sipkulka sipkulka komentáře u knih

Zajíci, utíkej Zajíci, utíkej Alexander Gordon Smith

(SPOILER) No jako jízda to byla, již jsem si tak nějak zvykla že je Kett převtělením Hulka, avšak tenhle díl byl ještě více v rámci důvěryhodnosti přitažený za vlasy než ty předchozí. To že se dva lidi dokázali převtělit do x různých lidí je ještě větší hloupost než kdyby prasák vstal po druhé z mrtvých....

21.02.2025 3 z 5

Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

(SPOILER) Zatím nejslabší díl série.

Konečně se dozvídáme co se stalo s Billi. Příběh je opět čtivý avšak co mi už trošku překáží, je nezničitelný Kett a drzé dcery bez jakékoliv výchovy tomu dávají korunu.

To že je Bingo podrazák mi bylo jasné již v první třetině knihy nějak jsem z něj neměla úplně dobrý pocit. Kdo je vrah jsem také rozluštila celkem brzo a to nejsem detektiv. Trošku mi příjde že se autor stále hledá a že místy dělá z Ketta nezničitelného génia zatímco jinde je to naprostý hlupák.. každopádně dalšímu dílu dám šanci a uvidíme co se z něj vyvrbí ;)

11.02.2025 3 z 5

Náměsíčník Náměsíčník Lars Kepler

Nějak jsem se prvních pár stránek nemohla začíst což mě vzhledem k tomu že je knížka od tohoto autora (autorů) trošku šokovalo, ale pak se příběh rozjel a už to byl opět starý známý Joona Lina. Jen mi zde chyběla Saga.

09.02.2025 4.5 z 5

Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Doručovatelky mě zaujali, tak jsem se hned vrhla na druhý díl a musím říct že zlý pes byl snad ještě lepší. Napětí, které z knížky čiší je super a kniha se nedá jen tak odložit i když jsem někdy kolem poloviny poznala kdo to vše dělá. Jen mě trošku irituje chování Robertových dcer, které nikdo nikdy pořádně nepokárá....

03.02.2025 5 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Tuhle knížku jsem začala číst, protože jí dával Dobrovský v podobě eknihy zdarma a musím říct že jsem opravdu nešlápla vedle. Knížka je napínavá, dobře se čte, příběh super. Podtrženo sečteno
mám asi nového oblíbeného autora.

25.01.2025 4.5 z 5

Pozorovatel smrti Pozorovatel smrti Chris Carter

Opět skvělá, napínavá kniha, která se čte jedním dechem. Huntera a Garcíu mám moc ráda. Člověka opravdu mrazí hlavně z toho že byl příběh inspirovaný skutečnými událostmi...

23.01.2025 5 z 5

Nenasytní mrtví Nenasytní mrtví Darcy Coates

První díl se mi líbil o trošku víc, měl větší spád a bylo v něm více tajemna avšak i dvojka rozhodně stála za přečtení a již se těším na další pokračování

02.09.2024 4 z 5

Pohádka Pohádka Stephen King

Moc pěkná čtivá knížka I když to se dalo od mistra jakým S.King dozajista je očekávat. Děj ubíhal rychle, nechyběl zde obyčejný život i s jeho radostí a strastí I kouzelný svět Empisu. Pokud se někdy S.K rozhodne že napíše o této zemi další příběh, tak si ho s chutí přečtu.

18.08.2024 5 z 5

Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

Hlavní ,,hrdinka" byla značně manipulativní hlupačka, která si nechala líbit od svého manžela úplně vše. Z počátku mi přišlo že čtu pouze smutný román avšak pak se kniha rozjela a konec byl více než překvapivý.

28.07.2024 3 z 5

Honicí psi Honicí psi Jørn Lier Horst

(SPOILER) Miluju jeho knížky, avšak do téhle jsem se nemohla dlouho začíst. Pořádný spád dostala až cca od poloviny a pak už jsem jí zase nedokázala odložit. Případ byl propracovaný i když sem si myslela že je vrah úplně někdo jiný (jistý policista ve výslužbě...;) )

14.07.2024 4 z 5

Horší než smrt Horší než smrt Susan Walter

Lehce nadprůměrný triller, který vyloženě nenadchne ale ani nenudí. Vzhledem k tomu že jde o autorčinu prvotinu, tak věřím že další knížky budou lepší :)

16.04.2024 3 z 5

Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Knížka dost inspirovaná strašidelnými domy, nebyla vyloženě špatná, ale série mrazivé zimy se mi líbila o dost víc.

18.03.2024 3 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Zajímavá knížka s napínavým dějem, trošku se dá už očekávat co se bude dít (po přečtení ostatních domů),ale dějová linka s Thomasem přidala něco navíc a o to byla knížka zajímavější.

09.03.2024 4 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

(SPOILER) Začátek knihy mi moc nesedl, strašně pomalý rozjezd, ale od prvního ponoru příběh eskaloval a vydrželo mu to až do konce.

Avšak chvíle kdy kvůli prstenu Aiden opět vlezl do vraku plného mrtvol a ostatní se ho vydali zachránit mi přišla již zbytečně překombinovaná a tak nějak navíc, takže jednu hvězdu ubírám.

03.03.2024 4 z 5

Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

(SPOILER) Velice zajímavá knížka, první čtvrtina byla velice zvláštní avšak poté co hlavní hrdinka zjistila, že je onen duch ona se celý příběh přetočil vzhůru nohama, začal nabírat rychlost, byl mnohem zajímavější..

11.09.2023 4 z 5

Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Tak tenhle strašidelný dům mě velmi mile překvapil. První polovina byla sice lepší než druhá ale i tak tuto knihu posunuji na první příčku strašidelných domů. Přesunutí do historie velice pomohlo.

13.06.2023 5 z 5

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Za mě zatím jeden z nejlepších strašidelných domů, příběh byl pěkný, děj eskaloval. Jen mě trošku lezl na nervy svatoušek Neil, který tomu rozmazlenému, rozmrzelému spratkovi vše vždy bez mrknutí oka odpustil :) .

10.06.2023 4 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Tenhle díl se moc nepovedl, příběh nic moc extra, napsaný horkým perem. Postavy nesympatické, děj málo promyšlený celkově jedna z nejslabší knížek od Darcy.

03.06.2023 2 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Asi první knížka ze série strašidelných domů, kterou sem se měla problém prokousat. Knížky které jsem četla předtím byli lehce strašidelné pohádky s více či méně dobrým příběhem, ale tato mi přišla vyloženě jako slátanina, s příšerně přeslazeným happy endem.

31.05.2023 2 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Zatím nejslabší z celé série, dočetla jsem to celkem rychle, ale uspokojení se po dočtení nějak nedostavilo.

24.05.2023 2 z 5