WaN635 komentáře u knih
Knihu jsem brala jako jednohubku na jedno odpoledne. Což se podařilo :). Námět fajn, provedení horší. Občas pobavilo (ale málokdy), co se mi líbilo byla krátkost Kapitol. Co bylo naprosto příšerné byla ilustrace, ta byla hodně nepovedena.
A od půlky knihy jsem toho prcka upřímně neměla ráda :) asi jsem měla hodnější syny :).
Zatím absolutně nejlepší přečtená kniha v roce 2022. Autorka je pro mě milým překvapením a tato kniha byla ještě lepší než ta předchozí.
Hlavní hrdinka je naprosto úžasná, přes všechno co v životě prožila. Vlastně hlavní postavy jsou všechny perfektní. Příběh se čte vlastně samz, kniha nejde odložit.
V originále je vydáno dalších 12 knih, tak šup šup s nimi do překladu :)
Začátek knihy byl více než slibný, ovšem poměrně rychle se z knihy stala slátanina, kterou jsem nakonec vůbec nepochopila. Vlastně ani nevím, jak to dopadlo, co se vlastně stalo. Nevím opravdu nic :( . Jedna hvězda za začátek, druhá za obal.
Po knize jsem sáhla v knihovně kvůli obálce. Dlouho jsem zvažovala, zda dám 3 nebo 4 hvězdičky.
K samotné knize, příběh byl fajn, prostředí pro mě zcela neznámé :), o to víc si mi kniha líbila.
Jinak kniha by byla kratší min. o 200 stran, kdyby hlavní hrdinka u každé otázky, která jí byla položena, nepřemýšlela 2 stránky o tom, co odpoví. Kolikrát to bylo tak matoucí, že jsem zapomněla, jak otázka zněla.
Za to hlavní hrdina byl sympaťák.
Jo a ještě mi lehce lezlo na nervy, to kockovani dospělých sourozenců - pokud by jim bylo o 10 let méně ok, ale tady mi to vadilo.
Výborný thriller!! Miluju knihy, kde je více linek, které se nakonec spojí v jednu. Selena, jakožto hlavní hrdinka mi byla sympatická, dokázala jsem se vcítit do jejích rozhodnutí,dokázala jsem je pochopit.
Pearl a Gracy mi bylo postupem knihy vlastně líto a doufala jsem, že nakonec najdou každá to své štěstí.
Knihu můžu doporučit.
Už nějakou dobu se mi nestalo, že bych četla knihu takhle dlouho a ještě ji musela prokládat jinými knihami.
Nesedla mi a to vůbec a vlastně nevím proč.
Vzhledem k úmrtí autora jsem se rozhodla z nostalgie si přečíst jeho knihu. Bohužel jsem neměla šťastnou ruku a kniha se mi nečetla dobře. Ono to bylo hlavně tím, že mi byl krajně nesympatický hlavní hrdina. Jediné co se mi v knize líbilo byl forek s trénováním Sparty.
Jinak knihy autora mám vesměs ráda a některé jsem za svůj život četla opakovaně a s radostí.
Moc ukecane a nudné. Pořád jsem čekala, že se to rozjede nebo přijde nějaký zvrat, ale nic :( .
Příběh co už byl napsaný 100x. Další díly riskovat nebudu.
Jsem celkem překvapená nízkým hodnocením knihy, protože mě se celkem líbila. Příběh se pomalu rozjížděl, ale nabíral na síle a to mam ráda. Líbilo se mi i ,, cestování časem,,, které děj krásně dovysvětluje.
Konec překvapivý, zvrácený.
To, že je kniha napsaná na základě skutečnosti, knize dodává poměrně zneklidňující a děsivý rozměr.
První knižní seznámení s Hartlem, no a já vlastně nevím. Přečetla jsem to a přišlo mi, že Aleš v průběhu těch 15 roku lásky nadšením zrovna neoplýval.
Rozhodnutí před 15 lety, podle mě, z něj neudělalo šťastnějšího nebo lepšího člověka.
Každopádně pral se se životem statečně a rozhodně ho s holkama nakonec ubojoval.
Takové soft porno . Každopádně i kniha se zaměřením na sex by mohla mít příběh a napětí. A to já postrádala a přiznám se, že ke konci jsem již scény, ,,kdy ji drsně šukal a jí se to líbilo,, přeskakovala.
