tittanie komentáře u knih
Tak tady u téhle knihy jsem se musela přesvědčit, kdo ji napsal. Opravdu bych od takového autora nečekala takovou knihu a obzvlášť v takové době. No co naši předci byli asi méně puritánští než bychom čekali. No já jsem občas nevěřícně zírala, kroutila hlavou, červenala se a smála se zároveň. Knihu jsem měla do čtenářské výzvy a jsem ráda, že je, protože bych se nedostala k takovým zajímavých knihám.
P.S. porno jsem ještě nečetla
Ne, ne, ne! Ne! Opravdu ne. Knihu jsem dočetla jenom proto, že byla tak krátká. Na můj vkus moc sprosté. Čekala jsem více toho jaká je práce letušky a tohle mi přišlo jak párty dívka v letadle. Prakticky popisované jenom hotely a málo o letech.
Tahle kniha ve mě rezonuje ještě pár hodin po dočtení. Dlouho se mi to nestalo. Chtěla jsem začít číst další knížku, ale přišlo mi, že je škoda přijít o ten pocit, který jsem z knížky měla.
Včera jsem ji začala číst a dočetla jsem se na stranu 130 a dneska jsem ji měla vyloženě strach otevřít, protože postava Slávka mi byl strašně moc nesympatická. Takový hnusný, pokřivený člověk. A to jsem ještě nebyla na konci.
Překonala jsem svůj strach a pustila se do čtení zbytku knížky. A dopadlo to přesně tam, kde to mělo být. Aspoň takový je můj pocit.
Kniha je propracovaná a je vidět kolik práce si s ní autorka dala, ale první dva díly se mi líbily více, protože ve mě vyvolaly daleko silnější emoce. Po dočtení druhého dílu jsem se strašně bála číst třetí díl, protože jsem věděla, že se v něm bude psát o znárodňování a komunismu, protože o této části naší historie jsem přečetla kdeco a brečela u toho jak želva, ale tady ani slza. Ani u měnové reformy ani u politického procesu.
Ale jsem určitě ráda, že jsem si knihu přečetla, protože i bez emocí pro mě byla zajímavá. A ještě jednu věc sem chci napsat, strašně jsem se bála, že když je mezi druhým a třetím dílem taková mezera, že si nebudu pamatovat, co se ve druhém díle stalo, ale docela rychle jsem se v ději našla.
Celou dobu, kdy jsem knihu četla, jsem přemýšlela, jaký komentář mám napsat.
Kniha obsahuje strašnou spoustu statistik, které musí každou ženu naštvat. Jak je možné, že všechny tyto věci víme, ale nedochází k nápravě?
Nejvíce mě naštvala poslední kapitola.
Ale měla bych radu pro farmaceutické firmy, pokud zkoumají léky pro ženy na mužích, tak by měli zkusit dávat mužům antikoncepci, věřím, že by měli 100% úspěšnost!
Co si asi budu pamatovat nejvíce je, že policistka byla zraněna, protože ji neseděla vesta, jenom proto, že byla mužská. Přitom na světe je více žen než mužů (50,8% x 49,2%).
Za všechno může historie, aspoň že už máme pana smajlíka a paní smajlíkovou.
Od autorky jsem četla Šepot z lesa a ta kniha se mi moc líbila, takže jsem se pustila do čtení i této knihy, na které mě velice lákalo, že se děj odehrává v místě, které znám velice dobře.
Kniha je napsaná velice poutavě, ale musela jsem ji odložit a nedočítat v noci, protože jsem strašpytel. Takže jsem knihu dočítala přes den za sluníčka.
Moje shrnutí je, že se mi kniha velice líbila, styl psaní, postavy... Taky propojení s předchozí knihou, jenom si nejsem jistá některými věcmi.
Třeba jsem si myslela že Petr Valeš byl rozvedený, ale třeba Kristýna byla druhá žena, nevím...
První díl mě dostal. Den po přečtení jsem vůbec nemluvila a nebyla jsem schopná myslet na nic jiného. Nepřála jsem si, na rozdíl od ostatních čtenářů, další díl. Ale když tenhle díl vyšel, tak jsem si říkala, že si ho teda přečtu. První díl jsem hodnotila 5 hvězdami. Tento díl hodnotit nebudu.
Je to klasická kniha o 50. letech. Je to smutné, ale nebylo to drásající jako první díl. Psáno trochu naivně. Přišlo mi, že Paula šla úplně stranou, byť byla párkrát zmíněna. Ze začátku jsem cítila, jak Františkovi jeho Paula chybí, ale to je vše. Svět šel dál.
Nevím, jestli lze říct, že konec byl smutný, byl očekávaný.
Sympatická kniha. Více se mi líbila první část než se u Hany objevil David. Líbila se mi filozofie Hany a její zvířena. Co mi trochu vadilo, byl konec, přišel mi takový nepřehledný možná trochu překombinovaný.
Bezvadná oddechovka, určitě se podívám na další autorčiny knihy.
Za sebe musím říct, že to bylo super čtení. Strašně se mi líbí jak autorka píše o místě, které zná a mám ráda knihy o komunismu.
Celou tuhle sérii doporučuju. Co mi přišlo trochu přitažené bylo chování postavy německého otce.
(SPOILER) Autorku jsem objevila až letos a už mám od ní přečtené čtyři knihy, prozatím jsem nečetla jenom Hudbu z vedlejšího kupé. Musím říct, že první díl se mi líbil daleko více.
