Skodinka89

Nějak jsem to nepotřebovala číst, ale když je všude ukázka na další film HP, tak mi to nedalo.
Pokud autorka HP chtěla dál těžit z velkolepého příběhu, tak místo této věci měla věnovat čas regulérní knížce. Je to škoda

Velmi hodně laciná oddechovka. Ani nevím kolikrát se v celé knize objevilo slovo banán... Za mě jedna knížka stačila

Děs, téma sebevraždy pro začínající čtenáře?
To raději dceři v 5 letech začnu číst první díl Harryho Pottera

O dětských transportech se toho moc nedočtete. Určitě se hodně dozvíte o osobnosti člověka, který dokázal nemožné ;)
Obyčejný člověk, který udělá skutek a nepotřebuje to hlásat do světa.

Byla jsem přesvědčená, že to bude beletrie a né literatura faktu. Zajímá forma pojetí tohoto druhu literatury. Pěkně zpracované, ale těchto smutných příběhů v období 2.světové je mraky.

Oddechovka po náročném dni. Člověk může najít mezi řádky inspiraci na další četbu.
Rozhodně neurazí, ale některé třeba nezaujme. Taková zlatá střední cesta

Hororová klasika. Pasáže co bavily, ale i ty co nebyly moc záživné. Rozhodně zajímavou formou psané.

Pěkně psané o životě lvice a snaha dostat ji zpět do přírody, kam zvířata patří.

Ze startu trošku chaosovité čtení, ale pak se čtenář chytil do děje. Některé momenty nutily k zamyšlení.

Knížka je fajn oddechovka, kde je i drak :). Pro drako-milce vhodná četba.

Úspěch u dětí bude už jen ten fakt, že je tam jednorožec (hlavně asi u holčiček). Další plusové body knížka získá za odpověď "ne" od hlavní postavy.
Jako rodiče mě překvapilo začátek knížky ve verších. Samotný příběh super pro potomky v období vzdoru. Ačkoliv poučení člověk na konci knihy nesmí hledat, tak opravdu se zasměje od srdce.

Čtené pro 4,5 letou dceru, která v té době měla "jednorožec období". Velmi pěkně napsané jak je důležité neztrácet fantazii. Opravdu velmi milé čtení před spaním. Jediné mínus a to je formát knihy, dost špatně se drží v poloze "čtení na zádech " :D

Pár let jsem se na tuhle knížku chystala a konečně jsem k tomu došla :D. Za mě spokojenost, jen začátek se trošku táhl než začala akce. Rozhodně zkusím i další díl.
Příjemná fantasy bez draků, elfů a jiných obdobný stvoření :)

Snaha předělat klasický příběh, kde se autorka snažila nacpat všechny pohádkové postavy, ale... Když došlo k nějakému zvratu buď ihned skončila kapitola nebo se k tomu dál nevracelo.

Knížka se líbila, zaměřeno na korejsko-japonské vztahy z pohledu národů.
PS. Každý národ má nějaký problém s jiným národem :D vše je jen o předsudcích, kdyby nebyly...

Jako oddechovka celkem obstojné.
* dělat scény, když už jsem s tím smířená (a chci to řešit) a zjistím, že blízka osoba jen čekala až jí to sama řeknu... Trošku přitažené za vlasy

Možná mezinárodně uznávané dílo, ale za mě ztráta času. Celkem jsem se těšila jak to autor pojme, jelikož byl o tom i docela zajímavý dokument. Jenže chyba lávky, moc povyku pro nic. Nesourodé myšlenky volně ložené na papír.

Ze začátku trošku problém se dostat do děje. Chvilami mi hlavní postava lezla na nervy. Už jsem jen čekala upíra, který se bude na sluníčku třpytit (naštěstí k tomu nedošlo) :D.
Je to takový průměr v rámci tématiky s upíry

Vyprávění mi přijde takové nezábavné, spíš bych to nazvala jako dlouhý článek o všem možném i nemožném v době moru. Autor přeskakuje z jedné myšlenky do druhé. Někdy přidává tabulky s čísly mrtvých a někdy něco přejde v jedné větě.
Knížka by klidně mohla mít i méně stránek a o nic důležitého by se nepřišlo. Moc mě to nebavilo, ale našlo se pár zajímavých poznatků jak se tehdy řešili protiepidemická nařízení :D.