valky

"Četla" jsem jako audioknihu. Přednes a čtení Aleše Procházky se mi líbilo, asi i proto, že pár dílů vlastně Chandlera daboval a také v některých filmech Mattha.
Bohužel, pokud čekáte zpověď toho typu, že po dočtení milujete daného člověka o to víc, zklamu vás. Jedná se opravdu o surovou, syrovou výpověď bez balastu a přikrášlování. Matthew se svěřuje i s myšlenkami, které se mihnou v duši člověka, ale nikdo by je nepřiznal. Ne však Mattman, ten přizná vše.
Jste jeho skalní fanoušek, Mattha miluje a chcete ho milovat ještě víc? Žijte v iluzi a nečtěte tuto knihu... :-) Jste však zralý na to, milovat ho, a přijmout i všechny jeho stránky? Směle do toho...

Knihu jsem slyšela jako audioknihu. Poslouchali jsme jí spolu s manželem. Jen tedy, proč na knihu tohoto ražení byl vybraný zrovna pan Otokar Brousek - tomu nerozumím. A milovníka hudby nepotěší ani špatně čtená jména a názvy skupin... :-)

Četla jsem to v pubertě. Knížku mi koupila na dovolené mamka s tím, že to četla v mém věku. Mě to v té době docela chytlo a líbilo se mi to. :-) Dnes nevím, jak bych hodnotila s odstupem času a v jiné životní fázi.

Do tohoto dílu jsem se nějak nemohla začíst. Trvalo mi zhruba polovinu knihy, než jsem knize absolutně propadla. Přiznám se, že pasáže s Manon mě už od předchozího dílu mírně nudily a rozčilovaly. A to ačkoliv jsem cítila, že to v nitru není taková potvora, jakou by z ní její babička chtěla mít.
To vše se změnilo v závěru knihy, kdy jsem opravdu hltala každou stranu textu.
Co se mi líbí na autorčině stylu psaní je proplétání příběhů a vyprávění, kdy stejnou situaci vnímáme skrze jinou postavu. Těším se na další díl.
Co je ale strašný - proč se v českém překladu Rowan jmenuje Jeřáb?

(SPOILER) Do prvního dílu jsem se nemohla začíst a chytil mě až od poloviny - za to potom už mě nepustil.
V prvním díle jsem si nemohla zvyknout na představu, že takto jedná a přemýšlí nájemná vražedkyně, která je od dětství pro tyto účely cvičena.
Když pak pomalu odkrýváme její historii, začínáme chápat i ty důvody proč je tak křehká, proč je tak citlivá a zároveň tak chladná.
Druhý díl mě absolutně pohltil, přečetla jsem ho za 4 dny - kdy jsem chodila do práce a musela trochu fungovat. :-D Velice mě zabolela situace s Chaolem a Nehemií. Byla to taková světla ve tmě. Ale uvidíme, jaké tajemství a díly do skládačky odhalí další díl...

Květy zla a obecně prokleté básníky jsem četla "v pubertě". Absolutně jsem jim propadla, sama jsem se cítila v té době pohlcená temnotou a temnými myšlenkami. Hraju si s myšlenkou se k básnické sbírce vrátit a porovnat si v sobě pocity, které mám z knihy v sobě do dnes a to, jak na mě bude působit kniha nyní.

Kniha se mi moc líbila. Tom je sympaťák od pohledu a pokud by vám přeci jen sympatický nebyl, nevěřím, že se do něj po přečtení jeho příběhu nezamilujete. :-)
Na tomto příběhu je jasně vidět, že role ve filmu neodráží osobnost herce. Velmi citlivý a jemný kluk, který je v době dospívání celebritou. Kniha je plná humoru ale také neskutečné sebereflexe a řekla bych až pokory.

