá se vítr Kateřina Surmanová

S knihami autorky vždy bojuju, ale na konci jsem ráda, že jsem to nevzdala. Její styl psaní je zvláštní, ale přidává to příběhům na tajemnu

24.07.2024 3 z 5

Slunce nad zátokou Slunce nad zátokou Phillipa Ashley

Nádherná knížka, opět jedna z těch, která se těžko odkládala a když už jsem jí odložila, tak jsem se snažila co nejrychleji splnit povinnosti, abych se mohla přenést do Cornwallu, úžasný příběh, kdy si říkáte, co by se mohlo ještě stát a mohlo, spousta zvratů až do posledních stránek

21.07.2024 5 z 5

Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Kniha na jedno odpoledne, asi by mě to jako náctiletou bavilo mnohem víc, jinak slabší průměr

07.07.2024 3 z 5

Chata v horách Chata v horách Ruth Ware (p)

Zpočátku jsem se ztrácela v postavách, ale postupem příběhu se každá z krásně identifikovala a děj vás moc nenechá knihu odložit, prostě chcete vědět, kdo je vrah a proč

29.06.2024 5 z 5

Irena Sendlerová: Anděl z Varšavy Irena Sendlerová: Anděl z Varšavy Lea Kampe

Knihy z válečného období mám moc ráda, o této polské hrdince jsem nikdy neslyšela, byla takový polský Nicolas Winton, zachraňovala děti z židovského ghetta, nádherně napsaný příběh o této statečné ženě

25.06.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Opět krásný román s úžasným popisem prostředí, kdy opravdu s Liou a Aurelií sedíte v kuchyni a chystáte těstoviny, nebo se procházíte Neapolí, miluju to, jak dokáže přenést čtenáře na místa děje a příběh opět nádherný

25.06.2024 5 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Kdysi jsem od autorky četla román Pět a byla jsem nadšená, Erebos měl pomalejší rozjezd, nebavily mě moc pasáže hry, ale když hlavní hrdina ze hry vypadl a začal pátrat, kdo za hrou je, super

22.06.2024 4 z 5

Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

Krásné popisy lesa a užívání si samoty v něm, víc se mi líbila historická linka, ale poutavý dej ustal v polovině knihy

02.06.2024 3 z 5

Kostischrány Kostischrány Emily Lloyd-Jones

Zajímavý temný napínavý příběh, plný napětí, ale i vtipných hlášek, který se těžko odkládá a koza byla super

09.03.2024 4 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Dlouho jsem se odhodlavala k této knize, která má i filmové zpracování, které jsem neviděla, knížka mě zpočátku odrazovala, tolik stránek :-O, ale nakonec mě příběh zcela pohltil a najednou otočím a Konec, no to neee

06.02.2024 5 z 5

Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Čekala jsem, že druhý díl bude ve stejném stylu jako první, nejdřív to bylo trochu zklamání, protože dvě dějové linky mám moc ráda, ale cesta v čase se ukázala jako další skvělý nápad, popis života Vikingů někdy dost zdlouhavý, ale nakonec se z toho vyklubal krásný příběh

09.01.2024 5 z 5

Mami, vrať se!: Ponížená až na samé dno Mami, vrať se!: Ponížená až na samé dno Oxana Kalemi

Smutný a drsný příběh, dětství s otcem, který bil matku, matka alkoholička, pak holčičí výlet, který skončil drsným znásilněním, život s manželem, který odmítá pracovat a pak naivní cesta za prací s vidinou velkých peněz, kdy je prodávána

30.12.2023 4 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Moc prima příběh o cestování v čase, je to privilegium nebo trest? S Gwen jsem si to opravdu užila

28.12.2023 4 z 5

V šedých tónech (grafický román) V šedých tónech (grafický román) Andrew Donkin

Krásně zpracovaný román mé oblíbené autorky o útrapách vyhnanců na Sibiř, určitě si přečtu i klasický román

09.12.2023 5 z 5

Když jsme to tajili Když jsme to tajili Sarina Bowen

Příběh o hledání sama sebe, složitém přiznání, a ještě složitějším sdělení svému okolí a jejich reakcí, často překvapivých

24.11.2023 4 z 5

Prodloužený víkend Prodloužený víkend Gilly Macmillan

Kniha se četla dost těžko, protože kapitola přes 100 stránek, kde se měnilo prostředí děje jednou odrážkou v textu, mě nutilo občas se vrátit, abych zjistila, kde vlastně jsem, jinak děj plný zvratů a napětí, kdy do poslední chvíle nevíte, kdo za těmi hrůzami stojí

28.10.2023 4 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Marie Laval

Krásné čtení, příběh Jenny, jíž její bývalý přítel zadupaval sebevědomí, ona ale našla sílu odjet a najít nejen sama sebe, ale i lásku okouzjiciho Daniela, v knize kromě lásky nechybí zápletka z minulosti a napětí, prostě moc fajn čtení

19.10.2023 5 z 5

Ghúl Ghúl Brian Keene

Ten kdo měl děsit, děsil, ale zrůdy byli ti, co měli milovat a starat se a chovali se strašně, čtení, které se nedalo odložit a zůstane vám dlouho v hlavě

03.10.2023 4 z 5