vevu.

Chtěla bych, aby si tuto knihu přečetli všichni.
Protože nic vám k porozumění nepomůže víc než osobní výpověď člověka, který si prochází něčím nelehkým.

Na knihu jsem se moc těšila a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Mawer příběhem čtenářům zprostředkoval jiný pohled na naše dějiny. Na pozadí velkých českých dějin se odehrává roadtrip plný náhod i milostný příběh.
Moc se mi líbily "vysvětlující" kapitoly o naší historii.

Kniha je psaná čtivě. Vykreslení atmosféry místa i času děje vás dokáže vtáhnout, když budete chtít. Postavy jsou uvěřitelné, jejich život je vykreslen do detailů.
Jen jedna věc mě zarážela - malý počet přímé řeči.
Ačkoliv je kniha vychvalována do nebes, u mě se až takový wow efekt neobjevil. Dám šanci ještě dalšímu dílu a uvidím.

Těšila jsem se na ni a jsem ráda, že z ní nemusím být zklamaná. Nejsem čtenář vyhledávající povídky, takže se rovnou přiznám, že jsem si ji chtěla přečíst víceméně hlavně proto, že jsem byla zvědavá, co Tom Hanks ještě umí.
Ale i přesto, že nejsem povídkový typ, mi kniha opravdu sedla!
Některé povídky mě zaujaly méně, jiné jsem přelouskala na jeden nádech. Hned ta úvodní byla velmi pohlcující, opravdu živelná. Také se mi líbily povídky s nádechem nostalgie, minulosti.
Celkový dojem z knihy je skvělý, psací stroje jako spojovací prvek všech povídek fungoval dokonale.
Musím také ocenit grafické zpracování - ke každé povídce odpovídající zpracování a také samotná obálka, která zaujme na první pohled.

Hodně dlouho jsem ji nechtěla číst, protože jsem nevěřila, že někdo dostojí kvality původní série. Ale autor to zvládl dokonale, všechna čest! Oblíbené postavy, k tomu něco nového a zajímavý námět... Fungovalo to.

Chlapci z hlídky se stávají mými oblíbenými postavami. A draci k tomu? Dokonalá kombinace!

Erebos mě kdysi hrozně bavil, takže na tuto knihu jsem se taky hodně těšila. Zajímavé je, že nejsem vůbec nadšenec PC her apod., ale číst o tom mě dost baví.
Příběh je poměrně jednoduchý, snad i předvídatelný, ale má spád. Navíc mě bavily odkazy na jiná díla z různých oblastí, oživilo mi to děj, můžete si podle toho třeba vytvořit playlist.
Co se týče mého hodnocení, zásadní dílo to pro mě nebude, ale zklamaná jsem nebyla, přínesla mi přesně to, co jsem od ní očekávala - zábavu.

Málokdy píšu ke knihám komentáře, ale tuto snad ani nejde přejít beze slov.
Téma holokaustu mě vždy silně zasáhne, nejinak tomu bylo i přečtení Schindlerova seznamu. Bála jsem se ho číst, bála jsem se dívat na film. Ale po návštěvě Schindlerovy továrny v Krakově jsem si říkala, že to musím napravit. Sáhla jsem tedy po knižním zpracování. Styl psaní trochu s odstupem a trochu reportážní formou mi asi v tomto případě vyhovoval. Byla jsem uchvácena příběhem a odvahou, která příběh prostupovala. Klobouk dolů! Jedna z knih, kterou by si měl přečíst každý.

Knížka byla zajímavá, příběh mě zaujal. Jen mi přišlo z pohledu příběhu, že na světě žijí jen samé lesby..

Knihy od CoHo mám ráda, líbí se mi, že i v romantickém příběhu dokáže řešit podstatnější problémy. Navíc píše opravdu čtivě. To se nedá upřít ani tomuto příběhu, který se sice četl dobře, ale byl už celkem přitažený za vlasy...

Ta kniha je nádherná! Obal prodává, že jo... :)
Každopádně příběh samotný mě moc neoslovil. Námět a záměr příběhu není špatný, ale jeho pojetí mě moc nenadchlo - s podobným tématem už jsem četla lepší. Některé postavy byly zajímavé, ale asi žádná mi nepřirostla k srdci, navíc se děj na mě hrozně táhl a ani ty akčnější části moc akční nebyly. Své čtenáře si jistě najde, ale já mezi ně patřit nebudu...