První kniha této autorky (pokud se nemýlím) a první kniha série. Ze začátku mi trochu lezlo na nervy, že vycvičená vražedkyně je taková "cíťa". Dlouho jsem se nemohla začíst a říkala jsem si "co na tom sakra všichni máte?"... Potom ale kniha nabrala spád a posledních cca 15 kapitol jsem přečetla na jeden zátah. :-D
Myslím, že citlivost a nerozvážnost hlavní hrdinky je způsobena životním příběhem, věkem a také tím, že je to přeci jen stále žena. Což se mi nakonec zalíbilo. Uvidíme, co nabídnou další díly.

Jemný příběh, který je ta silný a plný emocí, že vás nenechá chladnými.
Konec mě překvapil. Určitě stojí za přečtení.

Kniha se mi líbila. Ačkoliv čtu naprosto jiný žánr, chtěla jsem si tak nějak zkusit odpočinout u klasiky. Ze začátku se na mě dej trochu táhl.. Ovšem humor, kterým oplývá otec pan Bennet mě nepřestával bavit do konce knihy. :-)

Kniha vás okamžite vtáhne do děje a do krutostí, které se staly... A od první věty nedokážete odtrhnout oči. Brilantně napsané. :-)

Velmi silná kniha. Zasáhla mě zasáhla natolik, že se mi o ní stále zdálo... už jsem se tedy opravdu těšila, až jí dočtu. Zároveň se mi pak stýskalo po Liesel. Rozhodně stojí za přečtení.

Super. Oproti prvotině Hypnotizér má kniha spád a stále stejné tempo. Skvělý příběh, napínavé čtení.

Krásné zakončení série o Lisbeth Salanderové. Bude mi chybět. Děkuji za opravdu důstojné dopsání Milénia. Autor neměl vůbec lehký úkol. Ujal se neskutečně těžké práce. Zaslouží si opravdu respekt.
Jediné chyby obou pokračování - měly málo stran. :)

Bála jsem se pokračování. Ano, na Stiega Larssona nemá opravdu asi nikdo. Nicméně toto je opravdu velmi důstojné pokračování. Bylo mi jen líto, že má tak málo stran.

Nejlepší kniha z celé série. A řekla bych, že asi nejlepší kniha vůbec. Dokonalé, mistrovské dílo. Jen těžko se mi smiřovalo s tím, že už nebudu číst o Lishbeth....
Larsson byl mistrný spisovatel, a je ho opravdu neskutečná škoda. To, s jakou lehkostí dokázal vyprávět příběh Lisbeth, jak do sebe zapadal každičký dílek...

Druhý díl, nádherný, napínavý... než jsem knihu dočetla, říkala jsem si, že si dám od Lisbeth a Mika na chvíli pauzu a otevřu něco jiného. Ovšem, konec knihy skončil v tom největším napětí, že jsem okamžitě po přečtení letěla do knihovny a začala hltat třetí díl. Fantastická trilogie.

Pro mě - nejlepší knihy vůbec. Měla jsem trochu problém se začíst do první knihy, ale zhruba od poloviny jsem četla už jedním dechem a nemohla jsem se odtrhnout. Druhá kniha byla svižná, ale ten konec... Nemohla jsem jít ani spát a musela jsem otevřít třetí díl, u kterého jsem bez dechu od první stránky. Třetí díl je určitě nejlepší z celé série. Komplikovaný příběh, do kterého Vás ale autor od prvního dílu vtáhne tak, že se v nitkách příběhu vůbec neztrácíte. Naopak. Po přečtení Milénia mám opravdu pocit, že tyto knihy nic nepřekoná.

Opět velmi krásně popsaný příběh ze života spisovatelky, která svým neotřelým způsobem líčí zážitky z léčebny.

Velmi krásně popsaný život ženy v Americe v předválečném období. Ženy, která je zvyklá na městský život a má ráda společnost lidí. A ženy, která se najednou se svým manželem ocitne na, v podstatě, opuštěné farmě mimo "civilizaci".