Šnek86 komentáře u knih
Nejenže na sebe inspektor Prévit neustále přitahuje život ohrožující situace stejně jako v první části, ale tentokrát začíná přitahovat i zvířata.Pomalu si zřizuje takové malé zoo.S každým jeho krokem přibude vždy pár dalších mrtvol a nevyplatí se s ním soupeřit ani slovně, jelikož každého nemilosrdně utře.Ovšem jak tuším, další problémy na sebe nenechají dlouho čekat, aby se s nimi vypořádal v dalším díle.
Lukáš pendluje mezi Prahou a Milánem a při tom řeší věci a přání mocných a postupně se zbavuje svých nepřátel, aby konečně už mohl žít klidný a svobodný život.Příběh by snesl i ještě pár stran navíc.Doufám, že třeba autor ještě někdy přidá další příběh o Lukášových osudech.Dobré zakončení celé trilogie.
Barvitě a někdy až dojemně psaný příběh odsouzeného trestance.Touha po svobodě a chuť k životu.Věčné útěky, síla lidského ducha a i obrazy lidského utrpení.Nejlepší část asi v období mezi indiány.Zajímalo by mě, zda-li se tam ještě někdy vrátil.Bavil jsem se.
Trocha přírody s vlky, trochu filozofování a náboženství, trochu drog, komoušské demagogie a lidské tuposti.To vše spojeno do vzájemně se prolínajících příběhů, ve kterých až doslov odhalí skrytá tajemství autorova poselství.
Vskutku příběh jako kentaur, leviatan, či chiméra.Zajímavé.
V tomto díle se většina příběhu točí kolem Vilemíny, která se ujme kroniky a jako v předchozích částech se řeší neustálé obchody a rodinné vztahy, příběh příjemně plyne, jako život sám.Pokračuji dalším dílem.
Rozhodně obsáhlá publikace o všemožných bolševických zvěrstvech.Nedůvodném zatýkání, mučení, týrání, posílání do vyhnanství, vraždách, hladovkách a spoustě dalším.Je až absurdní, co vše bylo v tehdejším SSSR možné a jakých svinstev se režim dopouštěl na vlastních lidech.Stejně jako pak v 50.letech u nás.Aneb, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.Kniha se nečte zrovna jednoduše a prokousat se nakonec je celkem výkon.Chápu autora, že se toho snažil vylíčit co nejvíc a i to bylo málo, ale čtenáře tento kolotoč celkem vyčerpá.
"Kolik jsi dostal?"
"25 let."
"Za co, prosím tě?"
"Za nic."
"Hloupost, za nic se dává 10 let."
Zde je to starý dobrý Geralt, který tentokrát likviduje podivná monstra čarodějů a po svých cestách se neváhá spustit s kde kým.Pátrá zde po svých ztracených mečích, přičemž je vtahován do nejrůznějších intrik lidí s kterými se setkává.
Melancholická sonda do hořkosladkých osudů lidských figurek, spolužáků, kteří se snaží každý po svém vyrovnávat s tím, jak čas běží.V celku příjemné překvapení.
Příběh z pera Mengeleho asistenta, popisy zvěrstev a lidského utrpení za 2.světové války.
Pro fanoušky architektury a staré Prahy asi fajn čtení, mě osobně příběh moc nezaujal.Po nahlížení do minulosti touží spoustu lidí, ale Gmündovo totalitní násilí vše měnit nazpátek bylo moc.A přišlo mi, že v epilogu už se Květoslav nechal plně pohltit Gmündovým vlivem a svými vizemi.
Sex, drogy a rock n' roll.To a ještě něco navíc obsahuje autobiografie této legendy.Pro fanoušky super čtení, bavil jsem se.
V tomto díle Reynevan padá z jednoho zajetí do druhého, aby z něj v zápětí zase utekl a tak dokola.Ze začátku méně akce, kterou posléze vystřídá spousta bojů.Je vidět, že Reynevan už pomalu dostává rozum a o trochu více přemýšlí i o budoucnosti.Uvidím co přichystá poslední díl.
Konečně v tomto příběhu dostane Logan dost prostoru předvést co v něm vězí a nestojí v pozadí, jako tomu bylo v předchozích dílech.A nepočíná si špatně, záhadu zapomenutého pokoje a jeho zařízení postupně odkryje.Tentokrát zajímavé téma.Pokračuji v sérii.
Zajímavá sonda do života šumavských podivínů, tak trochu bláznů, ale především samotářů.Kniha psaná příjemně, jako rozhovor, filozofování a hledání sebe sama.Každý sem tam občas zatouží po životě na samotě, nebo v divočině, toto je kniha o lidech co ten život žijí.Nejvíc jsem se asi bavil při osudech dvojčat a chlapíka na konci knihy.
Děsná blbost a jedna velká nuda, s přemáháním jsem dočetl sotva do půlky a asi ani nedočtu.
Ondřej rozjíždí hamr se železem a stále zvedá prosperitu Jenčova.Přičemž se musí neustále vypořádávat s útoky Chvala a i s nezvedenou rodinou, přičemž má v mnohém svázané ruce.Naštěstí při něm stojí jeho věrní a tak po útrapách i stále získává, i když nic není zadarmo.
Ondřej z Rohatce se vrací z italských bojů po boku kralevice Karla, aby se ujal zboží po zemřelém kamarádovi Haškovi.Cestou se k němu přidají Bruno,Chiara a pes Markus.Po příjezdu, musí nastolit pořádek a vyrovnat se s úklady chtivých sousedů.Setkáme se tu i se starými známými z Vřesova.
Tas nemá chvíle klidu, buď doprovází karavany kupců, nebo trestá nepřátele, kteří se mu chtějí marně dostat na kobylku.Stále se potýká s intrikami a jinými úklady, aby z nich posléze i za cenu nějakých zranění a obětí znovu vyvázl.Velice povedená a čtivá série, kdy člověk nedokáže přestat číst.
Tas se pomalu vyváže z králových služeb a vydává se obhospodařovat svou tvrz a další majetky získané za své služby.V zemi propukají husitské boje, král umírá a mezitím vším Tas a jeho přátelé i nepřátelé.Nakonec adoptuje vlčici a setkává i se svým synem se kterým vyráží do dalších bitev.
(SPOILER) Lukáš se po pražských peripetiích dostává do Milána, kde se postupně zdokonaluje v platnéřském umění.Posléze je však unesen skupinou elitních zabijáků, mezi kterými přežije jen díky své chytrosti a svému umu a dokonce si vyslouží i svobodu.Následně je vtažen do politických intrik, kde má též svou roli.Nakonec přeci jen přezevše složí mistrovské zkoušky a stává se mistrem platnéřským a před ním je další nedobrovolná cesta a Viscontiho úkol.