Tuhle knihu bych rozdělila do dvou částí. Na první ve které se Jack a Riley seznamovali a ukončila bych ji, když prasklo to s tím bulvárem. Musím říct, že mě Riley tak moc naštvala, že jsem si říkala, že bych ji neodpustila. A chvilku jsem si říkala, jestli to vůbec chci číst dál, ale samozřejmě, že jsem pokračovala. Ještě musím dodat, že mi docela vadilo, jak si Jack nevěřil, Riley mu řekla nějaký vtípek a on hned uvažoval, jestli je to vážně nebo ne jestli se má urazit nebo ne. Ať už to bylo víno, velikost auta nebo prstýnek (mimochodem až tady mi došlo, jak divné je, když vybírá muž snubní prsten pro současnou partnerku s bývalou partnerkou)
Druhá část mi přišla docela nedotažená, postavy nevěděly, co chcou nebo si to neuměly říct. Žili vedle sebe a pořád se sami uráželi. Ta zápletka s bulvárem mi přišla nedořešená a stejně tak ten tanec za odpuštění. Návštěva u doktora mi přišla hrozná.
Musím ale ocenit prostředí Nového Zélandu, přijde mi docela exotické. Líbily se mi zase dva obrázky pod názvem kapitol. Jenom jsem si pořád říkala, proč jsou u Riley ty klubíčka vlny a jehlice... no pak mi to došlo.
Komentář zní hodně kriticky, ale kniha je dobrá, dobře se čte, ale chtěla jsem jenom poukázat na věci, které se mi nelíbily.
(SPOILER) K této sérii jsem se dostala teprve letos. Začala jsem číst v lednu a skončila v srpnu a četla jsem podle toho, jak se odehrával děj, ne podle toho jak je autor vydával.
A musím říct, že jsem docela nadšená. Celá ta parta mi chyběla. Líbí se mi jak se autor umí vrátit k minulosti a zasadit příběh do celé série.
Musím říct, že prvních pár kapitol, kdy se vyřešila vražda prostitutky, bylo super. A další případ s postřelenou střelkyní byl zajímavý.
... aneb jak se žlučovitý dědek ke korytu konečně dorval.
No, bylo to hodně těžké čtení a hodně smutné. Nedoporučuju číst před spaním, já jsem pak nemohla spát.
Ale děkuji autorovi, že takové knihy píše. Musím říct, že díky knize jsem pochopila spoustu věcí, třeba proč se Miloš mstil ČSSD.
Knihu jsem dočetla včera a ještě dneska je mi z ní smutno. Měla sice otevřený konec, ale nemyslím si, že můžeme počítat s optimistickou variantou, vzhledem k tomu, co se v té době v ČSR dělo...
Od autora jsem četla Chaloupky, které byly zajímavé, ale rozhodně nebyly tak dobré jako tato kniha.
Chtěla bych napsat nějaký lepší komentář, ale nemám na to nějak náladu. Napíšu jenom toto. Knihu si přečtěte a čtěte ji pomalu.
Tak to byl jeden z nejvíce smutných dílů z této série. Myslela jsem, že jej přečtu za den, ale nějak jsem nemohla a posledních pár kapitol jsem si nechala na další den. A ještě další den po dočtení jsem z toho byla smutná.
No, případ byl masakr až neuvěřitelné. Ale četla jsem jedním dechem, a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat v dalším díle.
Další ze super dílů. Ze začátku jsem se bála, že to bude zase jenom o mafii nebo stb nebo politice, ale vlastně to bylo o tom, jak se jedna skupina a druhá skupina, snažila vydrbat se druhou.
Bylo to napínavé, dobrodružné, jenom je škoda, že celá mordýřská parta se vlastně sešla jenom v prvních pár kapitolách, sice to stálo za to, ale mohli být více zapojeni.
Tento díl byl úplně jiný než ostatní. Jedna část příběhu se odehrávala ve vězení. Některé části byly trochu nechutné. Ale musím říct, že se mi to moc líbilo. Mám ráda matiku, takže jsem moc dobře chápala profesora, když se ve vězení setkal po dlouhé době s matematikou.
Pokračuju dalším dílem.
Tak tohle byl hodně zajímavý díl. Zajímavé rozuzlení, takové nečekané, ale musím se pochválit, protože jsem si tipla správně, kdo je "vrah".
Už jsem se pustila do dalšího dílu, i když má půjčené knížky z knihovny, které bych potřebovala vrátit.
Takhle kniha obsahuje dva příběhy, ze začátku detektivové řeší vraždu, ale pak dostanou drogový případ a já jsem na vraždu zapomněla. Ke konci jsem byla překvapená, když se k vraždě vrátili a já si říkala, no jo vlastně ještě musí vyřešit vraždu.
Jako vždy moc pěkné zkusím si dát pauzu než se pustím do dalšího dílu. Uvidíme jestli to vydržím.
Jsem nadšená. Myslím, že to píšu ke každému dílu. Ale ono se nedá jinak. Tento díl byl plný akce a vtípků. Perfektní čtení. Jdu se bez jakékoliv pauzy pustit do dalšího dílu, i když jsem chtěla číst něco jiného, ale Dán mě prostě baví.
Tak tady byl vrah jasný od začátku, takže jsem nad tím nemusela bádat, ale i tak jsem knihu četla s nadšením a očekáváním jak to dopadne. Strašně se mi líbí jak se autorovi jednotlivé příběhy prolínají. Ze začátku mi to přišlo zvláštní, ale teď se mi to líbí.
Chci si dát pauzu od tohoto autora, ale nějak to nejde.