To-z-kanálu To-z-kanálu komentáře u knih

Utrpení těla Utrpení těla Monica J. O’Rourke

Obal je výstižný. Tohle je prostě o mučení. Krev a sperma. Sexuální perverze a utrpení. I když je příběh jednoduchý, děj je poutavý a má spád. Za mě by kniha mohla být delší. Co se týče dvou povídek na závěr, úchylné, šílené a zvrácené. Zkrátka a dobře, tohle se povedlo.

07.06.2021 4 z 5

Když teče krev Když teče krev Stephen King

Všechny povídky byly něčím zajímavé. V každé byla nějaká dobrá záhada. Nejvíce jsem si užil příběh č. 1. Kniha stojí za přečtení, ale nemohu se přimět dát čtyři hvězdičky. 3,5*

03.06.2021 3 z 5

Prokletí Harrow Lake Prokletí Harrow Lake Kat Ellis

Příjemný příběh o holce, která přijede do městečka, ve kterém není vše zcela v pořádku. Začíná objevovat různé zvláštní věcí, neví čemu věřit a co se ve skutečnosti děje. Líbil se mi ten pocit nejistoty. Na všem bylo něco divného. Dřevěná loutka sebou škube, z pokoje se ztrácí věci, rodinná tajemství a noční můry. Závěr mě však neuspokojil tolik, jak jsem předpokládal. Asi jsem od konce čekal ještě malinko víc. 3*. Rychlé a snadné čtení.

23.05.2021 3 z 5

Přízraky Přízraky Dean Koontz

Napínavý sci-fi horor. Opuštěné městečko, záhadná úmrtí a záhadný nepřítel. Kniha mě bavila. Prostředí i postavy byly fajn. Filmová adaptace je slabým odvarem. Scénář filmu napsal sám Dean Koontz.

18.05.2021 4 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

Trochu to zavánělo nastavovanou kaší. Jednoduchá dějová linka, neustálé odkazy na první díl. Přesto jsem s titulní hrdinkou a jejími dětmi opravdu rád trávil čas. Četlo se to téměř samo. Bylo to temné, znepokojivé a napínavé. V rámci možností to fungovalo, jen některé části mohly být více dotažené. Knihu hodnotím nadprůměrně.

29.04.2021 4 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Působivé a depresivní čtení. Všichni jenom jdou, povídají si a umírají. Dobré dialogy, myšlenky a postavy. Hodně zajímavá a čtivá kniha.

23.04.2021 4 z 5

Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Čtení mě bavilo, po celou dobu jsem byl zvědavý, jak bude děj pokračovat. Přesto pro mě to byl spíše průměr. Standardní zástupce thrillerového žánru.

08.04.2021 3 z 5

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Čtyři spisovatelé bojují proti zlu z domu. Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetl. Prvních sedmdesát stran bylo spíše průměrných. Ale zbytek, velmi povedený. Kniha má dobrou atmosféru. Boj se zlem není popsán úplně nejoriginálněji, ale i tak se mi líbil.

06.04.2021 4 z 5

Dům u hřbitova Dům u hřbitova John Everson

Od knihy jsem nic moc neočekával, a tak jsem ani nebyl zklamán. Jednoduchá oddychovka. Zápletka jak z béčkového filmu. Citát: Vzduchem se prohnal stříbrný hrot, střetl se s pravým okem pronásledované a hladce jí vklouzl do lebky.

15.03.2021 3 z 5

Cizinci Cizinci Mort Castle

Kvalitní psycho. Temný rodinný příběh s vrahy, kteří vypadají jako normální lidé, do kterých by to nikdo neřekl. V knize je odhadem tak jedna vražda na každých čtyřicet stran, když nepočítám závěr. Příběh spíše komorní, pozvolna gradoval k neodvratnému finále. Za mě palec nahoru.

24.02.2021 4 z 5

Démonologové Démonologové Gerald Brittle

Takový útržkovitý mišmaš vzpomínek na různá setkání s duchy a různé informace ohledně duchů. Špatné to nebylo, četlo se to fajn.