No, tak začnu pozitivy : mimořádně zajímavý námět, čtivost.
Negativa: prostě a jednoduše 13 letá dívka, která naposledy viděla, kromě Matky, další osoby a přirozené světlo ve 3 letech takto nesmýšlí, neuvažuje. Kde se naučila prát? Rambo hadra....
Takže po nadějném začátku, nakonec zklamání, strašně rychlý konec. Knihu bych nedoporučila.
Knihu jsem začala číst jako protipól krvakum, které čtu nejradši.
Takže zaprvé : ani náhodou a to v žádném případě nemůže být řeč, že se jedná o novou Bridget. A když se od toho čtenář odprostí, tak se jedná o sympatický literární počin.
Příběh se mi líbil velmi, hlavní hrdinka byla sympatická, Jack rovněž.
Dej nenáročný, plynulý a čím jsem se dostávala blíže ke konci, tak se mi kniha líbila více a více. Konec rozhodně povedený.
Když jsem si knihu půjčovala z knihovny, netušila jsem, že se bude jednat o ságu. Každopádně brala jsem čtení, jako odpočinek na Nový rok. Kniha překonala mě očekávání, se sestrami jsem smutnila, smála se, doufala jsem a nakonec doufám, že se brzy dočkáme pokračování. Každá sestra byla jiná, každá měla své dobré i špatné chvilky, líbila se mi postava Petera i vdovy.
Těším se na další díl.
(SPOILER) Pár knížek od autora jsem už četla a všechny byly dobré, ale tahle byla za mě rozhodně nejlepší. Skvělý námět, který náramně fungoval. Linka s unesenými lidmi mě bavila více, než s mrtvým otcem, ale i tento příběh měl gradující závěr. Linku s milencem jsem vytušila asi v polovině příběhu, ale ději to vůbec neublížilo.
Jinak linka s unesenými lidmi byla skutečně děsivá, jak málo stačí a jste pryč ...
Tak tahle kniha byla jedna velká jízda. Kniha čtivá, napínavá od první stránky až do poslední. Čekala jsem na ni dlouho a přečetla ji za pár hodin. Za mě nejlepší thriller letošního roku.
Ke knize samotné, možný spoiler. Když jsem četla o čem by kniha měla být, chyběla mi Mila a 3x jsem kontrolovala jestli se opravdu jedná o pokračování série. S každou pokračující stránkou jsem čekala, kdy Bruno ..... a pořád jsem si říkala, teď ještě prosím ne. Příběh gradoval, byla jsem napnutá jak struna a v poslední části knihy jsem, dá se říct zcela odhalila zápletku, což knize vůbec nic neubralo, ba právě naopak. No a teď mi zase nezbývá než čekat na další díl, který doufám přijde dříve než díl třetí. Uff, díky za skvělý čtenářský zážitek...
No nemůžu jinak než dát 5 hvězdiček. Pan Niedl a jeho rytíři jsou moje srdcovka a s nimi jsem se prostřednictvím knížky opět sešla :) .
K samotnému příběhu, hlavní hrdina Ondřej je sympatický, chytrý, charismatický, pracovitý a zábavný. Kniha se četla skvěle, zápletka na rozjezd série dobrá a je zřejmé, kam bude příběh ubývat. Těším se na další díl.
Kniha ze života (ne běžného, neboť 12 let vězení je nářez). Příběh plynul, vysvětloval, udivoval, rozesmival, nutil k přemýšlení a hlavně mě bavil. Někdy se mi stává, že si přečtu poslední řádek knihy a říkám si, jak to asi bylo dál. A tato kniha je přesně ten případ.
Když jsem knihu začala číst, vůbec jsem netušila, že se jedná o druhý díl. Každopádně ničemu to nevadilo, kniha se mi hrozně líbila. Zacetla jsem se a nemohla knihu odložit.
Hlavní hrdinka mi byla sympatická, a vůbec celý její tým je fajn :) .
Už mám objednaný Matčin hrob, takže se těším a mám tušení, že pokud bude série pokračovat, tak se má knihovna bude rozšiřovat.
Příběh, i přes svou tragiku, se mi líbil, kniha se četla sama.
Vyprávění bylo poutavé, smutné a přitom jsem pořád měla pocit, že se to musí zlomit a přijde obrat. Naštěstí se tak stalo a konec byl nakonec dobrý.