(SPOILER) Rozhodně mě druhý díl bavil víc než první. Pár věcí mi tam úplně neštymovalo, shodnu se na nich s ostatními čtenáři. Ale ten závěr to vyhoupl zase nahoru. Za mě fakt dobře vymyšlené.
Co teda vůbec nechápu, tak některé Kivino myšlení. Chápu, že chtěla mít po 10 letech svou pokrevní rodinu, že k nim chtěla zapadnout, ale copak neviděla, jaká je Zuleeca prohnaná mrcha? Proč jí furt šla na ruku? Vzhledem k závěru by se stejně asi všechno odehrálo, ale třeba později, třeba to mohlo dopadnout jinak... No, doufám, že aspoň Tor dojde k prozření, kopne Zulee do zadku a už nebude s rebely, ale proti nim... A Kivě nezbývá než držet palce, aby se z téhle šlamastyky dostala a povedlo se jí vše urovnat. Bude to mít hodně těžké a měla by se začít rozmýšlet sama za sebe.
P.S.: Za nejlepší postavu prohlašuji Cala, to je fakt skvělý týpek.

Námět a záměr nebyl špatný, ale to, co slibovala anotace, se nedostavilo.
Kdo očekává román o holocaustu a 2. světové válce, ten se dočká jen částečně. Kdo očekává román brnkající na psychologickou strunu, ten se dočká také jen částečně. Obojí tam je, ale jaksi nedotažené...
Kniha dobře posloužila jako předloha pro film Králíček Jojo, ale tam pro mě její hodnota končí.
Zhruba do polovina se mi četla i vcelku dobře, pak už mi přišlo, že se příběh točí v kruhu, vlastně mě ani nezajímalo, jak to dopadne...

Příběh veskrze zvláštní, hlavní postava Alice bude sympatická opravdu málokomu, ale to mi nepřijde špatně. Naopak si myslím, že ty nesympatie k ní mě "nutily" číst až do konce. Pořád jsem čekala, jak se celý příběh vyvine, jaký bude závěr.
Celkově však nějak nedokážu zaujmout jasný postoj k tomu, jestli se mi kniha líbila a jestli bych ji doporučila dál, není úplně pro každého.

Velmi zajímavá kniha, jejíž námět vede k zamyšlení. Autorčiny myšlenky v sobě mísí její příběh o cestě za tmou i mnoho faktografických informací.

Vůbec to nebylo zlé. Jorg je takový hajzl, až si ho snad dokážete pro jeho cynismum a černý humor i zamilovat.
Líbil se mi lehký odklon od klasických fantasy světů a nástin "postapo", jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí. Jak se to s Jorgem vlastně celé vyvrbí. :)
Místy je děj posunován nelogickými situacemi, to mi nebylo úplně po chuti, taky bych ocenila větší rozepsání některých postav.
Hurá na pokračování, ať vidím nějaké ty posuny.

Díky širokému záběru témat, které autor v knize čtenáři předkládá, si v ní každý dokáže najít něco, co ho jistojistě zaujme.
Místy jsem musela svou pozornost držet opravdu napnutou, abych se neztratila, protože některá témata mi blízká nebyla, ale brala jsem to pozitivně - něco nového se dozvím. :)
Velmi se mi líbil mladistvý styl psaný - plný sarkasmu, humoru, trošky vulgarismů. Vše to k sobě náramně ladí.
Každopádně - vždycky jsem měla za to, že lidstvo jako celek je to nejhorší, co mohlo planetu Zemi potkat a tato kniha mě v tom jen utvrdila. :D

O tom, že ženy ve všech koutech světa jsou stejné a řešíme všechny stejné věci a problémy.
Humor, nadsázka a sarkasmus tomuto dílku nelze upřít. :)

Suma sumárum se mi první sbírka líbila víc, byl z ní cítit smutný příběh a jeho šťastný konec, kdežto z této na mě celou dobu křičela ohromná nenávist...
Ano, je potřeba dát najevo, že chlapi se mnohdy cítí býti někým nadřazeným, ano, ženám se ze stran mužů dějí hodně hnusné věci, ale je to na mě pojaté až moc jednostrannou nenávistí...
Líbil se mi motiv sounáležitosti mezi ženami, a taky ta cesta k sebelásce, ta se promítá v obou sbírkách.

Když si odmyslím to, že se jedná o tuze moderní podobu poezie, volnou básnickou formu, možná až poezii v próze, je mé hodnocení kladné.
Emoce ve verších obsažené ve vás něčím zarezonují, osud autorky vám nebude lhostejný.
Je to upřímné a odvážné, málokdo dokáže jít sám do sebe až do morku kostí a vynést na světlo a odhalit všechny vnitřní démony (draky). Autorka ze sebe strhala kůži, aby na sebe její kousky poskládala už správně.
Věřím, že každý si najde alespoň jeden verš, který zasáhne to správné místo uvnitř.