To-z-kanálu komentáře u knih
Je tam strašidelný dům a tajemné věci kolem něj, ale hororových prvků se neobjevuje mnoho. Kniha upřednostňuje příběh rodiny. Písečné prostředí bylo velmi zajímavé. Příjemné tajemno jsem cítil po celou dobu. Nikdy jsem nedokázal předpovědět, co se bude dít dál. Dávám 75%, slabší čtyři hvězdy.
Napínavý sci-fi horor. Opuštěné městečko, záhadná úmrtí a záhadný nepřítel. Kniha mě bavila. Prostředí i postavy byly fajn. Filmová adaptace je slabým odvarem. Scénář filmu napsal sám Dean Koontz.
Čtení mě bavilo, po celou dobu jsem byl zvědavý, jak bude děj pokračovat. Přesto pro mě to byl spíše průměr. Standardní zástupce thrillerového žánru.
Čtyři spisovatelé bojují proti zlu z domu. Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetl. Prvních sedmdesát stran bylo spíše průměrných. Ale zbytek, velmi povedený. Kniha má dobrou atmosféru. Boj se zlem není popsán úplně nejoriginálněji, ale i tak se mi líbil.
Od knihy jsem nic moc neočekával, a tak jsem ani nebyl zklamán. Jednoduchá oddychovka. Zápletka jak z béčkového filmu. Citát: Vzduchem se prohnal stříbrný hrot, střetl se s pravým okem pronásledované a hladce jí vklouzl do lebky.
Takový útržkovitý mišmaš vzpomínek na různá setkání s duchy a různé informace ohledně duchů. Špatné to nebylo, četlo se to fajn.
Nejdříve jsem viděl film Pancéřová holka, který mi přišel docela zábavný a teď jsem sáhl i po jeho předloze. Komiks obsahuje 15 krátkých příběhů z let 1988 až 1990. Tankerka v nich souloží s klokanem, krade 2000 tun piva, z ďábla dělá hlupáka, prezidentovi doručuje pytlík na stolici apod. Číst tyhle příhody bylo něco skvělého a velmi mě to bavilo. Sprostá slova jsou téměř v každé bublině.
Mně se to líbilo. Poutavý příběh o imaginárním příteli a dalších fantaskních věcech v jednom městečku. Kniha si držela napětí a bylo tam hodně zajímavých věcí. Děj byl takový pohádkový, s náboženskými motivy. Konec trošku blázinec, spousta všeho a furt dokola. Celkově jsem s knihou spokojen.
Knihu hodnotím jako fajn průměr. Klasická variace na zombie příběhy. Nedávno jsem například četl Kingův Puls, který se mi líbil nastejno. Je tu pár zajímavých nápadů i obvyklé klišé. Některé části mě bavily a některé moc ne. Desetileté hladovčátko bylo sympatickou postavou. Film podle knihy taktéž průměr.
Skvělá poutavá jednohubka. 1955 napsal Arthur Hailey původní scénář během devíti dnů. 1956 vznikl podle scénáře hodinový kanadský tv film, respektive záznam živého představení. 1957 byl na základě příběhu natočen celovečerní film Zero Hour!. 1958 napsal John Castle (pseudonym dvou autorů - Ronald Payne a John Garrod) podle Haileyho scénáře tuto knihu. 1964 a 1971 vznikly tv filmy Flug in Gefahr a Terror in the Sky. 1980 příběh inspiroval film Připoutejte se, prosím!. 1981 byla nahrána česká rozhlasová hra.
Krvavá zátoka, Žár, Před úsvitem, Všechno nejlepší k mým narozeninám, Hrůza na jevišti, Pátky třináctého a Noční můry - slasher hororové filmy mám rád a líbilo se mi jejich začlenění do děje knihy, všechny odkazy, postavy, postřehy a poznámky o nich. Společně s motivem tzv. poslední dívky to bylo však jediné, co mě na knize bavilo. Kniha se mi nečetla dobře, přišla mi zdlouhavá a trochu zmatená. Slasher v reálném světě mě zklamal. Půl napůl. 50%
Místy to bylo zdlouhavější, ale nebylo to špatné, děj se mi zdál průměrný, takový střed. Záhadné události, obří strom, sníh, samota, boj ženy o záchranu dětí. V závěru až pohádkové prvky.
Fascinujícími nápady nabitý příběh o komunikaci s mrtvými. Oceňuji představivost autorky. Kniha je vyprávěna formou zápisů, dopisů a všelijakých dokumentů v kombinaci s vyprávěním o škole, ředitelce a nové žákyni. Psaná je docela zvláštně (prohodit samu sebe sebou samou). Závěr je místo písmenky napsán ektoplazmoglyfy - vyvrhnutými ústními objekty.
Trochu to zavánělo nastavovanou kaší. Jednoduchá dějová linka, neustálé odkazy na první díl. Přesto jsem s titulní hrdinkou a jejími dětmi opravdu rád trávil čas. Četlo se to téměř samo. Bylo to temné, znepokojivé a napínavé. V rámci možností to fungovalo, jen některé části mohly být více dotažené. Knihu hodnotím nadprůměrně.
Všechny povídky mi přišly docela dobré a vcelku vyrovnané, ani jejich rozuzlení neurazí. Žádná pecka to ale za mě nebyla. Povídky často obsahují dětské motivy - vlk čte noviny, dinosaurus, faun, oživlé figuríny, kolotoč, duchové minulosti, robůtek. Ty se mi nakonec líbily snad i víc, než ty dospělejší. Některé povídky byly na mě trochu zdlouhavé. 3 hvězdičky, vracet se ke knížce už nebudu.
Spisovateli se začnou dít zvláštní věci. Postava z jeho románů jakoby ožila. Kniha se čte dobře, i když se zápletka vyvíjí poměrně pomalu. Moje zvědavost postupně narůstala a docela mě to vtáhlo. Ve druhé polovině knihy vyplouvají na povrch zajímavé informace a krvavý konec se mi také líbil. Došlo i na ty skalpely. Slabší 4 hvězdy.
Sestry proti úchylům. Děj byl docela zajímavý. Na konci převládaly pozitivní pocity. Přesto bych ji zrovna moc nedoporučoval, jsou i lépe zpracované thrillery. Chování Claire mě štvalo. Některé části bych zkrátil.
Docela fajn kniha o zabijáckých švábech, extra mě neuchvátila, ale dostal jsem od ní to, co jsem čekal. Švábi terorizující obyvatelé malého ostrova, dobré scény útoků. Na knihu o útocích zvířat byla možná trochu dlouhá. Filmová adaptace byla také dobrá, pohodový osmdesátkový horor, švábi v něm dokáží zmutovat i člověka nebo kočku, to v knize nebylo.
Příjemný thriller. Poutavá a rychlá honička s psychopatem. Napětí od první do poslední stránky. Byl jsem mile překvapen. Dobrá je i filmová adaptace z roku 1976. Ve filmu se místo z Philadelphie do San Francisca jede z Říma do Paříže.
Zajímavý, zvrácený hororový příběh o rodině, ve které není něco v pořádku. Jako záležitost na dvě tři hodiny je to dobré. Rychle přečíst, pobavit se nad zvraty a moc o tom nepřemýšlet.