13.02.2021 3 z 5

Ústav Ústav Stephen King

Zápletka knihy mi přišla průměrná. Na druhou stranu mě první půlka bavila. Od dětí zavřených v Ústavu jsem se nemohl skoro odtrhnout. Luke byl sympatickým hrdinou.

13.02.2021 3 z 5

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Vyprávění o ostrově mě bavilo. Poté, co čtenář zjistí, o jaký druh thrilleru se jedná, příběh začne trochu přešlapovat na jednom místě, skoro až do konce. Přesto to bylo zajímavé. Pro mě něco mezi 3 a 4 hvězdičkami, nakonec dám 4.

27.11.2020 4 z 5

Na plný plyn Na plný plyn Joe Hill (p)

Všechny povídky mi přišly docela dobré a vcelku vyrovnané, ani jejich rozuzlení neurazí. Žádná pecka to ale za mě nebyla. Povídky často obsahují dětské motivy - vlk čte noviny, dinosaurus, faun, oživlé figuríny, kolotoč, duchové minulosti, robůtek. Ty se mi nakonec líbily snad i víc, než ty dospělejší. Některé povídky byly na mě trochu zdlouhavé. 3 hvězdičky, vracet se ke knížce už nebudu.

27.11.2020 3 z 5

Dvě holky, jeden tank Dvě holky, jeden tank Alan Martin

Zábavné dobrodružství s bláznivou Tankerkou, jejími kamarádkami a manželem klokanem. Příběh se mi líbil, obsahuje hodně akce i překvapivých momentů. Doufám, že u nás vyjde i jeho pokračování, dle textu na obalu knihy má jít o trilogii.

22.10.2020 4 z 5

Tankerka Jedna Tankerka Jedna Alan Martin

Nejdříve jsem viděl film Pancéřová holka, který mi přišel docela zábavný a teď jsem sáhl i po jeho předloze. Komiks obsahuje 15 krátkých příběhů z let 1988 až 1990. Tankerka v nich souloží s klokanem, krade 2000 tun piva, z ďábla dělá hlupáka, prezidentovi doručuje pytlík na stolici apod. Číst tyhle příhody bylo něco skvělého a velmi mě to bavilo. Sprostá slova jsou téměř v každé bublině.

22.10.2020 4 z 5

Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Mně se to líbilo. Poutavý příběh o imaginárním příteli a dalších fantaskních věcech v jednom městečku. Kniha si držela napětí a bylo tam hodně zajímavých věcí. Děj byl takový pohádkový, s náboženskými motivy. Konec trošku blázinec, spousta všeho a furt dokola. Celkově jsem s knihou spokojen.

08.10.2020 4 z 5

Asi to skončím Asi to skončím Iain Reid

Zajímavě vymyšlená kniha. Psychologické drama maskované za thriller. První třetina knihy pro mě nebyla zrovna záživná, zato zbytek byl hodně intenzivní, mrazivý a napínavý. Děj byl takový schválně matoucí, o konci jsem musel chvilku přemýšlet. Po dočtení jsem se vrátil zpět, trochu si knihu prošel a znovu si přečetl mezikapitoly psané kurzívou. Nakonec jsem z knihy nadšený, je to hodně jiný thriller a to není na škodu. Ani film od Kaufmana není špatný. V řadě pasáží se od knihy liší.

16.09.2020 4 z 5

Tanec skalpelů Tanec skalpelů Jenny Milewski

Spisovateli se začnou dít zvláštní věci. Postava z jeho románů jakoby ožila. Kniha se čte dobře, i když se zápletka vyvíjí poměrně pomalu. Moje zvědavost postupně narůstala a docela mě to vtáhlo. Ve druhé polovině knihy vyplouvají na povrch zajímavé informace a krvavý konec se mi také líbil. Došlo i na ty skalpely. Slabší 4 hvězdy.

10.09.2020 4 z 5

Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Knihu hodnotím jako fajn průměr. Klasická variace na zombie příběhy. Nedávno jsem například četl Kingův Puls, který se mi líbil nastejno. Je tu pár zajímavých nápadů i obvyklé klišé. Některé části mě bavily a některé moc ne. Desetileté hladovčátko bylo sympatickou postavou. Film podle knihy taktéž průměr.

01.09.2020 3 z 5