Vilma232

Příběh Řeků v Československu na mě zapůsobil opravdově a lidsky. Každá postava je "jako živá"

Mysteriózní příběhy čtu opravdu málo, ale tenhle jsem si užila. Nicméně mnohem více mě bavilo to, co se odehrává v běžné realitě. Setkání se starými známými i novými známými, hledání v historii....

Naposloucháno. S velkým potěšením musím konstatovat, že nejen Miko Syrový, ale i Marek Vráz - novinář mě zaujal. A dokonce se mi podařilo začít prvním dílem! Zmizení mladé ženy na cestě s diskotéky a odhalení až po mnoha letech - dobrý námět, výborné zpracování i načtení.

Nejzajímavější je nápad vydat knihu psanou z pohledu dvou hlavních osob a vytisknout ze dvou stran. Jinak oddechové čtení s výrazným množstvím málo pravděpodobných situací.

Detektivka má spád, vyšetřování se logicky posunuje.

Zajímavý příběh několika generací, podaný velmi příjemným stylem. Jen jsem se někdy trochu mezigeneračně ztratila v množství postav.

Vtipné a poučné čtení. Určitě si přečtu i ostatní knížky mladého poutníka. Na jedné straně jeho počin velmi obdivuji, na druhé.... jsem ráda, že nejsem jeho matka. Ať mu zdraví a chuť k putování dlouho vydrží.

Stejně jako vynikající Sůl moře nabízí pohled na válku z pohledu civilistů - tentokrát z pobaltských států, kteří jsou Stalinem a NKVD odsouzeni k pobytu v pracovních táborech.

Plný počet hvězdiček za krásnou knihu. Místy hodně drsné, ale o to silnější. Hlavně - ať už taková doba nikdy nepřijde, taková, co semele krutým způsobem i ty nejobyčejnější lidské životy.

Druhý díl je ještě lepší než první. Tahle série má vynikající začátek a už teď se těším na pokračování.

Osvědčená autorka v nové sérii. Mráz mi jezdí po zádech, když se pokusím představit ten pocit, že chci utéct a není jak...

Příběh navazuje na Kyselé třešně časově a spojuje je několik vedlejších postav. Velmi lidsky je zde popsán proces postupného likvidování soukromého hospodaření a tlak na obyčejné lidi z pozice "vládnoucí strany", která chce vlastně pro všechny jen to dobré....

Musela jsem číst.... chtěla jsem se dozvědět.... a vlastně nevím! Ale stálo to za to a pořád si nejsem jistá, zda bych chtěla Tribeč osobně navštívit.

Naposloucháno. Opět velká spokojenost. Děj má spád, postavy i situace jsou uvěřitelné, zápletka zajímavá. Asi autora prověřím i v dalších dílech.

Naposloucháno. Zase výborná interpretace a napínavá zápletka. Autor umí velice věrohodně a s humorem podat průběh policejní práce. Asi se ze mě stala fanynka.

Naposloucháno. Velmi slušná detektivka, krátké kapitoly, přehledné a srozumitelné v zápletce i v motivech. Výborná interpretace.

Po delší době jsem se dostala opět k severské detektivce a spolkla jsem ji jako bonbónek vynikající chuti. Autor stojí za seriálem Zločin, který se mi taky líbil.

Naposloucháno. Je smutné, když děti vyrůstají v prostředí, které je sráží, demotivuje a když nenajdou zastání u svých nejbližších.

Drsné, drsnější, nejdrsnější... jsou životní peripetie obyvatel severošvédského městečka. Až trochu vydechnu, přečtu určitě i další knihy této autorky.